Görüş Bildir
Haberler
2020'de Afetler 210 Milyar Dolar Zarara Yol Açtı

2020'de Afetler 210 Milyar Dolar Zarara Yol Açtı

Geçtiğimiz yılki toplam zarar ise 166 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Artan rakamın küresel ısınmadan kaynaklandığını belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yesilgazete.org'da yer alan habere göre Almanya merkezli sigorta şirketi Munich Re, 2020 yılında gerçekleşen afetlerin toplam zararının 210 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Araştırma sonuçlarını perşembe günü duyuran şirket, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde meydana gelen kasırga ve yangınların bu miktarı artırdığını söyledi.

Geçtiğimiz yılki toplam zarar ise 166 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Artan rakamın küresel ısıtmanın gezegeni daha riskli bir hale getirmesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

82 milyar doları sigortalandı

82 milyar doları sigortalandı

Şirket, bu miktarın 82 milyar dolarının ise sigortalandığını açıkladı. Bir önceki yıl bu miktar 57 milyar dolardı. Şirket, artan felaketlerin koronavirüs salgınıyla yükü artan sigorta şirketlerine yeni bir yük eklediğini söyledi.

Yönetim kurulundan Torsten Jeworrek yaptığı açıklamada gerçekleşen kasırga, yangın ve diğer fırtınaları hatırlatarak “İklim değişikliği tüm bu tehlikeleri artıran bir rol oynuyor. Artık harekete geçme zamanı” dedi.

Hiperaktif kasırga sezonu

Hiperaktif kasırga sezonu

Kasırga sezonunun bu yıl oldukça hiperaktif geçtiğini belirten Jeworrek 2005 yılında 28 fırtına yaşanırken 2020’de bu sayının 30’a yükseldiğini aktardı.

Sıcak dalgasının tetiklediği orman yangınları ise sadece ABD’nin batısında 16 milyar dolar zarara yol açtı. Çin’deki seller ise 17 milyar dolar zarara yol açtı. Bu miktarın yalnızca yüzde 2’si sigortalanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın