Görüş Bildir
Haberler
2021 Ramazan Ayı Fitre Bedeli Ne Kadar Olacak? Fitre Nedir, Kimler Verir?

2021 Ramazan Ayı Fitre Bedeli Ne Kadar Olacak? Fitre Nedir, Kimler Verir?

Ramazan Ayı’nın başlamasına artık sayılı saatler kaldı. Müslümanlar bu gece sahura kalkacak ve yarın Ramazan Ayı’nın ilk orucu tutulacak. Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte fitre bedeli de merak edilmeye başlandı. Sadaka-i fıtır, borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla olarak nisap miktarı mala sahip olan her Müslüman’a vaciptir. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2021 yılında verilecek fitre bedelini belirledi. İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fitre Nedir, Kimler Verir?

Fitre Nedir, Kimler Verir?

Sadaka-i fıtır, borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla olarak nisap miktarı mala sahip olan her Müslüman’a vaciptir. Bireyin sadaka-i fıtır ile mükellef olması için öngörülen zenginlik ölçüsü, zekâtta aranan nisaptır. Ancak sadaka-i fıtırda, zekâtta öngörülen, malın artıcı olması ve üzerinden bir yıl geçmesi şartı aranmamaktadır.

2021 Ramazan Fitre Bedeli

2021 Ramazan Fitre Bedeli

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantı sonrası 2021 yılı fitre miktarını açıkladı. Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Din İşleri Yüksek Kurulumuzca, 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için Fitre miktarı 28 TL olarak belirlenmiştir. Fitre miktarının belirlenmesinde, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınmıştır.

Belirtilen meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu miktar aynı zamanda, günlük fidye miktarıdır. Bununla birlikte her bir mükellef (fitre veren kişi) bir günlük kendi gıda harcamasına denk düşecek meblağı ya da daha fazlasını fitre/fidye olarak da verebilir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın