onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
29 Kasım Salı İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?

29 Kasım Salı İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?

Megakentte küresel ısınmanın etkileri artıyor. İSKİ verileri gösteriyor ki ortalama baraj doluluk oranındaki düşüş devam ediyor. İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı yüzde 35'in altına düştü. Kente su sağlayan 10 barajdan doluluk oranı en yüksek olan barajın doluluk oranı yüzde 41.49 olarak açıklandı. Pabuçdere barajından sonra Kazandere barajının doluluk oranı da yüzde 5'in altına indi. Gelin bir de İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 29 Kasım Salı gününe ait doluluk oranlarını inceleyelim. Bakalım, İstanbul'un Alibey, Büyükçekmece, Darlık, Elmalı, Istrancalar, Kazandere, Ömerli, Pabuçdere, Sazlıdere ve Terkos barajında doluluk oranları yüzde kaç oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

İSKİ'den gelen son verilere göre 29 Kasım Salı günü itibarıyla ortalama baraj doluluk oranını %34.46'ya düştü.

İSKİ'den gelen son verilere göre 29 Kasım Salı günü itibarıyla ortalama baraj doluluk oranını %34.46'ya düştü.

Grafikler gösteriyor ki ortalama baraj doluluk oranı; son 1 günde yüzde 0.08, son bir haftada ise yüzde 1.01 azaldı.  

  • Bu düşüş, son bir haftada yağışlara rağmen barajlardan 8.77 milyon metreküp su eksildiği anlamına geliyor.

İstanbul Baraj Doluluk Oranları

İstanbul Baraj Doluluk Oranları

Doluluk oranı en yüksek olan baraj %41.49 ile Büyükçekmece, en düşük olan barajın ise %3.59 ile Pabuçdere oluyor. Pabuçdere'yi yüzde 5.02 ile Kazandere takip ediyor. 

  • Alibeyköy yüzde 19.21

  • Büyükçekmece yüzde 41.49

  • Darlık yüzde 34.12

  • Elmalı yüzde 39.17

  • Istrancalar yüzde 34.64

  • Kazandere yüzde 5.02

  • Ömerli yüzde 36.2

  • Pabuçdere yüzde 3.59

  • Sazlıdere yüzde 40.83

  • Terkos yüzde 39.43

İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı yüzde 34.46'ya düşerken Ankara ve İzmir'de son durum nasıl?

İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı yüzde 34.46'ya düşerken Ankara ve İzmir'de son durum nasıl?

ASKİ verilerine göre, Ankara'da toplam baraj doluluk oranı %30.19'a düştü. 

  • İzmir'de ise genel baraj doluluk oranı %26.02 düştü. Bu durumda İzmir üç büyük şehir arasında en düşük baraj doluluk oranına ulaştı.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberlerimiz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
2017 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun oldum. Öğrencilik yıllarımda editör asistanlığı ve öğretmenlik yaptım. Bu sürecin sonunda kariyerime editör olarak devam etmek istediğime karar verdim. 2022 yılının Kasım ayından beri ise Onedio bünyesinde çalışıyorum. Siz değerli okurlarımıza hayata dair güncel ve ilginç bilgiler aktarıyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın