Görüş Bildir
Haberler
Yunanistan'daki 8 Darbeci Askere İkişer Ay Hapis

Yunanistan'daki 8 Darbeci Askere İkişer Ay Hapis

ATKN
21.07.2016 - 15:34 Son Güncelleme: 21.07.2016 - 15:53

Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askere ülkeye yasa dışı yollardan girmek suçundan ikişer ay hapis cezası verildi. Askerler, canlarının tehlikede olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye geri dönmek istemediklerini belirttiler. Yunanistan'ın önümüzdeki süreçte, darbeci askerleri Türkiye'ye iade etmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Dedeağaç adliyesindeki duruşması görüldü. Askerlere, ülkeye yasa dışı girmek suçundan ikişer ay hapis cezası verildi.

Adliyeye yoğun güvenlik önlemleri altında kelepçeli olarak getirilen askerler, yüzlerini kapatarak içeri girdi.

Adliyeye getirilişleri sırasında vatandaşlar tepki gösterdi

Askerlerin mahkemeye getirilmelerinden önce ise davaya müdahil olmak isteyen Türk avukatlar basına konuştu. İstanbul Barosuna bağlı Hukukçular Derneği üyesi Ramazan Arıtürk, 'Bu darbeci askerlere ilişkin çantamızda dosya var. Bunları mahkemeye sunacağız' şeklinde konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arıtürk, Yunanistan ve Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeler gereği bu askerlerin sığınma hakkı bulunmadığını söyledi. 'Bunlar Cumhurbaşkanımızın Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenleyen katiller sürüsü. Baskından sonuç alamayınca İstanbul'da sivil halkı katlettiler' dedi.

Mahkemede sorgulanan askerler ifadelerinde, İstanbul Aksaray’da yaralıları almak üzere görevlendirildiklerini, ancak yerden ateş açılması üzerine birliklerine geri döndüklerini iddia etti. Birliklerine döndükten sonra Whatsapp grubundan anlaşarak, saat 04.00 sıralarında birlikten helikopterle ayrıldıklarını anlatan askerler, boş bir araziye inerek kendi aralarında ne yapacaklarına karar verip, Yunanistan’a gelme konusunda mutabakat sağladıklarını ifade etti.

Ayrıca, askerler ifadelerinde Bulgaristan yerine can güvenliklerinin daha emniyetli olacaklarını düşündükleri Yunanistan’ı tercih ettiklerini ve hava sahasına girdikten sonra sahte SOS vererek acil iniş yaptıklarını anlattı.

Hakim sordu: 'Darbeye karışmadıysanız neden kaçtınız?'

Hakimin, 'Darbeye karışmadıysanız neden kaçtınız?' şeklinde ısrarlı sorularına ise askerler, tüm ordu mensuplarının canlarının tehlikede olduğunu düşündüklerini öne sürdü. Siyasi sığınma talebinde bulunan askerler, Yunanistan'da kalmak istediklerini ve canlarının tehlikede olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye geri dönmek istemediklerini belirttiler.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
22
16
9
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tony Stark

TSK'nın basın açıklamasını da paylaşsanıza? Akın Öztürk masumdur.

Kızacak bir durum yok, bu 8 kişi Türkiye'ye gelecek. Yunanın da kendine göre kanunu nizamı var, onlar da onu uyguluyor. Bizim götümüzü yalamak için, kendi ka... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Fettos iti de konusuyor, ''Benim alakam yok, Darbeye lanet olsun'' diyor. Ulan senin emrinle onca gencin kani dokuldu. Onca insan makamini mevkisini bir kose... Devamını Gör