Görüş Bildir
Haberler
30 Yaş İçin Bitkisel Cilt Bakım Önerileri…

30 Yaş İçin Bitkisel Cilt Bakım Önerileri…

Şebnem Sucu
22.12.2021 - 12:10

30’lu yaşlarla birlikte cilt yavaş yavaş elastikiyetini kaybederek yaşlanma belirtilerini göstermeye başlar. İnce ifade çizgilerinin yanı sıra problemli sivilceler, koyu lekeler ve daha birçok farklı problem bu yaşta giderek artar. Bitkisel cilt bakım yöntemleri cilt tipine ve yaşa göre değişkenlik gösterir. 30’lu yaşlara gelindiğinde ise cilde uygulanan bakımlar daha güçlü bileşenler içermelidir. Tam da bu yaşlarda cildinize yatırım yapmanız için 30 yaş için cilt bakım önerilerini sizler için haberimizde ele aldık. İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

30’lu yaşlar cilt bakımın en kritik olduğu dönemdir. Cildin kolajen miktarının azalması, elastikiyetini kaybetmesi sonucu istenmeyen cilt sorunları sıklaşır. Çünkü artık cilt 20’li yaşlarda olduğu gibi kendini hızla onarmaz ve yıkım süreci başlar. Bu süreçte cilt bakımınızı ihmal ettiğiniz günleri bir kenara bırakmak, cildinizi geleceğe hazırlamanın en iyi yolu olacaktır. Evde uygulayabileceğiniz bitkisel cilt bakımları sayesinde birçok cilt sorununa karşı önlem alabilir, ilerleyen dönemlerde daha genç görünebilirsiniz. İşte 30 yaş için bitkisel cilt bakım önerileri…

30 Yaş İçin Bitkisel Cilt Bakım Önerileri

30 Yaş İçin Bitkisel Cilt Bakım Önerileri

1. 30 yaş için cilt bakım önerilerine geçmeden önce bu yaşlarda her gün itinayla cilt bakım rutini uygulamanızın faydalı olacağını hatırlatmakta fayda bulunur. Bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse; cilt temizliği, tonik uygulaması, peeling ve nemlendirici kullanımıdır.

2. Cildiniz için mutlaka sağlıklı beslenmeli, güneş ışınlarından muhakkak kaçınmalısınız. Bu dönem cildiniz lekelere daha açık haldedir. 

3. Yediklerinize, içtiklerinize dikkat ettiğiniz kadar sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaçının. Bunlar bildiğiniz üzere cildin düşmanıdır. 

4. 30’lu yaşlarda kullanacağınız kremlerin içeriklerinin yaşınıza uygunluğuna dikkat ederek kullanın. Cildinizi bol bol nemlendirmek için su için ve doğru nemlendiricileri düzenli uygulayın. 

5. 30’lu yaşlarda özellikle göz çevresi kırışıklıları kendini göstermeye başlar. Göz çevresi için anti-aging ürünler kullanın.

6. Avokado içerikli maskeler kullanabilir ve Hindistan cevizi yağı ile yüzünüz, saçlarınız ve vücudunuz için etkili bakımlar yapabilirsiniz.

7. Hücre yenileyici bir muz maskesi, yaş maya maskesi gibi kırışıklık karşıtı maskelerin düzeni kullanımı faydalı olacaktır.

8. Peeling yapmak için kullanabileceğiniz çok seçenek vardır. Bunlardan bazıları karbonat, kahve ve zeytinyağı-şeker gibi klasik yöntemle hazırlanan peelinglerdir.

9. Cilt bakımınızı yaparken egzersiz yapmayı da ihmal etmeyin. Egzersiz daha sağlıklı bir vücudun ve cildin olmazsa olmazıdır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın