Görüş Bildir
Haberler
Tim Burton'ın ‘Peçete Sanatı’ Bir Kitapta Toplandı

Tim Burton'ın ‘Peçete Sanatı’ Bir Kitapta Toplandı

Batuhan
21.03.2016 - 13:02

Başarılı yönetmen Tim Burton’ın yaratıcılığı sadece sinema ile sınırlı kalmıyor. Burton’ın neredeyse tüm çizimlerini bulabileceğiniz ve karakterinden de izler taşıyan “Tim Burton Sanatı” (The Art of Tim Burton) adlı kitap 2010 yılında yayımlanmıştı. Bu kitabın bir devamı olarak nitelendirebileceğimiz “Bir Barda Aklınıza Gelenler: Tim Burton’ın Peçete Sanatı” (Things You Think About in a Bar: The Napkin Art of Tim Burton) ise geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Tim Burton’ın Peçete Sanatı”,  hayatının büyük bir bölümünü yolda geçiren bir adamın bilinçaltının çizimlere yansımış hali. Burton kendini farklı yerlerde bulduğunda; düşüncelerini, fikirlerini ve anılarını o an bulabildiği en uygun yüzeye aktarıyor – bir peçeteye.

Başarılı yönetmen kitap hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle aktarıyor: “Bunlar barlarda, restoranlarda, otellerde ve dünyanın garip bir yerinde tasarladığım ve gelişigüzel düşüncelerin, olguların, anların ve duyguların bir araya getirilmiş hali. Bir bilinçakışı gibi kalemimden hızlıca dökülenler de diyebiliriz.”

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
28
5
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın