Görüş Bildir
Haberler
7'si Avukat 27 Kişiye Tutuklama İstemi

7'si Avukat 27 Kişiye Tutuklama İstemi

İstanbul'da PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında Ankara saldırısının faili Seher Çağla Demir'in avukatı Hüseyin B.'nin de olduğu 7'si avukat 27 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 15 ilçedeki 32 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve adliye sevk edilen 9'u avukat 31 şüphelinin savcılık işlemleri sona erdi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, aralarında 13 Mart'ta Ankara'da düzenlenen saldırının faili Seher Çağla Demir'in avukatı Hüseyin B.'nin de olduğu 7'si avukat 27 şüpheliyi ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmaları, 2'si avukat 4 kişiyi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk etti.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, özel harekât ve polis helikopteri desteğiyle başta Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi olmak üzere 15 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı operasyon yapmıştı.

Aralarında Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi 9 avukat olmak üzere toplam 31 kişi gözaltına alınmıştı. 

Anadolu Ajansı'na göre aramalarda Çek yapımı 7,65 milimetre çapında silah ve bu silaha ait 2 şarjör, 54 MKE yapımı fişek, 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ve buna ait 8 mermi, 2 av tüfeği, 10 mermi ele geçirilmişti.

 AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın