Görüş Bildir
Haberler
ABD Sağlık Bakanı: 'BioNTech ile Pfizer'in Ürettiği Aşının Dağıtımı 10 Aralık'tan Sonra Başlayabilir'

ABD Sağlık Bakanı: 'BioNTech ile Pfizer'in Ürettiği Aşının Dağıtımı 10 Aralık'tan Sonra Başlayabilir'

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikan ilaç devi Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşısıyla ilgili tarih verdi. Azar, onay gelmesi durumunda 10 Aralık'tan sonra aşının dağıtımına başlayabileceklerini kaydetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alex Azar, biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikan ilaç devi Pfizer'in ürettiği koronavirüs aşının dağıtımına 10 Aralık'tan hemen sonra başlanabileceğini duyurdu. Azar'ın açıklamasına göre; ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) ilgili birimi, aşının acil kullanım ruhsatı için bu tarihte toplanacak.

ABD'li bakan koronavirüs aşısına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 'Her şey yolunda giderse, 10 Aralık'tan hemen sonra aşıyı dağıtıyor olabiliriz' ifadesini kullandı. 

Azar, FDA'in onayının ardından 24 saat içerisinde 64 bölgenin tamamına aşıyı dağıtabileceklerini de sözlerine ekledi.

Koca ilk etapta 1 milyon doz alacaklarını açıklamıştı

Koca ilk etapta 1 milyon doz alacaklarını açıklamıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu koronavirüs aşısına aralık ayında ruhsat verilebileceğini ve ilk etapta Türkiye'ye 1 milyon doz tedarik edileceğini duyurmuştu.

Fahrettin Koca, Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çiftinin yönettiği BioNTech firmasının geliştirdiği aşıda 2021 yılında tedarik miktarının 25 milyon doza çıkabileceğini de sözlerine eklemişti.

Yüzde 95 etkili

Yüzde 95 etkili
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, biyoteknoloji şirketi BioNTech ile geliştirdikleri koronavirüs aşınının üçüncü aşama klinik denemelerinde yüzde 95'ten fazla koruma sağladığını açıklamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ben olmucam sahsen icinde domuz spermi özü varmis yan etkiside cok bir cok denekde escinsel yan etki yapmis daha cok testten gecmeli bence yetersiz 👎

orumbocukadam

bulabilirsen olmazsın o lüks sana ait bulaştırmaya devam

Pasif Kullanıcı

cok iyi moruk sonunda cok mutluyummm LAAAAAAGGGGGBNNNNNN cal bir papichulo

İlhan Ağcı

Abi bu kadar uluslararası kabul görmüş ve testlerden %95 sonuç alabilen aşıyı almak yerine çinden sipariş etmek neden ? Çin daha aşılarında 3.fazı bile test ... Devamını Gör