Görüş Bildir
Haberler
2000'li Yılların Kaliteli Ama Az Bilinen 55 Muhteşem Suç Filmi

2000'li Yılların Kaliteli Ama Az Bilinen 55 Muhteşem Suç Filmi

Suç, aksiyon, dram ve gerilim filmleri sevenler için muhteşem bir arşiv niteliği taşıyan bu içerikte, 2000'li yıllarda çıkmış pek fazla bilinmeyen harika filmleri bulacaksınız. Şimdiden herkese iyi seyirler...

Not: Listede '2000-2009 arası suç, suç/aksiyon, suç/dram, suç/gerilim filmleri konu edinilmiş, yıllarına göre sıralanmıştır. Film açıklamaları film sitelerinden derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. San suk si gin / Kanlı Hesaplaşma (2009) | IMDB: 7,1

1. San suk si gin / Kanlı Hesaplaşma (2009) | IMDB: 7,1

Tokyo'daki Çinli göçmenler, Japonlar tarafından kabul görmemekte, hayatlarını saklanarak ve korku içinde sürdürmektedirler...

Köşe bucak yaşanan bu hayatların Çin'in kuzeyinde sade ve dürüst bir hayat süren Steelhead (Jackie Chan) tarafından anlaşılması oldukça zordur. Steelhead, bir süre önce Tokyo'ya giden kız arkadaşı Xiu Xiu'dan haber alamamaya başlayınca tehlikeli bir maceraya atılır ve kız arkadaşının peşinden yola koyulur.

Steelhead, Tokyo'ya ulaştığında buradaki Çinli göçmenlerin sadece Japonların değil Çinli çetelerin de baskısı altında olduklarını görür. Kız arkadaşını ararken farkında olmadan bir yakuza ile karşı karşıya kalan Steelhead, ne tesadüftür ki yakuzayla karşılaşınca kız arkadaşını da bulmuş olur. Ancak Xiu Xiu, Japon kimliği edinmiş ve bir yakuza olan Eguchi ile evlenmiştir.

Steelhead arkadaşlarının güvenini kazanır ve Eguchi ile bir ortaklığa girişir. Bir rakibini yenmesine yardım edince Eguchi ona Shinjuku'nun gece kulüplerinin yönetimini verir. Ancak Steelhead'in bu çete işlerine bulaşmak gibi bir niyeti yoktur. Tokyo'nun dışında yeni bir iş ve yeni bir aşk bulur. Fakat bu huzurlu yaşamı fazla uzun sürmez.

San suk si gin / Kanlı Hesaplaşma (2009) | IMDB: 7,1

2. La doppia ora / Çift Zaman (2009) | IMDB: 6,7

2. La doppia ora / Çift Zaman (2009) | IMDB: 6,7

Sonia, oda hizmetçiliği yapan bir göçmendir. Eski polis Guido ise şimdilerde bir villada koruma görevlisidir. Bir tanışma toplantısında bir araya gelen Sonia ile Guido kısa sürede anlaşır ve aralarında bir ilişki başlar. Sonrasında Sonia bir anda kendini yeniden tek başına bulur. Genç kadının hafızasında bir soygun ve cinayetle ilgili bazı görüntüler belirmektedir.

La doppia ora / Çift Zaman (2009) | IMDB: 6,7

3. Politist, adjectiv / Polis, Sıfat (2009) | IMDB: 7,1

3. Politist, adjectiv / Polis, Sıfat (2009) | IMDB: 7,1

Cristi, Romanya'nın küçük bir kasabasında çalışan genç bir sivil polistir ve arkadaşlarına esrar verdiğinden şüphe edilen bir genci gözetlemekle görevlendirilir. Amirinin beklentisi, gencin irtibat halinde olduğu asıl satıcının yakalanıp içeri atılmasıdır, ama bu becerilemezse, o zaman çocuğun içeri atılmasını ister. Cristi ise, gayet sıradan bir adam olmakla beraber akıllıdır; son derece gereksiz ve sinir bozucu bulduğu bu göreve bir şekilde direnmeye karar verir.

Çünkü ona göre, çocuğun içeri atılmasının kimseye bir faydası olmayacaktır; çocuğun hayatının mahvedilmesi bir yana, AB üyesi komşu ülkelerde küçük ölçekte uyuşturucu taşımak artık suç olmaktan çıkmıştır ve Cristi, aynı kanunun yakında Romanya'da da geçerli olacağını düşünmektedir.

Ancak Cristi'nin bağımsızlığını ilan ettiği bu ufak anın çok büyük sonuçları olacaktır. Küçük gibi görünen bu sorgulama ile başlayan film, toplumun temellerine ve hukuk kavramına dönük güçlü sorularla devam eder. Mesela, kanunun meşruiyetinin nereden geldiği sorusu...

Politist, adjectiv / Polis, Sıfat (2009) | IMDB: 7,1

4. Polytechnique / Politeknik (2009) | IMDB: 7,3

4. Polytechnique / Politeknik (2009) | IMDB: 7,3

6 Aralık 1989’da Montreal'deki Teknik Okul'da bir mühendislik sınıfını basan silahlı bir genç, tam on dört kadını öldürmüştü. 'Politeknik Katliamı' olarak bilinen bu olayı, iki öğrencinin gözünden anlatılan filmde; katliama tanık olmuş öğrencilerden Jean-François ve Valérie,katliamın yarattığı travmadan hiç tahmin edilemez biçimlerde etkilenirler.

Polytechnique / Politeknik (2009) | IMDB: 7,3

5. Dom zly / Karanlık Ev (2009) | IMDB: 7,5

5. Dom zly / Karanlık Ev (2009) | IMDB: 7,5

Filmin öyküsü iki farklı zamanda paralel olarak ilerliyor. İlki 1978'in bir sonbahar gecesinde başlıyor. Edward Srodon bir zooteknikerdir (hayvan bilimci) ve bazı şanssızlıklar neticesinde Bieszczady dağlarının eteğindeki Dziabas ailesine ait çiftlik evinde geceyi geçirmek zorunda kalır. Ev sahipleri ve konuk arasında başta oluşan güvensizlik ortamı ilerleyen saatlerde kaçak içki konusuyla bozulmakla kalmaz samimi bir dostluğa dönüşür. Fakat, ortak iş yapma planları, şehvet ve tutku şaşırtıcı ve trajik olayları doğuracaktır. 

İkincisi ise karlı bir kış gününde sıkıyönetim altındaki Polonya'da başlar. Teğmen Mroz dört yıl önce gerçekleşen birden fazla cinayet davasını çözmeye çalışırken aynı zamanda cinayet mahallini ziyaret eden Sivil Komiser, savcı ve polislerle uğraşmak zorundadır. Bu sırada elindeki baş şüpheliye dört yıl önce olayların nasıl gerçekleştiğine dair tatbikat yaptırmaktadır, o kişi ise Edward Srodon'dur.

Dom zly / Karanlık Ev (2009) | IMDB: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zift (2008) | IMDB: 7,4

6. Zift (2008) | IMDB: 7,4

Bulgaristan'ın Oscar adayı olan film, adını argoda 'bok' kelimesinden alıyor. Zift, bir özel dedektifin suçlularla olan savaşına değil suçlunun kendisine odaklansa da, kara film tarzında bir suç filmi olarak nitelendirilebilir. 'Güve', yirmi yıl hapis yattıktan sonra özgürlüğüne kavuşur. Yeni ve yabancı bir dünya olan 60'ların komünist Sofya'sında kendi benliğini bulmaya çalışır. Bir günde olanları anlatan filmde, 'Güve' geçmişiyle barışmaya çalışır, ancak işkence görür, kovalanır ve gün boyunca ajanlardan, doktorlardan, bar kuşlarından, serserilerden ve mezarcılardan pek çok hikaye dinlemeye zorlanır.

Zift (2008) | IMDB: 7,4

7. Romanzo criminale (2008) | IMDB: 7,2

7. Romanzo criminale (2008) | IMDB: 7,2

60'lar ve 70'ler İtalya'sında hayatlarına çocuk çetesi olarak başlayan, sonrasında İtalya'nın en büyük para, uyuşturucu ve kadın mafyasına dönüşen bir grup genç erkeğin öyküsü.

Romanzo criminale (2008) | IMDB: 7,2

8. Revanche / Rövanş (2008) | IMDB: 7,6

8. Revanche / Rövanş (2008) | IMDB: 7,6

Revanche Avusturya'nın başkentinde bulunan modern bir genelevde yaşanan gizli bir aşk hikayesiyle başlıyor. Ukrayna'dan göç eden ve bedenini satarak para kazanan Tamara ile kadrolu satıcı Alex arasındaki ilişki, evin büyük patronlarında saklanmaktadır. Yeni bir hayat kurmanın düşlerini kuran çift, büyük patronun Tamara ile ilgili bazı kişisel planları olduğunu öğrenince, acele etmeleri gerektiğini kavrar. Alex'in yeni bir hayata başlarken ihtiyaç duyacakları parayı edinmek için pek masum olmayan bir çözümü vardır.

Küçük bir soygun gerçekleştireceklerdir. Başta her şey yolunda gider, fakat soygun esnasında bir polisin çiftin kaçtığı arabanın lastiği yerine kızı vurup öldürmesiyle bütün planlar alt üst olur. Alex acısını içinde saklayarak kasabada yaşayan dedesinin yanına sığınır. Fakat yeni evi, Tamara'yı vuran polisin evinin çok yakınındadır ve Alex bu rastlantıyı intikam için kullanmaya karar verse de; polisin çocuk sahibi olmak için çabalayan karısının bambaşka fikirleri vardır.

Revanche / Rövanş (2008) | IMDB: 7,6

9. Pour elle / Aşk Uğruna (2008) | IMDB: 7,2

9. Pour elle / Aşk Uğruna (2008) | IMDB: 7,2

Lisa (Diane Kruger) ve Julien’in (Vincent Lindon) mutlu bir evlilikleri vardır ve oğulları Oscar ile birlikte Fransa’da şehrin civarında bir evde huzurlu ve sakin bir hayat yaşamaktadırlar. Ama bir sabah hayatları büyük bir sarsıntıya uğrar, olayla hiç bir ilişkisi olmamasına rağmen polis Lisa’yı cinayet suçu iddiasıyla tutuklar. 20 yıl hapis cezasına mahkum edilir.

Ama Julien karısının suçsuz olduğuna inanmaktadır ve onu bu durumdan kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Delil toplamak ve bürokratik işlerle uğraşmak için geçecek zamana daha fazla katlanmak istemez. Julien bu karmaşa ve üzüntü içinde her şeyi göze alır ve tek çare olarak Lisa’yı mahkûmiyetten kurtaracak çılgın bir plân hazırlar.

Pour elle / Aşk Uğruna (2008) | IMDB: 7,2

10. MR 73 (2008) | IMDB: 6,7

10. MR 73 (2008) | IMDB: 6,7

Marsilyalı eski bir polise (Auteil), ailesi öldürülen bir kadını koruma görevi verilir. Marsilyalı polis verdiği sözü tutmak zorundadır. Çünkü bu kadının ailesini öldüren katil serbest bırakılmıştır.

MR 73 (2008) | IMDB: 6,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Loft / Çatı Katı (2008) | IMDB: 7,4

11. Loft / Çatı Katı (2008) | IMDB: 7,4

Evli beş erkek. Lüks bir çatı katı. Metresler. Bir kadın cesedi. Çatı Katı'nın beş karakteri aynı zamanda beş cinayet zanlısı: Fazlasıyla güvenilir bir psikiyatr olan Chris, dost canlısı karizmatik mimar Vincent, sağı solu belli olmayan tehlikeli Filip, sesi soluğu çıkmayan Luc ve parti kuşu Marnix. Metreslerini çatı katına getiren bu beş adam arasında gizli bir anlaşma vardır, ama burada genç bir kadının cesedini bulmalarıyla beraber şüphe içinde birbirlerini suçlamaya başlarlar, çünkü evin yalnızca beş anahtarı vardır. Çatı Katı, Belçika sinema tarihinin en çok seyredilen ikinci filmi.

Loft / Çatı Katı (2008) | IMDB: 7,4

12. K-20: Kaijin nijû mensô den (2008) | IMDB: 6,8

12. K-20: Kaijin nijû mensô den (2008) | IMDB: 6,8

2. Dünya Savaşı engellenmiştir. 19. yy'da yürütülen 'Asalet sistemi (kast) alt ve üst sınıflar arasında ciddi ayrımlar oluşturacak düzende devam etmektedir. Ülkenin tüm kaynakları üst sınıf üyeleri tarafından kontrol edilmekte, alt kesim hep ezilmektedir. Böylesi bir düzen ile insanlar yönetilirken zenginlerden paha biçilmez değerleri çalan K-20 herkesi endişelendirmektedir. Hikâyenin kahramanı Heikichi Endo, K-20 tarafından aldatılmış bir sirk cambazıdır ve suçsuzluğunu ispat etmek için mücadele başlatır.

K-20: Kaijin nijû mensô den (2008) | IMDB: 6,8

13. Jerusalema / Gangster Cenneti (2008) | IMDB: 7,8

13. Jerusalema / Gangster Cenneti (2008) | IMDB: 7,8

Güney Afrika'da siyahilerin şiddetle olan ilişkilerini siyahilerin gözünden anlatan bir film. Filmde üniversiteyi kazandığı halde parasızlıktan suç işlemek zorunda kalan bir gencin hikayesi anlatılıyor.

Jerusalema / Gangster Cenneti (2008) | IMDB: 7,8

14. Cztery noce z Anna / Anna ile Dört Gece (2008) | IMDB: 6,9

14. Cztery noce z Anna / Anna ile Dört Gece (2008) | IMDB: 6,9

Jerzy Skolimowski'nin on yedi yıl aradan sonra çektiği bu film, Polonya'nın küçük bir taşra kasabasında, bir hastanenin krematoryumunda çalışan eski mahkûm Leon'un 'röntgencilik' tutkusunu anlatıyor. Leon, hemşire Anna'yı gündüz hastanede gece ise evin penceresinden dikizlemektedir. Bir gece penceresinden içeri girer ve sabaha kadar Anna'nın yatağında oturur. Alışkanlık çok geçmeden saplantıya dönüşür ve Leon Anna'nın hayatına müdahale etmeye başlar: Önce sökük bir düğmeyi diker, ardından saatini tamir eder ve bunların ardı arkası kesilmez.

Cztery noce z Anna / Anna ile Dört Gece (2008) | IMDB: 6,9

15. A Nyomozó / İz sürücü (2008) | IMDB: 7,6

15. A Nyomozó / İz sürücü (2008) | IMDB: 7,6

Tibor, annesini iyileştirme derdinde sıradan bir patologdur. Sonra bir gün bir yabancı çıkagelip başka bir yabancıyı öldürmesi için ona para teklif eder. Annesini kurtarmak adına parayı kabul eder ama sonra eline bir mektup geçer. Mektubu kurbanı yazmıştır. Bu kişi ona bir yabancıdan çok daha yakındır. Böylece kiralık katil, kurbanının kim olduğunu araştırmaya başlar.

A Nyomozó / İz sürücü (2008) | IMDB: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Trade / Satılık Çocuklar (2007) | IMDB: 7,5

16. Trade / Satılık Çocuklar (2007) | IMDB: 7,5

Meksika'nın küçük ve yoksul bölgelerinden birinde erkek kardeşi Jorge ile birlikte yaşayan Adriana henüz 13 yaşındayken hayatını kabusa dönüştüren bir durumla karşılaşır. Meksika'ya has suç örgütlerinden biri olan bir çete, küçük kızı kaçırır ve zorla fuhuş yapması için alıkoyar. Çete, küçük kızı çalışması için Amerika'ya göndermek üzeredir.

Adriana'nın umudunu kaybetmemesini sağlayan nokta ise 17 yaşındaki erkek kardeşinin onu asla yalnız bırakmayacağını düşünmesidir ve işler tam da beklediği gibi ilerler. Jorge çoktan yola çıkmıştır ve ülke sınırını geçtiği an aynı tecrübeleri geçirdiğini söyleyen biriyle karşılaşır. Bir polis olan bu adam Jorge'ye yardım etmeye karar verir ve birlikte zorlu bir yolculuğa çıkarlar.

Trade / Satılık Çocuklar (2007) | IMDB: 7,5

17. Rise of the Footsoldier (2007) | IMDB: 6,9

17. Rise of the Footsoldier (2007) | IMDB: 6,9

Bir West Ham taraftarı olan Carlton Leach, yaşamı boyunca herkesle ve her şeyle mücadele içinde olmuş, kavga etmiş; şiddeti iliklerine kadar işlemiş bir karakter. Hayattaki tek gerçekliği, soluduğu her hava zerreciği West ham United ve şiddet. Carlton Leach‘in önemsediği başka hiçbir şey yok. Yavaş yavaş kendini tükettiğini göre göre bu sevdasına engel olamıyor.

Rise of the Footsoldier (2007) | IMDB: 6,9

18. Klopka / Tuzak (2007) | IMDB: 7,9

18. Klopka / Tuzak (2007) | IMDB: 7,9

Çocuğunuzun hayatı için ne kadar ileri gitmeyi göze alabilirsiniz?

Mladen ve Marija’nn mutlu bir evliliği vardır, oğulları Nemanja’yı ise her şeyden çok sevmektedirler. Ancak Nemanja bir gün ansızın kriz geçirir ve tetkiklerde oğlanın nadir görülen bir kalp rahatsızlığı ortaya çıkar. Tek çözüm yurt dışında ameliyattır, fakat ne ailenin ne de arkadaşlarının bu kadar parası yoktur. Tek çareyi gazeteye ilan vererek yardım istemekte gören çift çok garip bir teklifle karşılaşır. Birisi tüm ameliyat masraflarını üstlenecektir, ancak karşılığında birini öldürmeleri gerekmektedir.

Klopka / Tuzak (2007) | IMDB: 7,9

19. Cidade dos Homens / Erkekler Şehri (2007) | IMDB: 7,3

19. Cidade dos Homens / Erkekler Şehri (2007) | IMDB: 7,3

Morro da Sinuca'nın varoşlarında, 18'ine girmeden birkaç gün önce Laranjinha en yakın arkadaşı olan kimsesiz Acerola'ya tanımadığı babasını özlediğini söyler. Acerola, yardıma muhtaç bu arkadaşına babasını bulmasında yardım etmeye karar verir ve adamın bir soygun esnasında adam öldürmekten yıllardır hapiste mahkum olduğunu ve kefaletle serbest bırakılmasının yakın olduğunu öğrenirler. 

Bu sırada Acerola'nın eşi ve bebeğinin bakıcısı Cris, Sao Paulo'ya çalışmaya çağrılır. Kadın, kendi evini almak için para biriktirme olanağını görür, Acerola'ya oğulları Clayton'a bir yıl boyunca tek başına bakması gerektiğini söyler. Tepenin sahibi ve Laranjinha''nın kuzeni Madrugadão,sağcı Nefasto tarafından ihanete uğrayınca varoştan kovulur. Aynı zamanda Laranjinha ile Acerola'nın da tepeyi terk etmeleri gerekir. Madrugadão, önde gelen Morro do Carecalı uyuşturucu çetesinin desteğiyle tepeyi ele geçirip eski haline getirmek için bir plan yaparken Acerola ve Laranjinha da babalarının geçmişleri üzerindeki sır perdesini kaldırırlar.

Cidade dos Homens / Erkekler Şehri (2007) | IMDB: 7,3

20. A londoni férfi / Londra'daki Adam (2007) | IMDB: 7,2

20. A londoni férfi / Londra'daki Adam (2007) | IMDB: 7,2

Maloin, uçsuz bucaksız okyanusla iç içe geçen bir feribot limanının hemen yanında bulunan demir yolunun makaslarını kontrol eden bir bekçi olarak, hayatın bütün dertlerinden, çelişkilerinden uzak sade bir basit hayat sürmektedir. Ancak Maloin, yine o sade ve dertsiz bir akşam üzeri, korkunç ve hayatının sonuna kadar unutamayacağı ve kendisini derinden etkileyecek bir olaya şahit olur.

A londoni férfi / Londra'daki Adam (2007) | IMDB: 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. 12 (2007) | IMDB: 7,8

21. 12 (2007) | IMDB: 7,8

Bir Çeçen genç, Rus olan üvey babasını öldürmüştür. Gencin hayatı; aralarında doktor, TV yapımcısı, müzisyen, bir soykırım mağduru ve ırkçı bir taksicinin bulunduğu 12 kişiden oluşan mahkeme jürisinin vereceği karara bağlıdır. Herkes gencin suçlu olduğu konusunda hem fikir gibidir. Ancak bir jüri üyesi diğerlerinden farklı olarak gencin masum olabileceğini iddia eder.

12 (2007) | IMDB: 7,8

22. Myrin / Bataklık (2006) | IMDB: 7

22. Myrin / Bataklık (2006) | IMDB: 7

Erlendur adlı yaşını başını almış bir dedektif korkunç bir cinayeti çözmeye çalışmaktadır. Yakında bir yerde, kızının ölümünün yasını tutan bir baba, genetik veri tabanında takıntılı bir şekilde araştırma yapmaktadır. Her nasılsa, Erlendur bu sayede bütün bir ulusun genetik soyağacının sırlarını ortaya çıkarır.

Myrin / Bataklık (2006) | IMDB: 7,0

23. Longford (2006) | IMDB: 7,7

23. Longford (2006) | IMDB: 7,7

İngilterede 60'lı yıllarda yaşları 10-17 arasında 5 çocuğun cinayetinden sorumlu tutulan Moors murders adlı çiftten Myra Hindley infazı ile alakalı Lordlar Kamarasından nüfuzlu savcı Lord Longford ile görüşmek ister. Longford zanlının bu söz hakkına karşılık verir.

Longford (2006) | IMDB:7,7

24. London to Brighton (2006) | IMDB: 7,0

24. London to Brighton (2006) | IMDB: 7,0

İçine hapsolduğu hayatta sürünüp giden bir kadın ve dünyanın karanlık yüzünü daha küçüklüğünde tatmaya başlamış evsiz bir kız çocuğunun kaçış mücadelesini konu alan film.

London to Brighton (2006) | IMDB:7,0

25. Hak se wui yi wo wai kwai / Seçim 2 (2006) | IMDB: 7,4

25. Hak se wui yi wo wai kwai / Seçim 2 (2006) | IMDB: 7,4

Sadece en güçlü olan hayatta kalacaktı...

Seçim zamanı yaklaşmaktadır ve örgütün lideri Lok, vaftiz oğullarıyla rekabet içine girmiştir. Aynı zamanda Jimmy Çin ile iş ilişkilerini artırmaktadır. Böyle bir ortamda herkesi kıyasıya bir hayatta kalma mücadelesi beklemektedir.

Hak se wui yi wo wai kwai / Seçim 2 (2006) | IMDB: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Fong juk / Sürgün (2006) | IMDB: 7,3

26. Fong juk / Sürgün (2006) | IMDB: 7,3

Birçok cinayete adı karışmış olan beş katilden biri, bundan böyle adam öldürmekten vazgeçer ve eşiyle birlikte huzur içinde yaşamak için Macao'ya yerleşir.

Ancak bir gün, eski dostlar da Macao'ya gelir. Geçmişte birlikte çalışan beş katil artık bir aradadır; ancak her birinin kafasında farklı hedef ve planlar vardır. Artık huzurlu günler sona ermiştir.

Fong juk / Sürgün (2006) | IMDB: 7,3

27. Find Me Guilty / Beni Suçlu Bulun (2006) | IMDB: 7,1

27. Find Me Guilty / Beni Suçlu Bulun (2006) | IMDB: 7,1

Lucchese suç örgütünün 20 üyesi mahkemeye çıkartılır. Davalılardan biri olan Jackie, kendi savunmasını üstlenmeye karar verir. 30 yıllık bir cezaya mahkûm olan Jackie'ye aralarında en yakınlarının da olduğu örgüt üyelerine karşı tanıklık etmesi için karşılığında ceza indirimi teklifi getirilir. Ailesine ihanet etmeyi reddeden Jackie, hem davalı hem avukat olarak mahkemeye çıkar.

Find Me Guilty / Beni Suçlu Bulun (2006) | IMDB: 7,1

28. Buenos Aires 1977 / Bir Kaçışın Güncesi (2006) | IMDB: 7,3

28. Buenos Aires 1977 / Bir Kaçışın Güncesi (2006) | IMDB: 7,3

Arjantin'de 1976-83 yılları arasındaki askeri cunta döneminde geçen ve işkence altında hayatta kalma mücadelesini anlatan film, dört gencin gözaltında tutuldukları yerden kaçış öyküsünü anlatıyor.

Buenos Aires 1977 / Bir Kaçışın Güncesi (2006) | IMDB: 7,3

29. Bon Cop, Bad Cop / İyi Polis Kötü Polis (2006) | IMDB: 7

29. Bon Cop, Bad Cop / İyi Polis Kötü Polis (2006) | IMDB: 7

Martin Ward ve David Bouchard birbirlerinden son derece farklıdırlar.

Biri İngilizce konuşur ve Kanadalıdır, diğeri ise Quebecli ve Fransızca konuşmaktadır. Biri kurallara bağlıdır, diğeri ise kendi kurallarını kendi koyar.

Gizemli bir suç olayını araştırmaları için beraber görevlendirilince bu fark bir yandan araştırmayı tehdit edici bir boyut alır, bir yandan da olayın gizemini çözmeye yardımcı olur.

Bon Cop, Bad Cop / İyi Polis Kötü Polis (2006) | IMDB: 7,0

30. Biyeolhan geori / Maskeli Balo (2006) | IMDB: 7,4

30. Biyeolhan geori / Maskeli Balo (2006) | IMDB: 7,4

Film bir mafya elemanı olan Byung-doo’nun hayatını anlatıyor. Onun mafya içerisinde yükselmeye çalışırken hayatın diğer zorluklarla mücadelesini ve bu sırada karşılaştığı sorunları ele alıyor. Hasta annesi, okula giden kız kardeşi ve serseri kardeşiyle geçim sıkıntısı verirken mafya içerisindeki çekişmeler diğer çeşitli sorunları da beraberinde getirmektedir.

Bu sırada artık bir yönetmen olmuş olan ilkokul arkadaşıyla karşılaşır. Bir suç filmi çekmek isteyen arkadaşı sayesinde diğer eski arkadaşlarıyla tekrar görüşme fırsatı olur. Çocukluk aşkını da yeniden görmesi mazide kalmış bir aşkın tekrar canlanmasını sağlar. Yönetmen arkadaşına yardımcı olur fakat bundan sonra hayatı bambaşka bir yöne sapar...

Biyeolhan geori / Maskeli Balo (2006) | IMDB: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. 13 Tzameti (2005) | IMDB: 7,4

31. 13 Tzameti (2005) | IMDB: 7,4

Sebastian kendi halinde, Fransa'ya göç etmiş Gürcü bir aileden gelen bir gençtir. Ara sıra bulduğu ufak tefek işlerden para kazanır. Çatısını onardığı evin sahibinin ölümüyle parasını alamayacağını öğrenir ve evde tanık olduğu konuşmalardan önemli olduğunu anladığı bir zarfı da alarak evden ayrılır. Sebastian zarftaki direktifleri izleyerek ne olduğu hakkında en ufak bir fikri olmadığı küçük bir macera yaşayabileceğini düşünmektedir. Sonunda istediği bir şey çıkmamasında bile yaptığı yolculuk yanına kar kalacaktır.

13 Tzameti (2005) | IMDB: 7,4

32. The Last Hangman / Cellat (2005) | IMDB: 7,5

32. The Last Hangman / Cellat (2005) | IMDB: 7,5

İngiltere’de 1933′te başlayan Cellatlık kariyerini kapsayan 22 yıl boyunca tam 608 kişiyi idam eden Albert Pierrepoint’in bu dönemini anlatan Pierrepoint, TV yönetmeni Adrian Shergold’un çektiği, bir dram. Bu tüyler ürperten mesleği tam bir disiplin içerisinde soğukkanlılıkla yerine getiren Pierrepoint, aşk cinayetleri işleyenlerden, Yahudi katliamında fiilen görev almış nazilere kadar yüzlerce insanın hayatına son vermiş bir memur.

Hiçbir şekilde idam mahkumlarını kafasında sorgulamıyor / sorgulatmıyor. Ne bu mahkumlar, ne de mesleği hakkında hiç kimse ile konuşmuyor/konuşturmuyor. Ancak öldürdüğü insanların, ölüp kabahatlerinin bedellerini ödemiş olduklarından dolayı artık masum olduklarını savunarak onlara saygı duyuyor. Bu yüzden, ne kadar suçlu olursa olsunlar o ölü bedenleri kimseye ezdirmiyor. Yeri geldiğinde eğleniyor, şarkı söylüyor, içiyor, gülüyor. Ülkenin bir numaralı infazcısı olduktan sonra ünlenmeye başlayınca, uzunca bir süre sadece “iş” olarak gördüğü Cellatlık üzerine daha derinlemesine düşünme fırsatı buluyor. Bazı sivil toplumların idam cezasının kaldırılması yönündeki protestolarının hedefi haline gelmesinin ve gerçekleştirmek zorunda kalacağı çok trajik bir idamın ardından iyice ipleri koparıyor. İlk ve belki de en yetkili ağızdan idamın tarifini de yapıyor.

The Last Hangman / Cellat (2005) | IMDB: 7,5

33. Saat po long / Ölüm Bölgesi (2005) | IMDB: 7,1

33. Saat po long / Ölüm Bölgesi (2005) | IMDB: 7,1

Mesleğinin sonuna gelmiş yaşlı detektif Chan acımasız suç örgütü lideri Po tarafından öldürülen bir tanığın kızını himayesine alır.. Polisin cinayet masası Departmanının başına bir yakın dövüş ustası Ma getirilince Chan mesleği bırakmak zorunda kalır.

Saat po long / Ölüm Bölgesi (2005) | IMDB: 7,1

34. Le couperet / Ölümcül Çözüm (2005) | IMDB: 7,5

34. Le couperet / Ölümcül Çözüm (2005) | IMDB: 7,5

Bruno on beş yıldır aynı şirkette çalışan, yani düzenli bir işi ve hayatı olan bir adamdır. Yıllarını aynı kağıt fabrikasında yöneticilik yaparak geçiren ve patronlarına büyük bir sadakatle hizmet eden Bruno'nun başına beklenmedik bir olay gelir, işten atılır.

Kaynakların yetmediği gerekçesiyle birçok arkadaşıyla beraber kapının önüne konan Bruno için yaşadıkları tam bir felaket değildir. Ne de olsa başarılı bir iş hayatı olmuş ve iyi bir kariyer yapmıştır. Dünyada yeni bir iş bulmaktan kolay ne olabilir ki?

Ancak üç yıl sonra aynı noktada olduğunu gören ve bir adım bile atamadan hala işsiz dolaşan Bruno'nun hayatı artık felaketlere sürüklenmektedir. Olaylar bir prestij meselesi olmaktan çıkmış, hayat, ölüm-kalım savaşına dönmüştür. Bulduğu geçici iş karısını ve çocuklarını sadece tok tutmaya yetmektedir.

Le couperet / Ölümcül Çözüm (2005) | IMDB: 7,5

35. Hak se wui / Seçim (2005) | IMDB: 7,1

35. Hak se wui / Seçim (2005) | IMDB: 7,1

Eğer bir gangster olmak istiyorsanız, en büyük gücü elinizde tuttuğunuzdan emin olun!

Acımasız Hong Kong sokaklarında art arda vahşet dolu suçlar işlenmektedir. Bu suçların arkasında organize örgütler yer almaktadır. Acaba bu örgütler kendi içlerindeki yozlaşmaya nasıl engel olabileceklerdir? Seçim size ilk dakikasından sonuna kadar aksiyon dolu dakikalar vaat ediyor.

Hak se wui / Seçim (2005) | IMDB: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. El aura / Aura (2005) | IMDB: 7,3

36. El aura / Aura (2005) | IMDB: 7,3

Espinoza, utangaç ve insanların çıkarcılığından dem vuran bir tahnitçidir. Yıllardır sürekli olarak tek bir şeyin hayalini kurmuştur: kusursuz bir düzende işleyen ve geride hiçbir ipucunun kalmadığı bir soygun!

Bu hayalini kendisine takıntı haline getiren Espinoza, polislerin iyi bir soygunun kanıtlarını bulamayacak kadar aptal, soyguncuların da nasıl iyi bir soygun yapabileceklerini bilemeyecek kadar beceriksiz olduklarını düşünmektedir. Bir gün, sürekli hayalini kurduğu o mükemmel 'suç'un fırsatını, hiç beklemediği bir şekilde yakalar. Artık kusursuz bir kurguda işleyebileceği suç, çok yakınında onu beklemektedir.

El aura / Aura (2005) | IMDB:7,3

37. Bal-Can-Can / Bir Balkan Komedisi (2005) | IMDB: 7,7

37. Bal-Can-Can / Bir Balkan Komedisi (2005) | IMDB: 7,7

Bal-Can-Can, başta The Godfather olmak üzere pek çok İtalyan merkezli mafya filmi ile Amerikan melodramlarına bol bol göndermelerin olduğu, son derece güçlü bir sinema diline sahip; yer yer eğlenceli yer yer de hüzünlü ama hepsinden önemlisi keyifli bir Balkan filmi.

Bal-Can-Can / Bir Balkan Komedisi (2005) | IMDB: 7,7

38. Antikörper (2005) | IMDB: 7,1

38. Antikörper (2005) | IMDB: 7,1

Uzun zamandır aranan bir suçlu olan Gabriel Engel, polisin kusursuz operasyonuyla yakalanır. Küçük bir kasaba polisi olan Michael Martens, onu sorgulamak için merkeze gelir. Bölgesinde işlenen cinayetleri, Engel’den alacağı bilgilerle aydınlatacağını düşünen Michael, anlatılanları duyunca düşüncelerini değiştirir ve etrafındaki insanlara şüpheli gözlerle bakmaya başlar.

Antikörper (2005) | IMDB: 7,1

39. Le conseguenze dell’amore / Aşkın Getirdikleri (2004) | IMDB: 7,6

39. Le conseguenze dell’amore / Aşkın Getirdikleri (2004) | IMDB: 7,6

Bir sırrı en fazla ne kadar saklayabilirsiniz? Herkeslerden sakladığı sırrı uğruna, kimselerin bilmediği bir yerde, ismi dahil kendi kimliğine ait olan her şeyi bir kenara bırakarak yaşayan Titta, on yıla yakın bir zaman boyunca kendisini sigara dumanına ve rutinleşmiş bir bekleme haline mahkum etmiştir. Bütün bu süre boyunca kendi duygularını ve çevresindeki herkesi topyekün yok sayarak yaşamış ve neyi beklediğini bilmediğimiz bir durumun içinde kendisini bir otel odasına hapsetmiştir.

Bir gün beklenmedik bir şekilde kendi kurallarını yıkan Titta, otelde çalışan Sofia ile diyalog kurmaya başlar ve geçmiş on yılındaki boşluğun acısını çıkarırcasına hayatı bir anda, aşk, tutku, şiddet ve ölüm ile dolacaktır.

Le conseguenze dell’amore / Aşkın Getirdikleri (2004) | IMDB:7,6

40. 36 Quai des Orfèvres / Adaletin Merkezi (2004) | IMDB: 7,2

40. 36 Quai des Orfèvres / Adaletin Merkezi (2004) | IMDB: 7,2

Paris'in gölgelerle örtülü organize suç ile örülmüş gerilimli sokaklarında, Vrinks ve Klein, film amirleri tarafından birbirlerine karşı kullanılan ve en azılı suç örgütünü ele geçirmek için bir yarışa sokulan iki usta polistir. Her iki polis de başarıya ulaşmak ve diğerini zor duruma sokmak için yeraltındaki kaynaklarını korkusuzca kullanırlar... Fakat yarışın tam olarak ne zaman bittiği ve nasıl sonlandığı hakkında kimsenin bir fikri yoktur.

36 Quai des Orfèvres / Adaletin Merkezi (2004) | IMDB: 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Stander (2003) | IMDB: 7,2

41. Stander (2003) | IMDB: 7,2

Güney Afrika’da tanık olduğu toplu katliamdan etkilenen Andre Stander (Tom Jane), hayatı boyunca koruduğu sisteme baş kaldıran bir karar alır. Kanuna sırtını dönerek, bir dizi banka soygunun baş planlayıcısı olur ve ülke çapında soygunlara başlar. “Stander Çetesi” olarak nam yapan, düzinelerce banka soygunu gerçekleştirir ve her defasında daha tehlikeli ve bol kazançlı vurgunlar yapmaya başlarlar. Çetenin otoriteye olan baş kaldırışı halkın gözünde onları neredeyse efsanevi birer kahraman yapar. Fakat Güney Afrika hükumeti için bu eski polis yeni soyguncu tam bir utanç kaynağıdır ve Stander Çetesi'nin üyeleri ülkenin en çok aranan suçluları haline gelir.

Stander (2003) | IMDB: 7,2

42. Palabras encadenadas / Öldüren Kelimeler (2003) | IMDB: 7,2

42. Palabras encadenadas / Öldüren Kelimeler (2003) | IMDB: 7,2

Otuzlu yaşların hemen başında olan psikiyatr Laura, hapsedilmiş olduğu karanlık bodrumda dehşet içinde seri bir katil olduğunu itiraf etmekte olan adamın video görüntülerini izlemek zorunda kalır. Son derece normal ve zararsız bir insan gibi görünen adam, kırk yaşlarındaki eski kocası Ramon'dan başkası değildir. Laura kendisini kaçıran, ağzını bantlayan ve onu sandalyeye bağlayan kişinin Ramon olduğu gerçeğiyle karşı karşıyadır. Ramon konuşmaya başlayınca televizyonu kapatır. Laura'nın ağzındaki bandı çıkarır ve onu 'kelime oyunu' oynamaya zorlar. Laura kazanırsa serbest kalacak kaybederse bir gözünden olacaktır. Oyun başlar ve Laura bir hata yapar...

Palabras encadenadas / Öldüren Kelimeler (2003) | IMDB: 7,2

43. Owning Mahowny / Kumar Tutkusu (2003) | IMDB: 7,1

43. Owning Mahowny / Kumar Tutkusu (2003) | IMDB: 7,1

Dan Mahowny Kanada/Toroto'daki bir bankanın müdürü olarak görev

yapmaktadır. Kullanılmış arabalara binen, kendi halinde mütevazi bir adam olan Dan, bankanın memurlarından tatlı ama silik bir kız olan Belinda ile görülmektedir. Ancak Dan kimsenin bilmediği gizli hayatında tedavi edilemez bir kumar tutkunudur. Giderek artan bu tutkusunu doyurabilmek için de, banka müşterilerinin milyonlarca dolarını zimmetine geçirmiştir.

Owning Mahowny / Kumar Tutkusu (2003) | IMDB: 7,1

44. Io non ho paura / Hiç Korkmuyorum (2003) | IMDB: 7,5

44. Io non ho paura / Hiç Korkmuyorum (2003) | IMDB: 7,5

İtalyan yönetmen Gabriele Salvatores'in pek çok festivalden ödülle dönen, gerilim konusunda Hollywood filmlerine ders verir nitelik taşıyan filmi, Michele'nin terk edilmiş kulübenin altında yaralı bereli bir çocuk bulmasıyla başlayan gizemli olayları anlatır. Güney İtalya'nın müthiş manzaralarını kartpostal gibi görüntülerle veren, yerinde kullanılan müziklerle temiz ve dokunaklı yapısını güçlendiren film, çocukların dünyası ile yetişkinlerin şiddet içeren dünyası arasında gidip gelmeler yaşatır. Özellikle çocuk oyuncuların başarılı performansıyla samimi bir his uyandıran yapıt, yönetmenin korkutma kaygısı gütmeden yarattığı gerilimle seyirciyi sürpriz bir sona hazırlar.

Io non ho paura / Hiç Korkmuyorum (2003) | IMDB:7,5

45. Foolproof / Kusursuz Soygun (2003) | IMDB: 6,5

45. Foolproof / Kusursuz Soygun (2003) | IMDB: 6,5

Kevin, Rob ve Sam'in sıra dışı bir hobileri vardır: asla hayata geçirmedikleri kusursuz soygunlar planlamak. Leo'nun da onlara bu yüzden ihtiyacı vardır. 20 milyon dolarlık tahvillerle göz koymuştur ve bu üç 'uzman' hırsızın onları kendisi için çalmasını istemektedir. Bu riskli soygun onları korkutmaktadır. Üç arkadaş birbirlerine güvenebilecekler midir?

Foolproof / Kusursuz Soygun (2003) | IMDB: 6,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

46. Crime Spree / Suç Alemi (2003) | IMDB: 7,3

46. Crime Spree / Suç Alemi (2003) | IMDB: 7,3

Daniel Foray, bir soygun çetesinin başıdır. Büyük patron, çeteye, Şikago'da milyarderlerin yaşadığı bir evde bulunan mücevherleri çalmalarını söyler. Bu, Daniel'in hep hayalini kurduğu büyük iştir. Şikago'ya giden çete bütün hazırlıklarını tamamlamıştır. Ancak ekip gideceği yeri bulamayıp kaybolunca işler karışır.

Crime Spree / Suç Alemi (2003) | IMDB: 7,3

47. Ripley’s Game / Ripley'in Cinayetleri (2002) | IMDB: 6,7

47. Ripley’s Game / Ripley'in Cinayetleri (2002) | IMDB: 6,7

Şehirli, varlıklı ve serin kanlı bir kiralık katil olan Tom Ripley, kız arkadaşı Luisa ile birlikte Veneto’daki bir villada yaşamaktadır. Berlin’in yer altı dünyasından eski bir tanıdığı bir rakibini ortadan kaldırması için Ripley’i arar. İnsan doğasını çok iyi tanıyan Ripley, sıradan bir çiftçiyi bu cinayeti işlemeye ikna etmek gibi bir oyuna girişir.

Ripley’s Game / Ripley'in Cinayetleri (2002) | IMDB: 6,7

48. Nid de guêpes / Katiller Yuvası (2002) | IMDB: 6,9

48. Nid de guêpes / Katiller Yuvası (2002) | IMDB: 6,9

Fransız Hava Kuvvetleri'nde yüksek rütbeli bir subay olarak çalışan Laborie, mafya babası Abedin Nexhep'in de eskortluğunu yapmaktadır...

Bir gün yine bir uçuş sırasında Abedin'in bindiği uçak korsanlar tarafından kaçırılır ve olaylar başlar...

Nid de guêpes / Katiller Yuvası (2002) | IMDB: 6,9

49. L’homme du train / Trendeki Adam (2002) | IMDB: 7,3

49. L’homme du train / Trendeki Adam (2002) | IMDB: 7,3

Esrarengiz bir yabancı, elinde sadece valizi olduğu halde, küçük bir şehirde trenden iner. Yüzünde bir yara izi olan bu adam, aspirin almak niyetiyle, kapanmak üzere olan bir eczaneye dalar. Burada karşısına çıkan emekli bir Fransızca öğretmeni, onu bir bardak su içmek üzere evine davet eder.

Tüm zıtlıklarına rağmen bu ikili, birbirinden hoşlanacak ve her biri diğerinin hayatına özlem duyduğunu fark edecektir. İhtiyar bir maceracı olmayı özlerken, yolcu sükuneti aramaktadır.

L’homme du train / Trendeki Adam (2002) | IMDB: 7,3

50. The Deep End / Dipsiz (2001) | IMDB: 6,7

50. The Deep End / Dipsiz (2001) | IMDB: 6,7

Dipsiz, bir annenin; özellikle de kararlı ve ailesi için her şeyi göze almış bir annenin neler yapabileceğini gözler önüne seren güçlü bir film. Dünyanın en derin göllerinden biri olan Tahoe Gölü kıyısında çekilen filmde başrolde Oscar'lı oyuncu Tilda Swinton yer alıyor. Sıradan bir hayat sürdüren Margaret (Tilda Swinton), deniz subayı olan kocası işi nedeni ile aylarca eve gelmediği için çocuklara göz kulak olmak ve evin huzurunu korumak zorundadır. Ergenlik bunalımına giren oğlu Beau'nun erkek sevgilisinin cesedi sahile vurunca, bu anne her annenin cesaret edemeyeceği bir şey yapar: oğlunu korumak için cesedi saklar. Bu korkunç olayın ardından oğlunun gizli yaşamından haberdar olduğunu iddia eden gizemli bir adam (Goran Visnjic) ortaya çıkar. Şantajlar başlar; bir kedi fare oyununa dönüşür.

The Deep End / Dipsiz (2001) | IMDB: 6,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

51. Yamakasi / Modern Zamanların Samurayları (2001) | IMDB: 6,1

51. Yamakasi / Modern Zamanların Samurayları (2001) | IMDB: 6,1

Yamakasi, Paris sırtlarında yaşayan inanılmaz yetenekleri olan 7 genç hakkındadır. Yamakasiler hiçbir hileye başvurmaksızın, yer çekimini hiçe sayarak binaların çatılarından, balkonlarından ve duvarlarından atlayıp sıçrarlar. Mahalledeki bütün gençler onlara hayrandır ve onları taklit etmeye çalışırlar. Yamakasilere özenen bir çocuk ağaca tırmanırken kaza geçirir. Yamakasi'lerin, işe karışması ve bir hayat kurtarmak için yeteneklerini ortaya dökmeleri gerekir.

Yamakasi / Modern Zamanların Samurayları (2001) | IMDB: 6,1

52. Sur mes lèvres / Dudaklarımı Oku (2001) | IMDB: 7,4

52. Sur mes lèvres / Dudaklarımı Oku (2001) | IMDB: 7,4

Carla bir emlak bürosunda çalışan otuzlarının ortasında genç bir kadındır. Utangaç bir yapıya sahip olan Carla doğuştan sağırdır fakat bu mesleğini yapmasına ve aşk özlemiyle yanıp tutuşmasına engel değildir. Hatta özrü Carla'ya müthiş bir yetenek kazandırmıştır, dudak okuyarak insanların dediği her şeyi anlayabilmektedir. Sonunda Carla küçük çaplı bir hırsız olan Paul'e aşık olur ve onu çalıştığı şirketi soymaya ikna etmeyi başarır. İlk denemeleri başarılı geçen çift Carla'nın yeteneğini kullanarak daha büyük bir soygun planlar.

Sur mes lèvres / Dudaklarımı Oku (2001) | IMDB: 7,4

53. La comunidad / Halkımız Avanta Peşinde (2000) | IMDB: 7,4

53. La comunidad / Halkımız Avanta Peşinde (2000) | IMDB: 7,4

Julia, 40 yaşlarındadır ve emlakçılık yapan bir adamın yanında ev satmaya çalışmaktadır. Satmaya çalıştığı apartmanlardan birinde ölü bir adam ve 300 milyon Peso bulmasının ardından, kendi patronunun çevresinde birlik olmuş, olağan dışı apartman sakinlerinin kızgınlığına karşı koymaktan başka çaresi kalmamıştır. Kara mizah şüpheyle başlayıp şiddete dönüşür.

La comunidad / Halkımız Avanta Peşinde (2000) | IMDB: 7,4

54. I cento passi / 100 Adım (2000) | IMDB: 7,7

54. I cento passi / 100 Adım (2000) | IMDB: 7,7

1960'ların ortaları. Diğerlerine benzeyen küçük bir Sicilya köyü olan Cinisi, uyuşturucu trafiğinde önemli bir noktadır. Burada insanlar her şeyi olduğu gibi kabul ederler, suçlamadan ve soru sormadan. Etrafında olup bitenleri merak eden, zeki ve kurnaz delikanlı Peppino Impastato, akıllı oğlunun bir patron olacağı günü iple çeken babası tarafından 'cemiyet'e tanıştırılır. Ancak, yüzeyde herşeyin normal görünmesine karşın, etrafta Peppino'nun zihnini kurcalayan tedirginlik unsuru bir şeyler vardır. Peppino'nun evi, artık Cinisi'yi yöneten Mafya babası Tano Badalamenti'nin evinden sadece yüz adım uzaklıktadır. Ve bir an gelir, Peppino artık o yüz adımı kat etmeyeceğine karar verir. Yetişkinliğe geçiş dönemi tam da, dünya gençlerinin babalarının değerlerine ve katı görüşlerine ters düştüğü 1968 yılında zirvesine erişir. Peppino da otoriteye başkaldırır, ama Sicilya'da bunun anlamı Mafya'ya ve sessizlik geleneğine meydan okumaktır.

I cento passi / 100 Adım (2000) | IMDB: 7,7

55. Flickering Lights / Parıldayan Fenerler (2000) | IMDB: 7,7

55. Flickering Lights / Parıldayan Fenerler (2000) | IMDB: 7,7

4 hırsız, çok tehlikeli bir adamın 4.000.000 kronunu çalıyorlar önce. İçlerinden biri vuruluyor bu esnada. Yaralı arkadaşlarıyla birlikte minibüsle Barselona'ya kaçacakken araç ormanın ortasında alev alıyor. Terk edilmiş bir otel-restoran bozması bina buluyorlar. Yaralı arkadaş iyileşene kadar burada iki hafta kalalım diye niyet ederken, sahile yakın doğayla iç içe bu ortam çok hoşlarına gidiyor ve kalmaya karar veriyorlar.

Flickering Lights / Parıldayan Fenerler (2000) | IMDB: 7,7

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
22
16
11
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?