Görüş Bildir
Haberler
14 Yaşındaki Çocuklara Müebbet İstemi

14 Yaşındaki Çocuklara Müebbet İstemi

ATKN
07.12.2014 - 17:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin’de gerçekleştirilen Kobani’ye destek eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve yaşları 14 ile 17 arasında değişen 7 çocuk hakkında polis tutanaklarına dayandırılarak açılan davada müebbet hapis cezası isteniyor.

Mersin'de farklı tarihlerde gerçekleştirilen Kobani eylemlerinde gözaltına alınan ve yaşları 14 ile 17 arasında değişen çocuklar hakkında TCK’nın 302. Maddesine göre, “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak”, “Polise mukavemet etmek”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Silahsız yasadışı eylemlere katılmak” iddiası ile Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Haklarında dava açılan 7 çocuğun müebbet hapis cezası ile yargılanacakları öğrenilirken, davanın polis tutanakları ile açıldığı ortaya çıktı.

‘DEVLET ÇOCUKLARI MÜEBBET İLE YARGILAYARAK USLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR'

Çocukların herhangi bir olaya katıldıklarına dair hiç bir delil olmamasına rağmen haklarında müebbetten dava açarak uslandırmaya çalıştığına dikkat çeken Çağlar, “Çocukları bu yöntemle ömür boyu cezaevinde tutmayı amaçlıyorlar. İç güvenlik yasaları ile polise daha fazla yetki vererek savcıların eli ile de çocuklara en ağır cezaların verilebileceği davalar açılıyor” dedi.

‘GELİNEN AŞAMADA HUKUKTAN ESER KALMADI’

Gelinen aşamada artık hukukun kalmadığını söyleyen Çağlar, ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozma suçunun nasıl olacağını hukuk fakültelerinde okuyan bütün öğrenciler ve vicdanı olan herkesin bildiğini, bu davaların tamamen kasıtlı bir biçimde açıldığını dile getirdi.

soL

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/turkiye/14-ya...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0