Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un Reklam Geliri Dudak Uçuklattı

Facebook'un Reklam Geliri Dudak Uçuklattı

Onedio Medya
30.01.2014 - 10:01 Son Güncelleme: 30.01.2014 - 10:16

2013'te 7,87 Milyar Dolar Gelir Elde Eden Facebook, Mobilde Büyümeye Devam Ediyor

Facebook, 2013′e ait 4. çeyrek raporunu yayınladı. Rapor yılın son döneminin raporu olmasıyla 2013 yılında Facebook’u genel olarak görmemize olanak tanımaktan öte 2011′ten itibaren değişimiyle birlikte grafikleriyle birlikte yer alıyor.

Gelirin mobil ve coğrafi bölgeler gibi kırılımları haricinde günlük ve aylık aktif üye sayısına kadar bilgilerin mevcut olduğu raporla ilgili dikkat çeken noktalara baktığımızda; Facebook’un 2013′te gelirleri yüzde 55 artarak 7,87 milyar dolara ulaşmış. Mobilde aylık aktif kullanıcı sayısı 556 milyona ulaşan sosyal ağ yıl içerisinde yüzde 49′lık büyüme yakalamış.

Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısının Asya, Avrupa, ABD ve Kanada ile birlikte diğer bölgeler olarak dönemleriyle birlikte ayrıldığı raporda, sosyal ağın aylık aktif kullanıcı sayısındaki artış sürekli devam etmiş. Son bir yılda günlük aktif kullanıcı sayısı yüzde 37 artırarak 757 milyon kişiye ulaşan Facebook’un bu artışı yakalamasında en büyük etkense yüzde 55 artışla diğer bölgeler ve yüzde 35 artışla Asya.

Buradan yola çıkarak geçtiğimiz haftalarda duyurduğumuz Facebook’un Yandex’le olan iş birliği de sosyal ağın büyümesini devam ettirmek için attığı adımlardan biri olduğunu söylememiz mümkün. Mobil günlük aktif kullanıcı sayısında bölgeler bazında ayrılmış grafik paylaşmayan Facebook’un mobilde günlük aktif kullanıcı sayısı yılın sonunda 552 milyon ulaşmış , son bir yılda yakaladığı artış oranı yüzde 32 . Facebook’a Sadece Mobilden Giriş Yapan Kullanıcılar

2013′ün son çeyreğinde aylık aktif kullanıcı 1,289 milyona ulaşan Facebook’un 4.çeyrekte mobilde aylık aktif kullanıcı sayısı 945 milyon olarak açıklanmış. Raporda dikkat çeken noktaysa 4.çeyrekte sadece mobilden giriş yapan aylık kullanıcı sayısı 296 milyon olması. Instagram kullanıcılarının dahil olmadığı rakam Facebook’un aylık aktif mobil kullanıcı sayısının yaklaşık 3′te 1′ine denk geliyor.

Facebook’un günlük ve aktif kullanıcı sayısı 2013′ün son çeyreğinde 2,34 milyar dolara ulaşarak son iki yılın dönemleri arasında en üst noktaya ulaşmış. Grafik düzenli bir artış göstermiyor olsa da yıllık gelirlere baktığımızda 2013 yılında Facebook 7,87 milyar dolar gelir elde etmiş. Bu rakam bir yıl önceyle karşılaştırıldığında yüzde 55 artışa denk geliyor.

2013′ün son çeyreğinde 2,344 milyar dolar reklam geliri elde eden Facebook’un gelirlerinin yüzde 53′ü mobilden geliyor. Sadece 1,242 milyar doları mobilden elde eden sosyal ağın bu odakta Flipboard’a rakip haber uygulaması planı haricinde Instagram reklamlarını da tüm reklam verenlere açmasıyla mobilden gelen gelirleri daha da artacak görünüyor.

Üye başına gelirde dönemlerin yıllık olarak karşılaştırılması amacıyla 5 dönemi paylaşan Facebook’un tüm bölgelerde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla gelirlerini artırdığı grafikten kolayca anlaşılıyor. Facebook 2013′ün son çeyreğinde kişi başına en fazla geliri ABD ve Kanada’da 6,03 dolarla elde ederken, Avrupa bu rakamın yarısına yaklaşamamış, Asya’da bu oran 6′da 1. Dünya geneline bakıldığındaysa son çeyrekte Facebook üye başına 2,14 dolar gelir elde etmiş.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/01/30/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook’un Günlük Aktif Kullanıcı Sayısı

Facebook’un Günlük Aktif Kullanıcı Sayısı

Facebook’un Bölgelere göre Gelirleri

Facebook’un Bölgelere göre Gelirleri

Üye başına Facebook’un Geliri

Üye başına Facebook’un Geliri
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0