Diyarbakır'da görülen bir boşanma davası, 9 yıllık tayin hikayesini ortaya çıkardı. İki kez tayin nedeniyle il değiştiren kocasına, tayin talebinin kabul edilmediğini söyleyen kadın, Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi tarafından kusurlu bulundu. İşte, detaylar...
Van'da 18 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ten acı haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin'in cansız bedeninin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu duyurdu.
Sosyal medyanın gündeminde bir doktordan aldığı bursla yurt dışı tatiline gittiği iddia edilen bir öğrenci var. Elif isimli öğrenci gelen tepkiler üzerine aşağıdaki açıklamayı yayınladı.
'Yeliz' lakabıyla tanınan AKP'li eski milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Daron Acemoğlu'na ödülü iade etmesi yönünde çağrıda bulundu.
2024 Nobel Ekonomi Ödülünü, kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmaları nedeniyle Daron Acemoğlu'na verildi. Bu olay sonrası akıllara CHP'in eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Acemoğlu hakkında söyledikleri geldi. Kılıçdaroğlu, ''Daron Acemoğlu’nun gelecek yıllarda Nobel Ödülü alacağından yüzde 100 eminim' demişti.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” dersleri ile kadın öğretmenlere kıyafet konusunda dersler verecek. Söz konusu uygulamaya Eğitim Sen'den tepki geldi. Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, 'Bugün makbul kadınlık ile makbul öğretmenliği de tarifleyen bir iktidar anlayışı söz konusu. Önümüzdeki dönemde de kadınlara daha fazla baskı, mobbing, ayrımcılık olarak geleceğini ön görmek mümkün' ifadeleri kullanıldı. Kaynak: BirGün
İsrail'in Gazze'ye saldırıları bitmek bilmiyor. Başta çocuklar olmak üzere binlerce masum insan, bugüne kadar acı bir şekilde hayatını kaybetti. İsrailli bir barış aktivisti, sosyal medyadan Gazze görüntülerini paylaşarak bunun yanlış olduğunu söyleyince, İsrail halkının tepkisini çekti.
Hatay'da akılalmaz bir olay yaşandı. Bir yıldır kanserle mücadele eden ve 3 gün önce hayatını kaybeden Necah Abu Hıdır, suyla temas etmesiyle gasilhanede gözlerini açtı. O anlar büyük bir paniğe neden olurken, kadının ölümünün gerçekleştiği tespit edildi.
Kredi kartı limitlerine getirilen yeni vergi düzenlemesi tartışmaları alevlendi. Ticaret Bakanlığı’nın, kredi kartı limiti 100 bin TL'yi aşan kullanıcılardan savunma sanayii için 750 TL'lik vergi alınacağını açıklamasının ardından birçok vatandaş kart limitlerini 99 bin TL’ye düşürmeye başladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisinden önceki dönemde yapılan kira zammı sınırını eleştirdi ve enflasyon hedefine ulaşamamalarını buna bağladı.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'a çağrıda bulundu. Öcalan'a seslenen Bahçeli, ''Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından bile geçirmesin'' dedi.
Son zamanlarda yaşanan cinayetler ve cinsel istismar olayları halk arasında büyük bir gerginliğe neden oldu. Yaşanan korkunç olayların bir türlü sonu gelmezken, bir yenisi daha yaşandı. İstanbul'da durakta bekleyen kadını taciz eden bir kişi otobüstekiler tarafından darbedildi.
Şimşek, savunma sanayisine yönelik ek kaynak paketi hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu. Şimşek, yapılacak 750 TL'lik kesintiyi 'Zor bir coğrafyadayız' diyerek açıkladı. Böylelikle BBP Genel Başkanı Mustafa Destici haricinde ilk kez hükümetten de bir ses kredi kartlarında yapılacak kesintiyi savunmuş oldu.
Asal Araştırma, Eylül ayında yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımıyla bir anket düzenledi. Vatandaşlara Türkiye'nin en önemli sorunu soruldu. Gelen cevaplarda yüzde 56,8 ile birinci olan alan dikkat çekti.Kaynak
Dolandırılan ünlüler arasına sunucu Cansu Canan Özgen de katıldı. Sabah'tan Armağan Yılmaz'ın haberine göre; Özgen’in hesabına erişip ünlü sunucunun 450 bin lirasını alan dolandırıcı hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre savunma sanayii harcamaları için kredi kartlarından 750 liralık katılım payı kesilmesini öngören teklife tepkiler devam ediyor. AK Parti'nin bu tepkileri göz önünde bulundurarak düzenlemeyi yeniden ele alacağı belirtildi.
2023 yılında en çok gelir vergisi ödeyenler belli olmuştu. Sıra vergi ödemeyenlere geldi. Halk arasında ''vergi yüzsüzleri'' olarak bilinen 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu bulunanların listesi bugünden itibaren açıklanıyor.
Bu kadarına da pes dedirten olay Antalya Havalimanı'nda yaşandı. Havalimanındaki engelli tuvaletinde temizlik görevlisi tarafından klozet içerisinde yeni doğmuş bir bebek bulundu.
İstanbul'dan sonra Samsun'da da polise bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Madde bağımlısı olduğu iddia edilen şahıs, polislere saldırıp komiseri bıçakladı.