Fenerbahçe 89-69 Büyükçekmece
FIAT Türkiye Kupası’nın açılış mücadelesinde Fenerbahçe, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Demir İnşaat Büyükçekmece’yi 89-69'luk skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi.
11 Adımda Cennetten Bir Köşe Olan Gölyazı'yı Keşfetmek
Bursa il merkezinin batısında yer alan Apollonia (Gölyazı), Antik Çağ'da Bithyna çevresinin önemli kentlerinden birisi. Göle adını veren Apolyont, Bursa-Karacabey karayolunun 35. kilometresinden güneye sapıldığında 7 kilometre içeride.Antik kent iki tepeden oluşan ve Apolyont Gölü kıyısının kuzeyinden çıkıntısı olan yarımada üzerinde inşa edilmiştir. Bizans Devri duvarının kalıntılarının olduğu dar boynun ortasından ana karaya bağlanır. Bütünüyle duvarla çevrili ve modern yerleşimi içine alan ikinci tepe ise göl yükseldiği zaman bir köprü ile erişilebilen ada halini alır.
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini 61 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kurtulmuş, 'vefat etmiş olan insanlar arasında TSK mensupları olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz. Kimlik tespitleri yapıldıkça kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. 61 vatandaşımızın da çeşitli hastanelerde olduğunu paylaşmak isterim' dedi. RTÜK'ten patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiği bildirildi.
Deniz Baykal'dan Tepkilere Yanıt: 'Devlet Adamı Olmanın Gereği'
Suriye'ye ilişkin hükümeti destekleyen açıklamaları sebebiyle partisinden tepki gören CHP Milletvekili Baykal konuyla ilgili bir açıklama daha yaptı ve 'Suriye sorunun bu hale gelmesine kim yol açtıysa onun altında kalsın, bize ne deme hakkımız yoktur. AKP'ye karşı çıkmakla Türkiye'ye sahip çıkmak arasındaki ayrımı yapabilmek devlet adamı olmanın gereğidir' dedi.
Merkel 'Uçuşa Yasak Bölge'de Israrcı
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de 'uçuşa yasak bölge' ilan edilmesi isteğini tekrar ifade etti. Rusya Dışişleri ise, uçuşa yasak bölge için Esed rejimi ve Birleşmiş Milletler’in anlaşması gerektiğini söyledi.