Görüş Bildir
Uçak Krizi İki Ülkenin de Ekonomisini Vurdu
Rusya ile Türkiye geriliminin ilk faturası iki ülkenin para birimi ve borsalarına çıktı. Rusya’dan yapılan açıklamalar ihracatı ve turizm gelirlerini tehdit etse de ilk etapta dolara karşı Türk Lirası yüzde 3.71, Rus Rublesi yüzde 2.48 değer kaybetti. İki ülkenin borsaları geriledi.
Akıllara Yer Edinmiş Bizimkiler Dizisinin Önceki ve Şimdiki Halleri ile 13 Oyuncusu
Bizimkiler, 1989-2002 yılları arasında 13 yıl kesintisiz olarak yayınlanmış, Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren dizisidir. 1976 yapımı Kapıcılar Kralı filminin senaryosunu yazan Umur Bugay'ın daha sonra bu filmdeki karakterleri geliştirmesiyle ortaya çıktı. Bir apartmanda yaşayan ailelerin kendi aralarında ve çevreleriyle yaşadıkları ilişkileri komik bir dille anlatıyordu. Üzerinden yıllar geçtikten sonra, oyuncuların o zamanki halleri ile şimdiki hallerini sizler için derledik.
Cilt Bakım Ürünlerinin Tahtını Sarsacak 17 Doğal İçerik
Cilt bakımında onlarca kimyasal ürün kullanmaya son verin. Doğada bizler için bu kadar yararlı bitkiler ve meyveler varken önceliğiniz doğaldan yana olsun.NOT: Bitkisel yağları ve bu doğal içerikleri ilk kez kullanacaksanız alerji riskine karşı vücudunuzun küçük bir bölümünde test edin.
Küresel Isınma Gerçeğini Yüzümüze Vuran Öncesi/Sonrası Fotoğrafları ve Alınabilecek Önlemler
Küresel ısınma, atmosfere salınan zararlı gazların neden olduğu sera etkisi sonucu Dünya üzerinde ortalama sıcaklıklarda görülen artışa verilen isimdir. Kısacası, Dünyamızın topyekün ısınması durumudur. Ayrıca küresel ısınma önlem alınmadığı takdirde Dünyanın, dolayısıyla da bizlerin sonunu getirebilecek derecede ciddi bir sorundur. Her nedense küresel güçlerin hiçte dikkate almadığı bu iklim sorunu, göller, takımadalar ve mercan resifleri incelendiği zaman gözler önüne seriliyor. Hatta bu değişim uzun yıllar sonucu görülen bir durum da değil, sadece 20 senelik bir değişim. Çoğu zaman da 20 yıl bile değil, sadece 10 yıllık bir süreç.
ABD'den Dündar ve Gül Açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarından dolayı rahatsızlık duyduklarını söyledi.
Reklam
Asya'nın Oscarlarından Türkiye'ye İki Ödül!
Asia Pacific Screen Academy’nin, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında bu yıl ilk kez düzenlediği kültür etkinliği Turkish Waves (Türk Dalgası); “Asya’nın Oscarları” olarak bilinen 9. Asya Pasifik Film Ödülleri’ne damga vurdu.
ABD'de Silahlı Saldırı: 3 Ölü
ABD'nin Colorado eyaletinde bulunan bir aile planlama merkezinde silahlı bir saldırgan etrafa ateş açtı, 1 polis ve 2 sivil hayatını kaybetti. Uzun süren çatışmanın ardından saldırgan canlı olarak yakalandı.
Reklam
Fransa 'İnsan Hakları Sözleşmesi'nin Bazı Maddelerini Askıya Alıyor
Fransa hükümeti üç aylık 'Olağanüstü Hâl' boyunca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kişilik özgürlükleri konusundaki bazı maddelerini askıya alacağını Avrupa Konseyi'ne bildirdi. Bu tür bir uygulama, çok nadir olmakla birlikte, İnsan Hakları Sözleşmesi'nin içinde öngörülmüş durumda.
Reklam
Bugün Hava Nasıl Olacak?
Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Samsun, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir), Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla), İstanbul, Kütahya, Uşak ve Denizli çevreleri ile Bursa ve Burdur'un batı, Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.
17 Maddede Türklerde Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları
etiket
Türkler hepinizin bildiği gibi 12 hayvanlı takvimi kullandılar. Hayvanların bir kısmının ehlileşmesini sağladılar. Özellikle at Türkler'de özel bir yer işgal etmiştir. Kaşkarlı Mahmut 'At Türk'ün kanadıdır' demiştir.
Reklam
Türkmenler Sınır Kampında
Türkmen Dağı'na yönelik bombardımandan kaçan Türkmen ve Suriyeli sığınmacılar, iki günlük yürüyüşün ardından Türkiye sınırı yakınlarında kurulan çadır kente geliyor. Çadır kentte yaklaşık 15 bin Türkmenin kaldığı tahmin ediliyor.
Reklam
Reklam