Görüş Bildir
Haberler
Modern Toplum Eleştirileriyle Adını Sinema Tarihine Kazıyan Michael Haneke'nin 13 Yapıtı

Modern Toplum Eleştirileriyle Adını Sinema Tarihine Kazıyan Michael Haneke'nin 13 Yapıtı

Avusturyalı senarist ve yönetmen olan Michael Haneke, kendi yaptığı işi 'kimsenin kolayca ve içi rahat bir şekilde seyredemeyeceği' filmler yapmak olarak tanımlar. Filmlerinde modern toplumda yaşayna bireylerin sorunları ve bunalımları üzerine yoğunlaşır. Her filmi, sinemaseverlerde derin etkiler bırakan Haneke'nin bize kazandırdığı film ve dizileri derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Beyaz Bant (2009)

1. Beyaz Bant (2009)

Birinci Dünya Savaşı arifesinde Protestan Kuzey Almanya'da bir köyde geçen hikaye, köyde gelişen tuhaf ve ürkütücü kazalardan yola çıkıyor. Eğitim, din, gelenek, masumiyet gibi kavramları köyün soysal dengeleri üzerinden yansıtan ve tartışan film, köy öğretmeninin geriye dönerek anlattığı bir hikaye olarak işlenmekte.

IMDb 7,8

2. Ölümcül Oyunlar (2007)

2. Ölümcül Oyunlar (2007)

97'de gerçekleştirdiği Funny Games orijinal versiyondan sonra, efsanevi yönetmen Haneke bu kez de 2007 yılında Amerikan versiyonu 'Ölümcül Oyunlar' ile bir kez daha kendi filmini yorumluyor. Ölümcül oyunlarda burjuvaziye olan tiksintinin şiddet yoluyla dışa vurumu söz konusu.

IMDb 6,5

3. Saklı (2005)

3. Saklı (2005)

Karısıyla birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat süren Georges, bir televizyon kanalında çalışmaktadır. Bu sıradan yaşamı bir gün kim tarafından gönderildiği belli olmayan bir paketle kabusa dönmek üzeredir. Paketten çıkan kaset Georges ve ailesinin gizlice çekilen görüntülerinden oluşmaktadır.

IMDb 7,3

4. Kurdun Günü (2003)

4. Kurdun Günü (2003)

Dört kişilik bir aile, tatilini geçirmek üzere kır evine gelir. Fakat beklenmeyen bir olay, onları bambaşka sorunlarla başbaşa bırakacaktır. Bir afetin ardından, aile ormanda kaçışmaya başlar. Baba öldürülür; anne ve çocuklar hayatını devam ettirebilmek için amansız bir mücadele verirler.

IMDb 6,6

5. Piyanist (2001)

5. Piyanist (2001)

Erika Kohut, fazlasıyla idealist, otoriter ve saygıdeğer kişiliğiyle tanınan bir öğretmendir. Tüm bu sıradan karakterinin yanısıra Erika, cinsel arzularına gömülü gizli dünyasında bastıramadığı ikincil kişiliğini de sürdürmektedir. Vakit buldukça porno film sinemalarına gitmekte, parkta gizlice sevişen çiftleri saklanarak izlemekte ve kendi arzularını tatmin etmeye çabalamaktadır. 

IMDb 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bilinmeyen Kod (2000)

6. Bilinmeyen Kod (2000)

Bir an bir yerde bir şey olur ve birbirlerinden tamamen bağımsız insanlar kesişirler. Dilenci bir kadın elini uzatır ve o sırada oradan geçen bir genç, onun avucuna bir kağıt parçası bırakır. Bunu gören bir başkası araya girer ve kesişim başlar. Genç bir oyuncu olan Anne, şansını sinemada denemek istemektedir. Sevgilisi George, bir savaş fotoğrafçısıdır ve mesleği gereği sürekli Fransa’nın dışındadır. 

IMDb 7,2

7. Ölümcül Oyunlar (1997)

7. Ölümcül Oyunlar (1997)

Anne, Georg ve küçük oğulları Georgie, gözlerden ırak bir göl evine tatil amacıyla gelmişlerdir. Şehir hayatının yorgunluğunu bu tatil sayesinde üstlerinden atmayı hedefleyen aile korkunç bir saldırıyla yüzleşmek üzerdir. Evlerine musallat olan ve nereden geldikleri belli olmayan iki genç, sorunlarından uzaklaşmaya çalışan bu ailenin başına çok daha büyük dertler açacaklardır. 

IMDb 7,6

8. Tesadüfi Bir Kronolojinin 71 Parçası (1994)

8. Tesadüfi Bir Kronolojinin 71 Parçası (1994)
s133.photobucket.com

Taze bir göçmen, henüz bir kız çocuğunu evlat edinmiş bir çift, bir üniversite öğrencisi ve yalnız bir adam. Filmde 71 sahne bu insanlar etrafında döner. Bu birbirlerinden çok farklı hayatlar yaşamakta olan insanlar bir gün bir olayla kesişirler.

IMDb 7,3

9. Benny'nin Videosu (1992)

9. Benny'nin Videosu (1992)

Git gide yaşadığı hayata ve ailesine yabancılaşan 14 yaşındaki Benny, vaktinin neredeyse tamamını şiddet dolu videolar izleyerek ve kendi el kamerasıyla odasının camından çekim yaparak geçirmektedir. Gün geçtikçe akıl sağlığını yitirmeye başlayan ve gerçeklik algısı değişen Benny, tıpkı izlediği bir domuzun parçalandığı video gibi kendi ev yapımı filmini çekecektir.

IMDb 7,2

10. Yedinci Kıta (1989)

10. Yedinci Kıta (1989)

Son derece normal ve sessiz görünmelerine rağmen derinlerinde büyük patlamalar yaşayan Georg ve Anna çifti, hayatlarında kayda değer hiçbir zevki tadamamakta, tamamıyla kayıtsız bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedirler. Bu durumdan en çok nasibini alan birey ise çocukları Evi olur. Evi, ebeveynlerinin ilgisizliğinin cezası olarak kör taklidi yapmaya başlar. 

IMDb 7,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şato (1997)

11. Şato (1997)

Bir kadastro memuru olan K, küçük bir köye gelir ve orada bir şato vardır. Bölgedeki yerel otoriteler, kendisinin içeri girmesine izin vermek istemezler. K, bu kişileri ikna etmeye çalışırken giderek daha duyarlı hale gelecek bir takım başka bürokratik engeller ortaya çıkmaya başlayacaktır.

IMDb 6,7

12. İsyan (1993)

12. İsyan (1993)

Andreas Pum, ülkesi uğruna bir bacağını kaybetmiş emekli bir askerdir. Ordudan ayrıldıktan sonra onur madalyası alır. Bir gün, iyi giyimli bir adamla kavgaya tutuşup, kamu düzenini bozmakla suçlanarak hapse girince madalyasını kaybeder. Hapishaneden çıktıktan sonra hayatının geri kalanını Halali adlı bir kafede tuvalet temizleyicisi olarak geçirir. Ancak sona yaklaşırken gereksiz kibarlığının ve kurallara bağlılığının tüm hayatını heba ettiğini anlar. Haneke, Andreas Pum karakteri üzerinden modern bireyin bürokratik düzen içerisinde yaşadığı sancıları anlatıyor.

IMDb 7,7

13. Aşk (2012)

13. Aşk (2012)

80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva Avrupa'da onlarda uzakta ailesiyle yaşamaktadır. Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'nin kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur.

IMDb 7,9

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
14
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
F

Hep alıntı hep alıntı kendine ait bir tek cümlen yok.

no name

Funny games U.S. candır.