Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Ünlü YouTuber Arapça Konuştuğu İçin Uçaktan İndirildi

etiket ABD'de Ünlü YouTuber Arapça Konuştuğu İçin Uçaktan İndirildi

Emre Ordu
21.12.2016 - 21:40 Son Güncelleme: 22.12.2016 - 14:29

Amerikan Delta Havayolları, Arapça konuşan iki kişiyi, 'yolcuların şikayet ettiği' gerekçesiyle uçaktan indirdi. Londra-New York uçuşunun hemen öncesinde meydana gelen olayı cep telefonuyla kayda alan ve aynı zamanda ünlü bir YouTuber olan Adem Salih, hava yolu şirketine dava açacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çarşamba gecesi Londra-New York uçuşunun hemen öncesinde meydana gelen  olayı cep telefonuyla kayda alan Salih, sosyal medyada söz konusu hava yolu  firmasına 'boykot' çağrısında bulundu ve dava açacağını belirtti.

Salih'in videosu Twitter'da yüz binlerce kişi tarafından RT edildi

"Farklı bir dil kullandığımız için bizi uçaktan atıyorlar"

"Farklı bir dil kullandığımız için bizi uçaktan atıyorlar"

Olayı sosyal medya hesaplarından paylaşan Salih'in video kaydında,  görevliler tarafından uçaktan indirilmeden hemen önceki sözleri yer alıyor.  Annesiyle yaptığı Arapça telefon görüşmesinin ardından bazı beyaz yolcuların  kendisini şikayet ettiğini savunan Salih, 'Farklı bir dil kullandığımız için bizi  uçaktan atıyorlar. 2016 yılındayız. Gözlerime inanamıyorum. Bu ırkçılık.'  ifadelerini kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Salih, CBS kanalına yaşadıklarını anlattı..

Salih, uçaktan atılmasına ilişkin Amerikan CBS kanalına yaptığı  açıklamada, annesiyle uçakta Arapça konuşurken yolculardan birisinin kendisini  'İngilizce konuş' diye uyardığını anlattı. Salih, 'Ben de kadına istediğim dilde  konuşabileceğim şeklinde karşılık verince, uyarıda bulunan kadının kocası bana  bağırmaya başladı.' ifadelerini kullandı.

Söz konusu videonun Twitter'da hızla yayılması üzerine birçok kişinin  olayı kınadıkları ve firmayı boykot edebilecekleri yönünde paylaşımlarda  bulundukları görüldü.

Adem Salih aynı zamanda Youtube'daki videoları milyonlarca kişi tarafından takip edilen bir isim

"Kapsamlı bir araştırma başlattık"

"Kapsamlı bir araştırma başlattık"

Delta Hava Yolu şirketi de olayın giderek büyümesinin ardından yaptığı açıklamada 'İki yolcu, 20'den fazla yolcunun rahatsızlıklarını dile getirmesi  sonucu bu uçuştan indirilmiş ve sonraki uçuşa aktarılmıştır. Olayın nasıl meydana  geldiğini anlamak için kapsamlı bir araştırma başlattık. Ayrımcılık iddialarını  oldukça ciddiye alıyoruz. Bizim kültürümüz diğerlerine saygılı davranmayı  gerektirir.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konu Ekşi Sözlük'te de gündem...

Konu Ekşi Sözlük'te de gündem...

Olayın 'reklam' amaçlı olduğunu düşünenler de var

Olayın 'reklam' amaçlı olduğunu düşünenler de var
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz Nisan ayında da ABD'de müslüman bir aile 'uçuş güvenliği' gerekçe gösterilerek uçaktan indirilmişti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
567
268
139
76
47
26
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onur

sudi hava yollarına bir kadın başı açık binebiliyor mu mesela??? özellikle sudi yalamaları siz ne anlarsınız insan haklarından??

Ada Doro

bunu aklamak için oradan dem vurmana gerek yok. amerikanın ne bok olduğunu da biliyoruz. tamam nefret edin araplardan iranlılardan ve müslüman olan her şeyde... Devamını Gör

Yusuf Afyon

dünyada güzel şeyler de oluyor

Realistic Man

Zihniyetinize tükürdüklerim.

Dex Dex

Dünyanın her tarafında Japonca konuşan insanlar bomba patlatıp , suikastler düzenlerken , yolcuların neden Arapça konuşan birinden rahatsız ve huzursuz olduk... Devamını Gör

Clifford Lee Burton

tabi uçağa elini kolunu sallaya sallaya girebiliyorsun .s.s.s.s