Görüş Bildir
Haberler
15 Temmuz Gecesi Kimsenin Bilmediği Çatışma

etiket 15 Temmuz Gecesi Kimsenin Bilmediği Çatışma

ATKN
26.07.2016 - 12:35 Son Güncelleme: 26.07.2016 - 14:46

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine ilişkin pek bilinmeyen ve basına yansımayan bir ayrıntı ortaya çıktı. Balyoz Davası'ndan 3'er yıl hapis yatan ve darbe girişimini gece evlerinde öğrenen 5 subay, beylik tabancalarını alıp sivil kıyafetle Jandarma Genel Komutanlığı'na koşmuş ve darbecilerle sabaha kadar çatışmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı'nı karargâh olarak kullanmayı hedefleyen darbeci askerler, ilk olarak Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi rehin aldı. 

Ardından komutanlığı ele geçirmek için harekete geçtiler. Komutanlıkta çok şiddetli çatışmalar yaşandı ve darbeciler helikopter ile savaş uçaklarından destek isteyerek komutanlığı bombalattı.

Yanlarında sadece beylik tabancaları vardı

Yanlarında sadece beylik tabancaları vardı

Posta'nın haberine göre darbe girişimini duyan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Kurmay Albay Aziz Yılmaz, o gece Jandarma Plan Prensip Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile Kurmay Albay Ali Demir'i aradı. 

Yanlarında sadece beylik tabancaları vardı.

Bu üç askerin ortak özelliği, Balyoz Davası'nda 16 yıl hapis ceza almaları ve 3'er yıl hapis yatmalarıydı

Bu üç askerin ortak özelliği, Balyoz Davası'nda 16 yıl hapis ceza almaları ve 3'er yıl hapis yatmalarıydı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu üç askere Albay Nurettin Alkan ile Albay Güven Şağban da katıldı. Sivil kıyafetlerle bir otomobile binip Jandarma Genel Komutanlığı'na gittiler.

İçeri girdiler ve destek gelene kadar Jandarma Genel Komutanlığı'nın darbecilerin eline geçmesini önlediler

Darbeci Kurmay Yarbay Süleyman Karaca karagahı ele geçirmek için 18 darbeci askerle komutanlığın içindeydi. Bu 5 subay çatışarak içeri girdi. 

Albay Nurettin Alkan kolundan yaralandı. Çatışma sabaha kadar sürdü. 5 subay destek gelene kadar Jandarma Genel Komutanlığı'nın darbecilerin eline geçmesini önledi. 

Özel Kuvvetler de sabah 07.00'de operasyon düzenleyip darbecileri etkisiz hale getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
403
67
26
6
6
5
1