Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı Mı? Hangi İllerde Yasak Kalktı? İşte Yeni Kararlar...

65 Yaş Üstü ve 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı Mı? Hangi İllerde Yasak Kalktı? İşte Yeni Kararlar...

Müge Kakşi
01.03.2021 - 21:14

Ülkemizde uzun zamandır koronavirüs önlemleri kapsamında birçok alanda yasaklar uygulanıyordu.  Bu yasaklardan biride 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlamasıydı. Mart ayı itibariyle yeni normalleşme sürecine geçiş olacağı söylenmişti. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan millete seslenişle alınan yeni kararları açıkladı. Peki 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması kalktı mı? 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması kalktı mı? Hangi illerde yasaklar kalktı? İşte 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili alınan yeni kararlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Kısıtlaması Kalktı Mı?

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Kısıtlaması Kalktı Mı?

Kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Mart ayı yeni normalleşme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Koca'nın paylaştığı risk haritasına göre açıklamalarda bulunan Erdoğan yüksek ve çok yüksek riskli illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken düşük ve orta riskli bölgelerde ise tamamen kalktığını bildirdi. Buna göre İstanbul gibi yüksek riskli bölgelerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlamaları devam etmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, '65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubu vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli illerde arttırılacaktır.

20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Kısıtlaması Kalktı Mı?

20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Kısıtlaması Kalktı Mı?

Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli bölgelerde tamamen kalktı. Yüksek ve çok yüksek riskli bölgelerde ise bir süre daha kısıtlamaların devam edeceğini duyurdu. 

İstanbul'da 20 Yaş Altı ve 65 Yaş Üstü Toplu Taşıma Yasağı Muafiyeti Açıklaması

İstanbul Valiliği'nin kararı ile 15 Ocak'tan itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altı tüm vatandaşların toplu taşıma kullanımına kısıtlama getirilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Valilik arasında yapılan görüşmeler sonucu eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanlara kısıtlama muafiyeti getirildi.

Kısıtlamadan muaf tutulacaklar belge şartıyla araçlarıyla ya da toplu taşımayla okullara gidebilecekler.

İllerin Risk Haritası! Çok Yüksek Riskli İller Orta Riskli İller...

İllerin Risk Haritası! Çok Yüksek Riskli İller Orta Riskli İller...

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın