Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Müslüman Aile 'Güvenlik' Gerekçesiyle Uçaktan İndirildi

etiket ABD'de Müslüman Aile 'Güvenlik' Gerekçesiyle Uçaktan İndirildi

Emre Ordu
02.04.2016 - 18:04 Son Güncelleme: 02.04.2016 - 18:10

Müslüman bir aile, Chicago'da bindiği ABD'li havayolu şirketi United Airlines'a ait uçaktan 'uçuş güvenliği' gerekçe gösterilerek indirildi. Olaya ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasıyla birlikte Amerikan İslâm İlişkileri Konseyi, 'Müslüman yolcuların en dayanaksız gerekçelerle uçaklardan indirilmesinden bıktık' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, ABD'nin Chicago kentinde United Airlines'a ait uçakla Washington D.C.'ye gitmek isteyen Müslüman bir aile, uçuş öncesinde pilot tarafından uçaktan indirildi. Olaya tepki gösteren bir yolcu tarafından kayda alınan görüntülerde, üç çocuğu ve eşiyle birlikte koltuklarında oturan yolcuya yaklaşan pilot, aileden uçağı terk etmesini istiyor. Kararın nedeni sorulan pilotun, ilk önce, ''Çünkü bu benim kararım'' yanıtını verdiği, diğer yolcuların da tepki göstermesi üzerine, ''Bu uçuş güvenliği ile ilgili bir mesele'' dediği görülüyor. 

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Amerikan İslâm İlişkileri Konseyi bir açıklama yaptı. Açıklamada, ''Müslüman yolcuların en dayanaksız gerekçelerle, 'güvenlik' adı altında uçaklardan indirilmesinden bıktık'' denildi.

Aile, başına gelenleri Facebook hesaplarından duyurdu

Aile, başına gelenleri Facebook hesaplarından duyurdu

Başlarına gelen olayı, 30 Mart'ta görüntüleriyle birlikte Facebook hesaplarından paylaşan aile iletide, ''Görünüşümüz dışında hiçbir gerekçesi olmamasına rağmen bahar tatili için Washington D.C.'ye gitmek isteyen benim ve ailem hakkında hüküm veren ve 'uçuş güvenliği meselesi' gerekçesiyle bizi uçaktan kovan United Airlines utanmalı. Üç çocuğum böyle bir olayı tecrübe etmek için çok gençler'' yazdı. Aile ayrıca ayrımcılığa karşı Facebook iletilerinin herkes tarafından paylaşılmasını istedi.

Yaşanan anlar bir cep telefonu kamerasından görüntülendi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu ilk değil

United Airlines havayolları şirketinin ismi Haziran 2015'te de benzer bir ayrımcılık olayıyla gündeme gelmişti. ABD’de yaşayan Tahire Ahmed isimli başörtülü Müslüman kadın, United Airlines'a ait bir uçakta hostesin ayrımcı tavrına maruz kalmıştı. Ahmed’e kapalı kutuda içecek vermeyi reddeden kabin görevlisi, Müslüman kadının 'içeceği silah olarak kullanma ihtimalini' gerekçe göstermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
414
111
62
56
21
13
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hector Hector

bence şu alkışlayan-gülen- kişileri güvenlik gerekçesiyle dünyadan uzaklaştırmak lazım.

Pasif Kullanıcı

Teröriste silah dağıtanlar kendileri olduklarından problem yok bence

Eylül Kutlay

Dünya ne hale geldi.. Herkes birilerini dışlamak, ötekileştirmek için bir bahane buluyor. Hepimiz birbirimizin farklılıklarını görmeye odaklanmış durumdayız.... Devamını Gör