Görüş Bildir
Haberler
5 Bin Boğaziçili 35 Metrelik Pankartla Melih Bulu'yu İstifaya Çağırdı

5 Bin Boğaziçili 35 Metrelik Pankartla Melih Bulu'yu İstifaya Çağırdı

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Girişimi 5 bin imzayla Rektör Melih Bulu'yu istifaya çağırdı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melih Bulu'nun rektör atanmasıyla başlayan Boğaziçi protestoları yaklaşık 3 aydır sürüyor. Boğaziçili akademisyenler, bugün bir kez daha Rektörlük binasına sırtlarını dönerek Bulu’yu protesto etti. Akademisyenler nöbetlerinin 68. gününde de “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

Bugünkü akademisyen nöbeti sonrası Boğaziçi Üniversitesi için Mezunlar Girişimi (BÜİM) 5 bin mezunun imzaladığı açıklamayı nöbetlerin de yapıldığı Üstün Ergüder Meydanı’na sererek kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada 5 maddeye yer verildi. Mezunlardan 2 kişi de bu açıklamayı okudu.

Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde buluşan mezunlar, öğrenciler ve öğretim görevlilerinin yaklaşık yüz gündür direndiğine dikkat çekerek, Melih Bulu’nun üniversite içinden gelen bu güçlü itiraza kulak vermesini ve derhal istifa etmesini istedi.

“Bu mücadele halkın vicdanında da çoktan kabul görmüş bir mücadeledir. Melih Bulu bu sese kulak vermelidir” diye konuşan mezunlar, özerk üniversite taleplerini hukuk mücadelesiyle de sürdüren öğretim görevlilerinin, rektör atamasına ve yeni fakülte açılmasına karşı Danıştay’da açtıkları davaların da takipçisi olduklarını vurguladı.

Basın açıklamasıyla birlikte üzerinde imzacıların isim ve mezuniyet yıllarının bulunduğu listeyi Güney Meydan’da rektörlük önüne yayarak sergileyen mezun grubu, bildiri metnini ve imza kampanyasını ilgili tüm kurumlara ve milletvekillerine ileteceklerini duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
90
15
11
8
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
xxx

Üniversite seçimlerini yasaklamak demokrasi düşmanlığıdır. Kenan evren de bire bir aynısını yapmıştı. Erdoğanın bir darbeciden farkı ne seçimleri yasaklatıyo... Devamını Gör

Polisin 1 Nisan eyleminde darp ederek gözaltına aldığı öğrencilerden biri de polis şiddetinden dolayı iç kanama geçirdi lütfen bunun da haberini yapın

Pasif Kullanıcı

Daha cok beklersiniz seve seve kabul ediceksiniz yoksa giden sizler olursunuz simariklar

Psimaxwe

yav keeeeeeeeeeeeeeees