Görüş Bildir
Haberler
Yüz Kırışıklıkları Kaç Yaşında Başlar? Erken Yaşta Cilt Kırışıklığı İçin Öneriler…

Yüz Kırışıklıkları Kaç Yaşında Başlar? Erken Yaşta Cilt Kırışıklığı İçin Öneriler…

Şebnem Sucu
24.11.2021 - 11:14

Kırışıklıklar ve ince çizgiler özellikle güneşe fazladan maruz kalan yüz, boyun, eller ve ön kollarda daha belirgindir. Kırışıklıkların oluşumunda öncelikle genetik faktörler yer alsa da yaşam şekli, beslenme, sigara kullanımı ve çevresel faktörler kırışık oluşumunu hızlandırmaktadır. Bu nedenle yaşlanma kişilerde farklı biçimlerde ortaya çıkabileceği gibi erken yaşlarda da görülebilmektedir. Şimdi, yüz kırışıklıkları kaç yaşında başlar? Sorusunun yanıtı ile erken yaşta cilt kırışıklığı için öneriler ile karşınızdayız. İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kırışıklık cilt üzerinde meydana gelen çizgilerdir. Bu çizgiler bazen çatlak ve olukların oluşumuna neden olabilir. Özellikle ağız, göz ve boyunda belirgin olabilirler. Yaşlanmanın etkisi ile cilt elastikiyetini kaybederek kırılgan bir hal alır. Doğal yağ üretimi azalmaya başladığında cilt kurumaya başlar ve kırışıklar artarak devam eder. İlerleyen yaşın kırışıklıklar üzerinde büyük etkileri olsa da bazen cilt erkenden kırışmaya başlar. Yüz kırışıklıkları hakkında merak edilen detayları sizler için yazımızda mercek altına aldık…

Yüz Kırışıklıkları Kaç Yaşında Başlar?

Yüz Kırışıklıkları Kaç Yaşında Başlar?

Yüz kırışıklıkları 25’li yaşlarda belirtilerini göstermeye başlar. İlk olarak ince çizgiler ile ortaya çıkar ve zamanla yerini derin kırışıklara bırakırlar. Hacim ve elastikiyet kaybının yanı sıra kolojen üretiminin yavaşlaması ile kırışıklıklar yüzde ve vücudun diğer noktalarında görünür hal alır. Bu durumu kirlilik, güneşe maruz kalma, yaşam tarzı alışkanlıkları gibi çeşitli faktörler daha da kötüleştirmektedir. 

Yaşlandıkça cilt kurur ve incelir ve dolayısıyla nem ve hacim dengesi azalır. Kimse cilt kırışıklıklarına sahip olmak istemese de ne yazık ki kırışıklıklar yaşlanmanın doğal bir parçasıdır. Bu durum kaçınılmaz olsa da cildiniz için elinizden gelenin en iyisini yapmak, onu kırışıklıklardan uzak tutmak için oldukça faydalı olacaktır.

İşte Erken Yaşta Cilt Kırışıklığı İçin Öneriler…

İşte Erken Yaşta Cilt Kırışıklığı İçin Öneriler…

Güneşten Korunun: Güneşe aşırı maruz kalmak cildinizin erkenden yaşlanmasına neden olur. Güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanmanız gerekir. Gerektiğinde şapka, güneşi örten giysiler ve güneş gözlükleri kullanılmalıdır.

Nemlendirici Kullanın: Nemlendirme kırışıklıklarla savaşmada en önemli kuraldır. Düzenli olarak cildinizi nemlendirdiğinizde, hücrelerin yenilenmesine olanak tanır ve kurulukları ortadan kaldırabilirsiniz. C vitamini ve hiyalüronik asit içeren kremler erken kırışıklık oluşumunun önüne geçmede oldukça etkilidir. Nemlendirici kullanımına ek olarak maske ve peelingler ile cilt bakımınızı ihmal etmeyin. 

Sağlıklı Beslenin: Antioksidan ve antienflamatuvar açısından zengin olan gıdalar cildin elastikiyetini arttırmaya katkıda bulunurken erken oluşan kırışıklıklara karşı koruma sağlar. Somon, zeytinyağı, avokado, keten tohumu, bol yeşil sebze ve meyveler sık sık tüketilmelidir. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli egzersiz yapmak sizi daha genç ve sağlıklı bir görünüme sokmaya yardımcı olur.

Uyku Pozisyonuna Dikkat: yapılan bazı çalışmalar uyku pozisyonunun kırışıklık oluşumunda etkili olduğunu göstermektedir. Özellikle yüz üstü ya da yan uyuyan kişilerde pozisyonların sıkıştırıcı etkileri ile kırışıklar yer edinebilir. Bu durumun önüne geçmek için yüzünüze baskı yapmadan yan ya da sırt üstü uyumayı tercih edebilirsiniz.

Sigaradan Kaçının: Sigara kan damarlarının daralmasına yol açarak kan akışının azalmasına neden olur. Bu sebeple cildiniz gereken oksijen ihtiyacını alamaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın