Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Yapılan Bir Araştırmaya Göre Milyarderler ile Diğer İnsanlar Arasında Beş Temel Fark Bulunuyor

etiket ABD'de Yapılan Bir Araştırmaya Göre Milyarderler ile Diğer İnsanlar Arasında Beş Temel Fark Bulunuyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarlama konusunda uzman olan Sarah Stanley Fallaw, yeni bir kitap yayımladı. Bu kitabında da ABD'de yer alan 600 milyarderi araştırdı ve diğer insanlarla olan farkları ele aldı. 

ABD'nin ünlü dijital platformlarından olan Business Insider kitabı inceledi ve derlediği verilere göre milyarderler ile diğer insanlar arasında 5 temel farkın olduğunu açıkladı. Çalışmada sadece milyarder isimler değil, üst düzey yöneticiler ve bazı milyoner isimler de incelenmiş.

Gelin hep birlikte bu farkları inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kitap okumak.

1. Kitap okumak.

Business Insider'a göre en baştaki temel farklardan bir tanesi kitap okumak. Yazar Fallaw'a göre milyarderler günde keyif amacıyla yaklaşık 5,5 saat kitap okurken ortalama bir Amerikalı ise 2 saat kitap okuyor. Bill Gates'in dillere destan bir kitap koleksiyonu varken Warren Buffet da gününün %80'ini kitap okuyarak geçiriyor.

2. Spor yapmak.

2. Spor yapmak.

Milyoner isimler her hafta ortalama altı saat spor yapıyor. Spor yapmanın faydalarını saymamıza gerek yok tabii. Apple CEO'su Tim Cook her gün 04:30, 05:00'te kalkıp spor yapıyor, Virgin sahibi Richard Branson da kahvaltı öncesi egzersiz yapıyor ve tenis en sevdiği sporlar arasında.

3. Sosyal medyayı az kullanmak.

3. Sosyal medyayı az kullanmak.

Bir Amerikalı haftada ortalama 14 saatini sosyal medyada geçiriyor. Bu da günde 2 saat demek. Ünlü isimler içinde sosyal medyaya karşı çıkanlar da var, mümkün olduğunca uzak duranlar da. Milyarderlerin haftada ortalama 2,5 saat kadar sosyal medyada aktif olduklarını söylüyor kitap. Milyarder Warren Buffet'ın akıllı bir telefonu olmadığını da hemen ekleyelim.

4. Uykudan fedakarlık etmek.

4. Uykudan fedakarlık etmek.

Milyarder isimlerin belki de en fazla fedakarlık yaptıkları ve benzerliklerinin bulunduğu noktanın burası olduğundan bahsediliyor. Ortalama 8 saat bir uyku yeterli iken Elon Musk günde 6 saati geçmiyor. PepsiCo CEO'su Indra Nooyi de sabah 4'te kalkıyor. Tim Cook'tan da yukarıda bahsetmiştik.

5. Çalışmak, çalışmak, çalışmak.

5. Çalışmak, çalışmak, çalışmak.

Çok zengin isimler diğer Amerikalılara göre daha fazla çalışıyorlar. Yaygın bilgi ise çalışma süresinin haftada ortalama 80 ile 100 saat arası. Özellikle Elon Musk 80 saatin altına düşmemeye çalışıyor. Eski Yahoo CEO'su Marissa Meyer da Google'da çalışırken haftada 130 saat çalıştığını belirtmiş. Ne süre ama!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin bir milyarderden eksiğiniz ne?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
250
92
23
20
13
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Apollonia corleone

bunların hepsini yapsak da milyarder olamayız.Evet kesinlikle daha kaliteli bir yaşamımız olur ama bunlar için daha rahat zaman ve daha esnek bir çalışma saa... Devamını Gör

Nur

6-Abd de yaşamak,eyyorlamam bu gadar tşkrler

Eldar Aliyev

Tamam az uyumak, kitap okumak, düzenli yaşamak, çok çalışmak başarılı olmak için gerekli, ama her birinden em aşırı rakamları almak abartı olmuş sanki. Haft... Devamını Gör