Görüş Bildir
Haberler
Sivilce İzleri İçin Maske Tarifleri…

Sivilce İzleri İçin Maske Tarifleri…

Şebnem Sucu
14.12.2021 - 11:38

Sivilce ve akne problemi yaşayanların birçoğu kalıcı izler olmadan bu durumdan kurtulsa da şiddetli sivilce problemi ile karşılaşanların büyük kısmında ne yazık ki istenmeyen izler kalabiliyor. Genellikle iltihaplı lezyonların sonucunda ortaya çıkan sivilce izleri için birçok medikal yöntem bulunsa da doğal çareler ile sivilce izlerinin görünümünü azaltmak ve yok etmekte tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Buna göre cildinizin pürüzsüz görünmesi için uygulayabileceğiniz en etkili maske tariflerine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte sivilce izleri için maske tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivilceler en çok ergenlik döneminde meydana gelen ancak her yaştan insanı da etkileyebilen olağan bir durumdur. Temelde yara izine benzer olan sivilce izleri ise iltihaplı ve derin sivilcelerin neden olduğu oluşumlardır. Özellikle sık sık sivilce problemi yaşayanlarda görülen sivilce izleri, deri bütünlüğünün bozulması sonucu cilt yüzeyinde görünür bir hal alır. Cilt bakımına dikkat etmek ve sivilcelere elle müdahale etmemek önemlidir. Sivilce sorunlarını takip eden sivilce izlerinin giderilmesi için evde uygulayabileceğiniz maskeler ile kısa zamanda izlerin onarımına destek olabilir ya da onları tamamen yok edebilirsiniz. İşte sivilce izleri için maske tarifleri…

Elma Sirkesi ve Maden Suyu Maskesi

Elma Sirkesi ve Maden Suyu Maskesi

Malzemeler

- 1 kahve fincanı elma sirkesi, 1 kahve fincanı maden suyu

Yapılışı: Elma sirkesi ve maden suyu karışımını sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa sivilce izlerinin üzerine uygulayın. Ciltteki ölü cilt hücrelerini kaldırmaya yardımcı olacak bu maske ile sivilcelerin neden olduğu çukur, yara gibi izlerden kurtulabilirsiniz.

Maydanoz Maskesi

Maydanoz Maskesi

Malzemeler

-  1 tutam maydanoz, temiz su

Yapılışı: Bir tutam maydanozu sapları ile cezvede kaynattıktan sonra suyunu alın. Soğuyan maydanoz suyunu pamuk ile cildinize uygulayın. Antioksidan etkisi ile cildinizi yenileyecek maydanoz suyunu haftada 2 defa uygulamak faydalı olacaktır.

Kahve Maskesi

Kahve Maskesi

Malzemeler

- 1 çay kaşığı kahve ve su

Hazırlanışı: Kahve, peeling etkisi ile sivilce izlerine iyi gelen doğal yöntemlerden bir tanesidir. Cildinizi tazeleyecek bu maske için 1 çay kaşığı Türk kahvesine ihtiyacınız var. Kahveyi bir miktar su ile karıştırarak sivilce izlerinin üzerine sürün. Yaklaşık 10-15 dakika sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın