Görüş Bildir
Haberler
20 Ocak Cuma Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Yağmur Yağacak mı?

20 Ocak Cuma Hava Durumu: Bugün Hava Nasıl Olacak? Yağmur Yağacak mı?

Müge Kakşi
20.01.2023 - 01:05

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Haftanın son iş gününde dışarı çıkacak vatandaşlar havanın nasıl olacağını merak ediyor. Peki bugün hava nasıl olacak? Cuma günü yağmur yağacak mı? İşte 20 Ocak Cuma, İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt geneli hava durumu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün (20 Ocak) Hava Nasıl Olacak?

Bugün (20 Ocak) Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, önümüzdeki 24 saat Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ege kıyılarında beklenen yağışların öğle saatlerinde yerel kuvvetli olması, bu gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla çevreleri, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimleri ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

20 Ocak Cuma Ankara Hava Durumu

20 Ocak Cuma Ankara Hava Durumu

Ankara'da bugün en yüksek hava sıcaklığı 14 derece, en düşük ise 1 derece olacak. Havanın ise gün boyu parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

20 Ocak Cuma İstanbul Hava Durumu

20 Ocak Cuma İstanbul Hava Durumu

İstanbul'da bugün en yüksek hava sıcaklığı 16 derece, en düşük ise 10 derece olacak. Havanın ise öğlene kadar çok bulutlu, öğlenden sonra ise sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

20 Ocak Cuma İzmir Hava Durumu

20 Ocak Cuma İzmir Hava Durumu

İzmir'de bugün en yüksek sıcaklığın 17 derece, en düşük ise 10 derece olması bekleniyor. Havanın ise gün boyu gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın