Görüş Bildir
Haberler
Cilt Bakımı Evde Pratik Olarak Nasıl Yapılır?

Cilt Bakımı Evde Pratik Olarak Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
17.12.2021 - 11:18

Cilt bakımı özellikle kadınlar başta olmak üzere herkesin dikkat ettiği konulardan biridir. Ancak gerek yoğun iş yaşamı, gerekse gündelik telaşlar derken cilt bakımına zaman ayırmak imkansız bir hal alabilir. Hal böyle olunca da cildinizde siyah nokta, akne ve geniş gözenekler gibi hiçte hoş olmayan cilt kusurları belirmeye başlar. Bu sorunlarla karşılaşmamak için en doğru cilt bakım uygulamalarını rutin bir şekilde devam ettirmek gerekir. Siz de sürekli cilt bakımızı ertelemek zorunda kalıyorsanız cilt bakımı evde nasıl yapılır? Sorusuna karşılık olarak bazı önerilere haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar…

Evde cilt bakımı uygulamak sıkıcı ve karmaşık geliyorsa pratik yöntemlerle cilt bakımınıza hem hız hem de eğlence katabilirsiniz. Cildinize uygulayacağınız doğal ürünlerle sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde kavuşmak sanılanın aksine oldukça kolaydır. Bir süre sonra alışkanlık haline gelecek bakımlarla cildinizi yenilemeye ve kendinizi de şımartmaya hazırsanız cilt bakımı evde pratik olarak nasıl yapılır? Sorusunun cevaplarına gelin hep birlikte bir göz atalım…

İşe Cilt Temizliği İle Başlayın

İşe Cilt Temizliği İle Başlayın

Cilt bakımının altın kuralı iyi bir cilt temizliğidir. Cildinize bakım uygulamadan önce makyaj kalıntıları, kir ve tozdan arındırmanız gerekir. Bu nedenle cilt tipiniz için uygun jel, köpük ya da temizleme sütleri kullanabilirsiniz.

Gözenekleri Sıkılaştırın

Cildinizi temizlemek kadar diğer bir önemli konu ise cilt temizliğinin ardından tonik kullanımıdır. Bu sayede cildinizdeki fazla yağ ve kalıntıları ortadan kaldırabilir ayrıca gözenekleri sıkıştırabilirsiniz. Cildinize düzenli tonik uyguladığınızda siyah nokta ve aknelere karşı önlem de almış olursunuz. Kullanacağınız en iyi doğal tonikler elma sirkesi, gül suyu, papatya çayı, aloe vera ve kekik gibi ürünleri içerir.

Maskeler ile Besleyin

Maskeler ile Besleyin

Haftada 1-2 defa yapacağınız maskeler ile cildinizin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral gereksinimini karşılayabilirsiniz. Cilt maskeleri sınırsız içeriğe sahip olduğundan en iyisi cildinize uygun maskeler tercih etmektir. Bunlar arasında kırışıklık giderici, nemlendirici, onarıcı gibi birçok maskeden sizin için uygun olanı tercih ediniz.

Ölü Derilerden Arındırın

Ciltte biriken ölü deriler kaldırılmadığında ne yaparsanız yapın cildinizin sağlıklı olması gibi bir durum söz konusu olamaz. Cildinizin güzelleşmesi için düzenli aralıklarla peelinge ihtiyacı bulunur. Evde karbonat, kahve telvesi gibi doğal malzemelerle haftada en fazla 1-2 defa yapmanız yeterlidir.

Neme Doyurun

Neme Doyurun

Sağlıklı genç ve canlı bir cilt için nemlendirme işlemi çok önemlidir. Bol sıvı tüketiminin yanı sıra cildinize dışarıdan uygulayacağınız nem takviyesi ile cilt kuruluğunu önleyebilir ve kırışıklıklara karşı önlem alabilirsiniz. Bunun için cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçebileceğiniz gibi hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, aloevera ve bal gibi doğal ürünlerden faydalanabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın