Görüş Bildir
Haberler
George Floyd'un Ölümüne Neden Olan ABD'li Polis Derek Chauvin Hakim Karşısında: 1,25 Milyon Dolar Kefalet Belirlendi

etiket George Floyd'un Ölümüne Neden Olan ABD'li Polis Derek Chauvin Hakim Karşısında: 1,25 Milyon Dolar Kefalet Belirlendi

ABD'nin Minneapolis eyaletinde, George Floyd adlı vatandaşın ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin, ilk kez hakim karşısına çıktı. Video konferans ile duruşmaya katılan Chauvin duruşma süresince neredeyse hiç konuşmadı.

Hakim, Chauvin'in şartlı salıverilmesi için 1 milyon, şartsız salıverilmesi içinse 1 milyon 250 bin dolar kefalet ücreti belirledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Chauvin, 11 dakika süren duruşmada neredeyse hiçbir şey söylemedi

Chauvin, 11 dakika süren duruşmada neredeyse hiçbir şey söylemedi

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, George Floyd adlı siyahi vatandaşın ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin ilk kez hakim karşısına çıktı.

Floyd'u gözaltına alırken boynuna dizini bastıran Chauvin, ikinci dereceden cinayet suçuyla yargılanıyor. Chauvin, ilk duruşmasına turuncu elbise içinde kelepçeli olarak video bağlantısıyla katıldı. 44 yaşındaki Derek Chauvin, Hennepin İlçesi Hakimi Jeannice M. Reading’e 11 dakikalık duruşma boyunca neredeyse hiçbir şey söylemedi.

Dava 29 Haziran'a ertelendi

Dava 29 Haziran'a ertelendi

Chauvin'in davasının görülmesine 29 Haziran'da devam edilecek. 

Floyd'un ölümü sırasında polis memurunun yanında bulunan diğer polisler de suç ortaklığı ve yardım suçlamalarından tutuklanmıştı. Her birine 750 bin dolarlık kefalet konan ve Hennepin County Bölgesi hapishanesinde tutulan 3 polisin duruşmasına da 29 Haziran'da devam edilecek.

Floyd'un cenazesi yarın defnedilecek

Floyd'un cenazesi yarın defnedilecek

Öte yandan Floyd'un cenazesi, yarın aileye özel yapılacak merasimin ardından, memleketi Houston’daki Memorial Gardens Mezarlığı'nda, annesi Larcenia Floyd'un yanına defnedilecek. 

Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden, Floyd'un yarın Houston'da yapılacak cenaze törenine güvenlik sebebiyle katılamayacağını açıklarken bugün ailesine taziye ziyaretinde bulunacağını açıkladı.

Floyd'un ölümünün ardından ABD'de başlayan protestolar, diğer ülkelere de yayıldı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
57
30
21
15
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Trump yada Kanye West ödesin kefaleti

Pasif Kullanıcı

Kanye de siyahi degil miydi 🤔

Bayan

Bile isteye öldürdü tutuklanmalı

Kemal Demir

"Parası neyse veririz" durumu bu. Rezillik.