Görüş Bildir
Haberler
9 Günlük Bayram Tatilinde Sıkılmadan İzleyebileceğiniz Birbirinden Sürükleyici 13 Mini Dizi

9 Günlük Bayram Tatilinde Sıkılmadan İzleyebileceğiniz Birbirinden Sürükleyici 13 Mini Dizi

31.05.2019 - 11:09 Son Güncelleme: 04.06.2019 - 01:11

9 günlük bayram tatilinde, bir yerlere gitmeyi planlamayan, evde oturup dizi izleyerek vakit geçirmek isteyenlere özel, bayram tatili boyunca izleyebileceğiniz 13 mini dizi önerimizi yapıyoruz.

Açıklamalar beyazperde.com ve listefilm.com üzerinden alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kardeşler Takımı / 2001 / IMDb: 9,5

1. Kardeşler Takımı / 2001 / IMDb: 9,5

2. Dünya Savaşı'nı anlatan en başarılı TV dizisi olarak gösterilen Kardeşler Takımı, askerler arasındaki görev duygusu, dostluk, güveni son derece etkileyici sahnelerle sergileyen bir cesaret öyküsü. 

Band of Brothers / Kardeşler Takımı, tarihçi ve biografçı Stephen Ambrose tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşı temalı, 10 bölümlük televizyon dizisi serisidir. Ortak yapımcılığını, Akademi Ödüllü Er Ryan'ı Kurtarmak filminde beraber çalışan Steven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir. 

Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506. Alay'ın 101. Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler esas alınarak kurgulanmıştır. Dizi, öncelikle askerlerin temel eğitim aldığı Georgia'daki Toccoa kampından başlamıştır. Devamında ise Normandiya Çıkarması, Operasyon Market Garden ve savaşın sonunda doğru gerçekleşen Bastogne Savaşı ile sona ermiştir. 

Dizideki olaylar Ambrose'nin Easy Bölüğünden hayatta olanlar ile gerçekleştirdiği bire bir röportajlar ile şekillendirilmiştir. Ayrıca savaş sonrası hayatta kalmayı başaran askerlerin yazdıkları kitaplardan da yararlanılmıştır.

2. True Detective / 2014 / IMDb: 9,0

2. True Detective  / 2014 / IMDb: 9,0

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

3. Fargo / 2014 / IMDb: 9,0

3. Fargo / 2014 / IMDb: 9,0

Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık bir arada çalışmaya başlar. Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı polisi Molly Solverson ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli Gus Grimly bir takım olup işlenen cinayetleri çözmeye çalışacaktır.

4. Feud / 2017 / IMDb: 8,6

4. Feud / 2017 / IMDb: 8,6

Bette Davis ve Joan Crawford… Bu iki isim belki de Hollywood dünyasının belki de en çok çekişen iki kadın oyuncusu. Öyle ki, her ikisi de 1930 ve 1950 yıllarına dek yüzlerce sinema filminde başrolde oynamışlar ancak hiçbir zaman yan yana gelmemişler. Yıllarca gazete ve dergilere birbirlerinin hakkında ağza alınmayacak sözler sarf etmişler. Ancak sonunda kaderin bir cilvesi olsa gerek “What Ever Happened to Baby Jane” filminde başrolleri paylaşma kararı almışlardır. Ancak bu filmin çekim süreci oldukça sancılı geçer. Hatta bir rivayete göre: Bette Davis, What Ever Happened to Baby Jane filmindeki oyunculuğundan ötürü Oscara aday olur. Buna çok içerlenen Joan Crawford, diğer Oscar adaylarını tek tek arayarak onlara ödül aldıkları takdirde Oscar heykelciğini kendisinin almasını önerir. Sonunda Oscarı başka bir oyuncu kazanır ve Joan Crawford onun yerine gidip heykeli alır…

5. The Night Of / 2016 / IMDb: 8,6

5. The Night Of / 2016 / IMDb: 8,6

Daha önce BBC için Criminal Justice’i hazırlayan Richard Price’ın kaleminden çıkacak olan Crime; başrollerinde John Turturro ve Riz Ahmed’i buluşturacak. Ahmed, New York’ta genç bir kızı öldürmekle suçlanan adamı canlandırırken; Turturro onun avukatı olarak ekranlarda olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Angels in America / 2003 / IMDb: 8,3

6. Angels in America / 2003 / IMDb: 8,3

Beş dalda Altın Küre ödüllü dizi, aynı adlı ünlü oyundan ekrana uyarlandı. HBO'da izleyici karşısına çıkan yapımın dev isimlerden kurulu oyuncu kadrosunda Al Pacino, Meryl Streep, Patrick Wilson, Mary-Louise Parker, Emma Thompson, Justin Kirk, Jeffrey Wright, Ben Shenkman ve James Cromwell var.

7. Olive Kitteridge / 2014 / IMDb: 8,3

7. Olive Kitteridge / 2014 / IMDb: 8,3

Yazar Elizabeth Strout’un aynı adlı Pulitzer ödüllü romanından uyarlanan mini dizi; inatçı, patavatsız ve disiplinli bir matematik öğretmeni olan Olive Kitteridge'i merkeze alıyor. Sert görünümünün altında yumuşacık bir kalbi olan Olive, hoşgörülü eşi Henry ve onların diğer insanlarla kurdukları ilişkiler; bir New England kasabasında yaşadıkları 25 yıl üzerinden anlatılıyor.

8. The Honourable Woman / 2014 / IMDb: 8,1

8. The Honourable Woman / 2014 / IMDb: 8,1

Nessa ve Ephra çocukken babalarının ölümüne tanıklık eden iki kardeştir. Kardeşler yıllar sonra siyonist bir silah tedarikçisi olan babalarının şirketini devralır fakat şirketin amacını değiştirirler. Silahlanma yerine iletişim ağı oluşturarak ülkeler arası bilgi akışı sağlamaya başlarlar. Yaptıkları iş yüzünden politik bakımdan oldukça karmaşık bir dünyanın içine düşerler. Hugo Blick’in senaryosunu kaleme aldığı dizinin oyuncu kadrosunda Maggie Gyllenhaal, Andrew Buchan, Lubna Azabal, Katherine Parkinson gibi isimler yer alıyor.

9. The Looming Tower / 2018 / IMDb: 8,0

9. The Looming Tower / 2018 / IMDb: 8,0

Lawrence Wright’ın kaleme aldığı Pulitzer ödüllü aynı adlı romandan uyarlanan dizide, 1990’lı yılların sonunda giderek artan Usame Bin Ladin ve El Kaide tehdidinin izleri araştırılıyor. Bu dönemde yaşanan FBI ve CIA rekabetinin 11 Eylül saldırısı üzerindeki etkisi konu ediliyor. 

Jeff Daniels’ın başrolü canlandırdığı dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca; Tahar Rahim, Wrenn Schmidt, Bill Camp, Louis Cancelmi, Virginia Kull, Ella Rae Peck, Sullivan Jones, Michael Stuhlbarg ve Peter Sarsgaard gibi isimler yer alıyor.

10. Roots / 2016 / IMDb: 7,9

10. Roots / 2016 / IMDb: 7,9

Alex Haley'in 1976 yılında yazdığı 'Roots: The Saga of an American Family' adlı romanından esinlenerek 1977 yılında ABC kanalına 8 bölümlük mini dizi olarak uyarlanmıştır. 9 dalda Emmy'e aday gösterilmiş ancak kazanamamıştır. 1 Altın Küre ve Peabody ödülü kazanmıştır. Yayınlandığı dönemde Amerikan televizyon tarihinin en çok izlenen dizilerinden biri olma rekoruna imza atmıştır.

Alex Haley, Lawrence Konner, Mark Rosenthal, Alison McDonald ve Charles Murray tarafından senaryo geliştirilerek daha modern versiyonu yeniden uyarlanmıştır. 4 bölüm ve 8 saatten oluşacak mini dizi romana daha çağdaş bir bakış açısı sunacak olsa da orijinal haline sadık kalacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Alias Grace / 2017 / IMDb: 7,8

11. Alias Grace / 2017 / IMDb: 7,8

Grace Marks, aylarca süren yorucu bil yolculukla İrlanda’dan Kanada’ya göç etmiştir. Thomas Kinnear’ın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra kendisine yardım eden bir adamla birlikte çalıştığı evin sahibini ve kahyasını vahşice katletmek suçundan hüküm giyer. Birlikte hareket ettiği adam asılırken Grace 16 yaşında olduğu için ömür boyu hapse mahkum edilir. Fakat Grace cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Tüm ülke bu olayı konuşmaktadır ve halk ikiye bölünmüştür. Bir grup Grace’in masumiyetine inanırken diğerleri ise asılması gerektiğini düşünür. Grace’in masumiyetinin ortaya çıkması için Amerika’nın en başarılı psikologlarından Dr. Simon Jordan ile anlaşılır. Dr. Simon genç kadının hafızasını geri getirmek için elinden geleni yapacaktır.

12. Mildred Pierce / 2011 / IMDb: 7,7

12. Mildred Pierce / 2011 / IMDb: 7,7

Büyük Buhran dönemi Amerika'dayız. Mildred Pierce orta halli bir yaşantı süren, iki çocuklu bir anne. Dönemin etkisiyle sarsılan ekonomilerine katkıda bulunmak için eşe dosta pastalar, tatlar yapıp satıyor. Onu aldatan ve işşiz kocasını hayatından çıkarmak için ise gün sayıyor.

Bir gün tüm cesaretini toplayıp kocasıyla vedalaştığında, iki kızı ve tüm evin sorumluluğu ile başbaşa kalıyor ama yılmıyor. 

Önce küçük ve salaş bir kafeteryada garsonluğa başlıyor. O günden sonra giydiği her önlük bir öncekinden daha iyi oluyor ve sonunda şansının da yardımıyla kendi işinin patronu oluyor. Hala genç saylabilecek, üstelik oldukça güzel bir kadın olan Mildred'ın, kalbini aşka bu kadar erken kapatması beklenemez elbette. O da aşkın yakıcı yüzü ile tanışıyor ve gönlünü birisine kaptırıyor.

Bir kadının hırs, para, aşk üçgeninde yaşadıklarını ekrana getiren mini dizi, Emmy ve Altın Küre ödüllü..

13. Dead Set / 2008 / IMDb: 7,7

13. Dead Set / 2008 / IMDb: 7,7

Black Mirror’ın yaratıcısı Charlie Brooker’ın imzasını taşıyan beş bölümlük dizi, kıyamet sonrası bir atmosferde ortaya çıkan zombi salgınını işliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
51
36
14
12
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bluessy

1.My dangerous wife (8 bölüm) 2.Harper' island.(13) 3.Then there was a none.(8) Bunları izleyebilirsiniz. Tavsiye ederim😊 İlki şefin spesyeli bence kaçırma... Devamını Gör

İşte birisi

"the lost room".tek gecer. tavsiye ederim

Bluessy

Night of tamamen durum dramı bana göre. Aslında hayatın gerçeklerini filme çekmişler ve bu biraz da kadronun ve aşağıdan yukardan şişirmenin etkisiyle çok be... Devamını Gör