Görüş Bildir
Haberler
25 Siyasetçinin Siyasi Hayatları Öncesindeki Meslekleri ve Mezun Oldukları Okullar

etiket 25 Siyasetçinin Siyasi Hayatları Öncesindeki Meslekleri ve Mezun Oldukları Okullar

Gökhan A.
28.10.2016 - 00:07

Onları siyasi hayatlarıyla yakından tanıyoruz. Peki ya mezun oldukları okulları ve asıl mesleklerini biliyor muyuz? İşte bu soruyu merak ettik ve gerek Türkiye olsun gerekse dünya siyasetine yön veren siyasetçilerin mezun oldukları okulları ve asıl mesleklerini araştırdık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Muharrem İnce

1. Muharrem İnce

Uludağ Üniversitesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev aldı, müdürlük yaptı.

2. Beşşar Esad

2. Beşşar Esad

Şam Üniversitesi'nde tıp eğitimi alan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, 1988'de tıp fakültesinden mezun olduğunda uzmanlık alanı göz doktorluğuydu. Ardından askerî tabip olarak Suriye ordusunda görev yaptı.

3. Ali Babacan

3. Ali Babacan

1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'da İşletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı.

4. Binali Yıldırım

4. Binali Yıldırım

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. 1978 ve 1993 yılları arasında Türkiye Gemi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

5. Vladimir Putin

5. Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1975 yılında Leningrad Üniversitesi (üniversitenin yeni adı Sankt Petersburg Üniversitesi) Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun oldu. Ayrıca eski bir KGB ajanı olup görevi bıraktığında rütbesi albaydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Abdullah Gül

6. Abdullah Gül

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1974 yılında mezun oldu. İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünün kuruluşunda ekonomi dersleri verdi. 1983-1991 yılları arasında İslam Kalkınma Bankası'nda ekonomi uzmanı olarak çalıştı.

7. Barack Obama

7. Barack Obama

20 Ocak 2017 itibariyle makamı bırakacak olan ABD Başkanı Barack Obama, 1983 yılında Siyasal Bilimler bölümünden mezun oldu. 1988 yılında Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve 1991 yılında diplomasını aldı.

8. Fatma Şahin

8. Fatma Şahin

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Özel sektörde İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı.

9. Deniz Baykal

9. Deniz Baykal

1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden diplomasını aldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne 1960 yılında asistan olarak girdi.

10. İlham Aliyev

10. İlham Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 1982 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nü başarıyla bitirerek aynı okulda bir tarih bilimci olarak doktoraya başladı. 1985 yılında doktorasını başarıyla tamamlayarak tarih doktoru unvanı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. François Hollande

11. François Hollande

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'te işletme okudu. Daha sonra Institut d'Études Politiques de Paris'te siyaset eğitimi aldı.

12. Selahattin Demirtaş

12. Selahattin Demirtaş

1993 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve buradan mezun oldu.

13. Mehdi Eker

13. Mehdi Eker

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. İngiltere'de bulunan Aberdeen Üniversitesi'nde Tarım Ekonomisi alanında master, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde doktora yaptı.

14. David Cameron

14. David Cameron

Önceki Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron, Oxford Üniversitesi'nde Felsefe, Politika ve Ekonomi eğitimi aldı.

15. Ahmet Davutoğlu

15. Ahmet Davutoğlu

1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nin Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini çift anadal programıyla bitirdi. Aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde de doktora yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mahmud Ahmedinejad

16. Mahmud Ahmedinejad

Önceki İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, 1976 yılında İran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin inşaat mühendisliği bölümüne girdi ve buradan mezun oldu.

17. Kemal Kılıçdaroğlu

17. Kemal Kılıçdaroğlu

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden 1971 yılında mezun olan Kılıçdaroğlu, siyasete atılmadan önce 1992–1996 ve 1997–1999 yılları arasında Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SSK) genel müdürlüğünü yapmıştır.

18. Angela Merkel

18. Angela Merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 1973'den 1978'e kadar Leipzig Üniversitesi'nde fizik okudu. 1978 ile 1990 yılları arasında Berlin-Adlershof Bilimler Akademisi Fizik Kimya Merkez Enstitüsü'nde okudu. Kuantum kimyası üzerine tez için bir doktora kazandıktan sonra araştırmacı olarak çalıştı ve birçok makale yayınladı.

19. Recep Tayyip Erdoğan

19. Recep Tayyip Erdoğan

Camialtı, İETT ve Erokspor’da 16 yıl futbol oynadı ve 12 Eylül 1980 sonrasında futbolu bıraktı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. 1982'deki askerliği öncesi ve sonrası özel sektörde muhasebecilik yapan Erdoğan, 1984 yılında Beyoğlu İlçe Başkanı oldu.

20. Justin Trudeau

20. Justin Trudeau

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 1994 yılında McGill Üniversitesi'ni ve 1998 yılında ise British Columbia Üniversitesi'ni bitirdi. Mezun olduktan sonra, Britanya Kolumbiyasında ki Vancouver şehrinde öğretmenlik yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Bülent Arınç

21. Bülent Arınç

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve uzun süre Manisa'da serbest avukatlık yaptı.

22. Hillary Clinton

22. Hillary Clinton

1969'da Siyasal Bilimler bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra Yale Üniversitesi'nde hukuk öğrenimi görmeye başlamış ve 1973'te mezun olduktan sonra avukatlık yapmıştır.

23. Devlet Bahçeli

23. Devlet Bahçeli

Şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dış Ticaret Bölümü'nü 1971'de bitirerek mezun oldu. 1972 yılında bu fakülteye bağlı olan bağlı yüksek okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev aldı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde iktisat doktorası yaptı ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı'nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürdü.

24. Donald Trump

24. Donald Trump

Askeri akademide okudu ve 1968'den sonra Pennsylvania'daki Wharton Institute'de işletme bilimleri eğitimi gördü.

25. Gürsel Tekin

25. Gürsel Tekin

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel TekinAtatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni kazandı fakat bazı sebeplerden dolayı yüksek öğrenimini sürdüremedi. Aynı yıl sosyo-ekonomik nedenlerden ötürü ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı ve Kadıköy'de garson olarak çalışmaya başladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
535
363
247
102
76
74
65
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın