Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Cömert Davası'nın Son Duruşmasından da Karar Çıkmadı

Abdullah Cömert Davası'nın Son Duruşmasından da Karar Çıkmadı

FreiGeist
19.02.2016 - 09:42 Son Güncelleme: 19.02.2016 - 11:51

Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili 'güvenlik gerekçesiyle' Balıkesir'e alınan davanın 8'inci duruşması bugün görüldü. Cömert davasının son duruşmasında da karar çıkmadı. Sanık polisin tutuklanması ve ‘kasten adam öldürme’den yargılanması talepleri bir kez daha reddedilirken duruşma 14 Mart 2016 tarihine ertelendi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatay'da Gezi Parkı protestoları sırasında 'Akrep' diye tabir edilen zırhlı araçtan attığı gaz fişeğiyle Abdullah Cömert'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla 'Olası kastla öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık polis 30 yaşındaki A.K. ile ilgili görülen davanın 8'inci duruşması, bugün Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

'Hiç mi vicdan yok bu mahkemede?'

'Hiç mi vicdan yok bu mahkemede?'

Adliyeye girişte konuşan ağabey Adnan Cömert, karar beklediklerini belirterek, 'Üç yıl oldu, artık bir karar çıksın. Bu yaşlı kadın, bin 300 kilometre gidip geliyor. Vicdan yok mu bu mahkemede, adalet sarayında hiç mi adalet olmayacak?' dedi. Acılı anne Hatice Cömert de, 'Adalet için geldik ama adalet yok. İnşallah bugün karar çıkar'' şeklinde konuştu.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Uluslararası Af Örgütü adına Dr. Barbara Neppert ve kalabalık bir grup da duruşmayı takip etti. Küçük bir grup ise destek için adliye önünde bekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önceki duruşmalarda Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmalara katılan polis A.K'nin geçici görevle Diyarbakır'da olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Mahkemeye mütealasını sunan savcı, sanık polis için 'olası kastla insan öldürme'den ceza istedi. 

Sanık polisin tutuklanması ve ‘kasten adam öldürme’den yargılanması talepleri bir kez daha reddedildi. 

Mahkeme 8. duruşmada da karar vermedi, davayı 14 Mart tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Hatay'da 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında polis panzerinden atılan biber gazı kapsülü başına isabet eden Abdullah Cömert, yaşamını yitirdi. Adli tıp raporunda Cömert'in, başına gaz fişeğinin isabet etmesiyle öldüğü belirlendi. Bunun üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonrası, sanık polis memuru A.K. hakkında dava açıldı. Sanığın avukatları güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir kente nakli için savcılığa başvurdu. Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün de aynı yönde görüş bildirmesi üzerine, dava geçen yıl Temmuz ayında Hatay'a yaklaşık 1200 kilometre mesafedeki Balıkesir'e alındı.

Bir önceki duruşmada ne olmuştu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA ve 140 Journos

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

sen öldüğün zaman unutursak kalbimiz kurusun demiştik :( görüyorumki kalbimiz kurumuş taş olmuş. zira tek bir yorum bile yok. Nur içinde yat.

Pasif Kullanıcı

Gezi parkına katılan bizden ,vefat eden ise Devrim Şehidimizdir.