Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Polis Şiddeti Nedeniyle Hayatını Kaybeden George Floyd Toprağa Verildi

ABD'de Polis Şiddeti Nedeniyle Hayatını Kaybeden George Floyd Toprağa Verildi

ABD'de Derek Chauvin adlı polis tarafından gördüğü şiddet sonucunda hayatını kaybeden siyahi George Floyd, üç eyalette düzenlenen cenaze törenlerinin ardından, Texas eyaletinin Houston şehrinde toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'in haberine göre, ABD'de geniş çaplı protestoların düzenlenmesine neden olan bir polis şiddetinin kurbanı olan George Floyd, son yolculuğuna uğurlandı.

Houston'daki North Fountain of Praise Kilisesi'nde aile yakınları için son kez bir tören düzenlenen Floyd, bunun ardından Memorials Garden Mezarlığı'na götürüldü.

Kilisenin önünde binlerce kişi uzun kuyruk oluşturdu

Kilisenin önünde binlerce kişi uzun kuyruk oluşturdu

Floyd'u anmak isteyenler, cenazenin bulunduğu kilisenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Sosyal mesafe kuralı gereği, ziyaretçiler 15'er kişilik gruplar halinde içeri alındılar ve ziyaret 10 dakika ile sınırlandırıldı.

ABD'de polis şiddetine karşı tepkilerin sembolü haline gelen Floyd için düzenlenen cenaze törenlerinin ilki perşembe günü öldürüldüğü Minneapolis kentinde, ikincisi cumartesi günü doğum yeri olan North Carolina eyaletinde, üçüncüsü ise memleketi Houston'da düzenlenmişti.

Biden başsağlığı videosu gönderdi

Biden başsağlığı videosu gönderdi

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, gönderdiği bir video ile aileye başsağlığı diledi. 

Biden, 'George Floyd için adalet gerçekleştiğinde Amerika'da gerçekten ırksal adalete doğru yola çıkmış olacağız' ifadesini kullandı.

'Nefes alamıyorum' feryadı tüm dünyada duyuldu...

'Nefes alamıyorum' feryadı tüm dünyada duyuldu...

46 yaşındaki George Floyd, ABD'nin Minneapolis kentinde dolandırıcılık şüphesi ile polis tarafından gözaltına alınmak istenirken, bir polisin diziyle uzun bir süre boynuna basmasının ardından 'Nefes alamıyorum' diye bağırmıştı.

Floyd'a yönelik şiddeti protesto eden milyonlarca ABD'li sokağa dökülmüş ve New York'un da aralarında olduğu 40 kentte gece sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Floyd'un ölümüne neden olan Chauvin, dün ilk kez hakim karşısına çıktı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
10
10
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atakan Ödül

Fotoğrafı görünce coffin dance zannettim özür dilerim..