Görüş Bildir
Haberler
1 Günde 3 Kadın Cinayeti

1 Günde 3 Kadın Cinayeti

adem kara
03.07.2014 - 12:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye, güne 3 ayrı yerdeki kadın cinayetleriyle uyandı. İlk haber İstanbul Sancaktepe'den geldi. Ali Murat Kazankaya (43), kendisinden boşanmak isteyen eşi Sibel Kazankaya'yı (36) silahla öldürdükten sonra birkaç sokak ötede aracının içinde aynı silahla intihar etti. İzmir 'in Bornova ilçesindeki olayda ise 34 yaşındaki Ayhan Aslan, bir süre önce kendisiyle tartıştıktan sonra 5 çocuğu ile ağabeyinin yanına giden eşi, 27 yaşındaki Şadiye Aslan'ı barışmak için alıp eve götürdükten sonra tabancayla öldürdü. Son haber ise Adana 'dan: 2 ay önce kocasının 2. kattan atıp yaralanması nedeniyle koruma isteyen 34 yaşındaki Dilek Balsak, bu isteğini eşinin tehdidi ile iptal ettirmenin bedelini canı ile ödedi. Kayıplara karışan katil zanlısı eşi 38 yaşındaki İhsan Balsak akrabalarını arayıp cinayeti itiraf etti.

EŞİNİ ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ

Sancaktepe'de Ali Murat Kazankaya (43), kendisinden boşanmak isteyen eşi Sibel Kazankaya'yı (36) silahla öldürdükten sonra birkaç sokak ötede aracının içinde aynı silahla intihar etti.

Olay, Sancaktepe'de saat 08.00 sıralarında meydana geldi. İşe gitmek için evinden çıkan Sibel Kazankaya, Ankara Caddesi'nde yürüyordu. Kazankaya'yı takip eden eşi Ali Murat Kazankaya, 34 GM 2731 plakalı aracını durdurup aşağı indi. Silahını elindeki montun içine saklayan Ali Murat Kazankaya arkadan yaklaştığı Sibel Kazankaya'nın boynuna sarıldı. Tabancayı eşinin ağzına dayayan Ali Murat Kazankaya bir el ateş etti. Sibel Kazankaya olduğu yere yığılırken Ali Murat Kazankaya aracına binip uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tüm müdahalelere rağmen Sibel Kazankaya'yı kurtaramadı. 

İNTİHAR ETTİ

Polis plakası alınan aracı çevrede aramaya başladı. Bir saat süren aramanın ardından 34 GM 2731 plakalı araç birkaç sokak ötedeki Gelincik Sokak'ta bulundu. Katil zanlısı eş Ali Murat Kazankaya'nın aracın içinde eşini öldürdüğü tabancayla intihar ettiği belirlendi. Sibel Kazankaya ile Ali Murat Kazankaya'nın cenazeleri, yapılan incelemelerin ardından olay yerinden kaldırıldı.

15 yıllık evli Ali Murat Kazankaya ile Sibel Kazankaya'nın bir erkek çocuklarının olduğu, Ali Murat Kazankaya'nın elektrik işiyle uğraştığı öldürdüğü eşinin bir tekstil şirketinde çalıştığı öğrenildi. İkili arasında uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşandığı, bu yüzden Sibel Kazankaya'nın geçimsizlikten dolayı iki aydır eşinden ayrı yaşadığı öğrenildi. Sibel Kazankaya'nın eşinden boşanmayı istediği ancak Ali Murat Kazankaya'nın buna karşı çıktığı, en son dün çift arasında tartışma yaşandığı öne sürüldü.

Olayla igili soruşturma devam ediyor.

EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, KAPININ ÖNÜNDE SİGARA İÇİP POLİSLERİN GELMESİNİ BEKLEDİ

İzmir'in Bornova İlçesi'nde 34 yaşındaki Ayhan Aslan, bir süre önce kendisiyle tartıştıktan sonra 5 çocuğu ile ağabeyinin yanına giden eşi, 27 yaşındaki Şadiye Aslan'ı barışmak için alıp eve götürdükten sonra tabancayla öldürdü. Şadiye Aslan'ın henüz 14 yaşındayken Ayhan Aslan ile kaçarak evlendiği, çocuklarının da en küçüğünün 4 aylık en büyüğünün ise 9 yaşında olduğu belirlendi.

Döküm fabrikasında işçi Ayhan Aslan, ailevi nedenlerden dolayı eşi Şadiye Aslan ile tartıştı. Tartışma üzerine, Şadiye Aslan ağabeyinden, gelip kendisini almasını istedi. 5 çocuğuyla ağabeyinin yanına sığınan Şadiye Aslan, barışmak için dün ağabeyinin evine gelen eşi Ayhan Aslan ile konuşup Altındağ Semti 4 bin 400'üncü Sokak'taki evlerine döndü. Aslan, bugün saat 05.00'te eşi Şadiye Aslan'ın sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabı nedeniyle tartışmaya başladı.

ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE KURŞUN YAĞDIRDI

Tartışmanın büyümesi üzerine Ayhan Aslan, evdeki tabancayı alarak çocuklarının gözü önünde eşi Şadiye Aslan'a ateş etmeye başladı. Vücuduna isabet eden çok sayıda kurşunla ağır yaralanan kadın kanlar içinde yere yığılırken, eşi Ayhan Aslan, sokağa çıkıp sigara yaktıktan sonra kapının önünde polisin gelmesini bekledi. Silah sesleri üzerine çevredekilerin haber vermesi üzerine sevk edilen polis ve sağlık görevlileri, Şadiye Aslan'ın öldüğünü belirledi. Polis ekiplerine olayda kullandığı tabancayı verip teslim olan Aslan, gözaltına alınırken, ifadesinde, eşinin kendisini aldattığını öne sürerken, tartışmanın da bu nedenle çıktığını iddia etti.

'ÇOCUK GELİN' ÇIKTI

Olay sırasında evde bulunan en küçüğü 4 aylık, en büyüğü 9 yaşında olan 5 çocuk yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamadı. Talihsiz çocuklara komşuları sahip çıkarken, Şadiye Aslan'ın henüz 14 yaşındayken eşine kaçtığı ve 18 yaşına gelince de resmi nikah kıydırdıkları belirlendi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

KORUMA TALEBİNİ GERİ ÇEKTİRDİĞİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Adana'da 2 ay önce eşi 38 yaşındaki İhsan Balsak tarafından 2'nci kattan atılıp yaralanması nedeniyle koruma isteyen 34 yaşındaki Dilek Balsak, bu isteğini eşinin tehdidi ile iptal ettirmenin bedelini canıyla ödedi. Genç kadın eşi tarafından otomobil içinde karnından tüfekle vurulup öldürüldü. Kaçan eş İhsan Balsak ise, iddiaya göre akrabalarını arayıp cinayeti itiraf etti.

Bugün saat 06.30 sıralarında 01 AIC 33 plakalı otomobil, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde, refüjdeki ağaç ve tabelalara çarptı. Görgü tanıklarının anlattığına göre, kazanın ardından elindeki av tüfeğiyle otomobilden inen bir kişi kaçarak uzaklaştı. Otomobilin yanına koşanlar ve hastane polisi, ön koltukta 2 çocuk annesi Dilek Balsak'ı kanlar içinde buldu. Hemen Acil Servis'e götürülen genç kadının karnından av tüfeğiyle vurulduğu anlaşıldı. Ameliyata alınan Dilek Balsak kurtarılamadı.

KOCANIN SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, genç kadının eşi İhsan Balsak şüpheli olarak aranmaya başlandı. Düzenli bir işi olmayan İhsan Balsak'ın suç dosyası da kabarık çıktı. Uyuşturucu suçundan 10 yıl hapis yattığı belirlenen Balsak'ın yaralama ve ruhsatsız silah taşıma gibi suçlarlardan sabıkasının bulunduğu anlaşıldı.

İhsan Balsak'ın 2 ay önce de eşi Dilek Balsak'ı oturdukları 2 katlı evin damından attığı, hafif yaralı kurtulan kadının olayla ilgili şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu anlaşıldı. Koruma ve panik butonu tahsis verilen genç kadının, eşinin ölüm tehditleri nedeniyle koruma kararı uygulanmadan dilekçe vererek vazgeçtiği de ortaya çıktı.

'KIZIM CEZAEVİNDE 10 YIL ONA BAKTI'

Dilek Balsak'ın hastaneye gelen yakınları, damatları İhsan Balsak'ın kendilerini arayarak eşini vurduğunu söylediğini anlattı. Genç kadının hastaneye gelen annesi Hatice Çil de ölüm haberiyle yıkıldı. Damadının 10 yıl uyuşturucu suçundan hapis yattığını belirten Hatice Çil şöyle dedi.

'10 sene hapiste yattı, kızım temizlik şirketinde çalışarak ona baktı. 10 sene kızımın parasını yedi. 2 ay önce de kızımı damdan attı. Kızım şikayetçi oldu, koruma verildi ancak damadım 'şikayetinden vazgeçmezsen seni, anneni, kardeşini öldürürüm' diye tehdit ettiği için şikayetini geri aldı. Kızım yanında ölüm tehditleri nedeniyle duruyordu. Sonunda öldürdü.'

Genç kadının yakınları ise, dün akşam İhsan Balsak'ın eşini akrabalarına ziyarete götürdüğünü, cinayetin planlı olarak işlenmiş olabileceğini ileri sürdü.

Polis, kaçan İhsan Balsak'ı yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

(DHA)

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_1-gund...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
2
1
0
0