Görüş Bildir
Haberler
Açlık Hissini Yatıştırmanın Yolları

Açlık Hissini Yatıştırmanın Yolları

pijama
14.08.2014 - 02:59 Son Güncelleme: 14.08.2014 - 10:48

Açlık Hissini Yatıştırmanın Yollarıgri Pijama

Canınız sürekli bir şeyler mi atıştırmak istiyor, özellikle hamur işleri ve şeker gibi kalori oranı yüksek yiyecekleri mi canınız istiyor,üstelik bu atıştırmaların sonucu kilo mu alıyorsunuz? Bazen fiziki bazen de duygusal sebeplerle aç hisseder ve yemek yeme isteği duyarız. Bu yüzden, açlık hissini tetikleyecek hareketlerden kaçınmamız gerekir. Peki nelere dikkat etmeliyiz?

Güne Kahvaltıyla Başlayın

Sıkı bir kahvaltıyla güne başlamanız demek; metabolizmanızı hızlandırıp daha az acıkmanız demek! Kahvaltı alışkanlığınız yoksa 1 kase yulaf ezmesini biraz sütle karıştırıp tüketebilirsiniz.

Ekmeğinize Dikkat Edin

Light ekmeklerin kalorisi düşük olabilir ama sizi tok tutmayacağından emin olabilirsiniz. Ekmeğinizi tam tahıllı ekmeklerden seçin; özellikle çavdar ekmeğini tercih edin.

Şekerli İçeceklere Son Verin

Gazlı içecekler, yapay meyve suları… İçlerindeki mısır şurubu sizin daha fazla acıkmanıza ve vücudunuzun yağlanmasına sebep olur.

Alışverişe Tok Çıkın

Açken yaptığınız market alışverişleri evinize bir çok abur cuburu taşımanıza neden olur. Bu yüzden market alışverişinizi tok karnına yapın.

Spor Yapın

Spor yapmak endorfin salgılamanızı sağlar, salgılanan endorfin de açlık hissi nizi giderir. Aç hissettiğinizde hafif egzersizler yapın ya da yürüyüşe çıkın.

Loş Ortamlardan Kaçının

Araştırmalara göre loş ortamda açlık hissi fazlalaşıyor ve ;

Kaynak: http://www.gripijama.com/aclik-hissin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın