Görüş Bildir
Feyzioğlu: 'Bu Kurşun Tüm Türkiye'ye Sıkılmıştır'
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından yayınladığı açıklamada, saldırının sadece Tahir Elçi’ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğe yapılan bir saldırı olduğunu ifade etti.
Saldırının Görgü Tanığı: 'Silahını Çıkardı Ama Kullanamadı'
Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıda olay yerinde bulunan bir görgü tanığı, çatışmanın, iki kişinin gruba doğru silah sıkarak yaklaşmasıyla başladığını söyledi. Elçi, vurulduktan sonra yere düştüğü sırada elini beline atıp silahını çıkardı, ama kullanamadı.
Reklam
'İktidar Olmaktan Gurur Duyuyorlar mı?'
Yazar Orhan Pamuk, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını eleştirerek, 'Muhalif gazetecilerin dövüldüğü, hapse atıldığı, haklarında dava üzerine dava açıldığı, tehdit edildiği ve gazetelerine el konduğu bir ülkede iktidar olmaktan da gurur duyabiliyorlar mı diye sormak isterim sayın milletvekillerine...' diye konuştu.
Reklam
Düğün Dernek 2: Sünnet "Yumurtanın Sarısı" Klibi ile Geldi!
İzleyici rekorları kıran Düğün Dernek macerası son sürat devam ediyor. İlk filmde oğlunu evlendiren İsmail, ikinci filmde torununu sünnet ettirme telaşına giriyor. Eski takım bir araya geliyor, başını olmadık belalara sokuyor, sünnet düğünü şehir çapında bir hadise halini alıyor.4 Aralık’ta vizyona girecek “Düğün Dernek 2: Sünnet”in başrol oyuncuları Murat Cemcir ve Ahmet Kural, türküyü okumak için birlikte stüdyoya girdi.
Reklam
Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Arasında Seçim Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Şey
Her ailenin çocuğu kendisi için özel ve biriciktir. Çocuğunun alacağı ilk eğitim için en iyisini ister. Özenle seçtiğiniz ya da seçeceğiniz okul öncesi eğitim kurumunda nelere dikkat edilmeli? Çocuğunuz gerçekten okulunda uygun eğitimi gereken şartlarda alıyor mu? Çocuğunuzu her gün bir ticarethaneye mi yoksa eğitim kurumuna mı gönderiyorsunuz?Bir okul öncesi öğretmeni olarak özel kurumlarda gözlemlediğim sorunları anlatmaya çalışacağım.
Fotoğraf Çekmek Yerine Sanatı Yeniden Yorumlamaya Teşvik Eden Müze: Rijksmuseum
etiket
Fotoğraf çekmek hatırlamak istediğimiz anları ölümsüzleştirmek için mükemmel bir yöntem olsa da, müzeler fotoğraf çekemediğimiz nadir yerlerden. Aslında bu bir bakıma iyi çünkü hayatın çoğu anında fotoğraf çekerek çoğu deneyimi tam anlamıyla yaşayamıyoruz. Amsterdam'daki ünlü müze Rijksmuseum ise bu duruma oldukça farklı yaklaşıyor ve ziyaretçilerini fotoğraf çekmek yerine gördüklerini çizmeye teşvik ediyor. Böylece sanat eserleri bir fotoğraf karesinde değil ziyaretçilerin zihninde ve hatta kağıtlarında ölümsüzleşiyor.Müzenin internet sitesinde ise durum şöyle açıklanmış:Cep telefonlarının ve diğer tüm kitle iletişim araçlarının hakim olduğu bugünün dünyasında yapılan bir müze ziyareti genelde fazlasıyla pasif ve yüzeysel bir aktivite haline geliyor. Ziyaretçilerin dikkati hemen dağılıyor, gördüklerinin güzelliğini ve büyüsünü tam anlamıyla göremiyorlar. Rijksmuseum bu yüzden ziyaretçilerini sanat ve tarihin güzelliğini çizerek keşfetmeye teşvik ediyor.Şaheserleri resmetmek kulağa oldukça zor geliyor ama en azından Rijksmuseum ziyaretçilerine kağıt ve çizim için gerekli her şeyi sağlıyor.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Can Dündar'a, Erdem Gül'e ve ailelerine, geçmiş olsun diyorum. Yıllarca çalıştığım Cumhuriyet Gazetesi camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umuyorum ki, bu tutuklama fazla uzamadan sonuçlanır ve bir an önce, gazeteci meslektaşlarımızın serbest bırakılmalarıyla neticelenir. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması yanlış. Hukuken de, siyaseten de...Uzun yıllar tutuklu yargılanmış bir “kıdemli sanık” olarak konuşuyorum... 'Tutukluluk halinin devamına' deyimi, öfke yaratıcı bir ifade olarak, belleğimdeki canlılığını koruyor.Tutuklama, bir “tedbir”dir. Bu tür soruşturmalarda, tutuklama için en çok gösterilen gerekçe, 'kaçma şüphesi' ve 'delilleri karartma ihtimali'dir.
Reklam
Burhan Kuzu'dan Rusya'ya: Suçu Bize Atıyor Puşt!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Putin'in dillendirdiği 'Türkiye IŞİD'den petrol alıyor' iddialarına 'Rusya DAEŞ petrolünü Suriye'ye pazarlıyor. Fakat suçu bize atıyor puşt' yanıtını verdi.
Cortana’nın iOS Sürümü Beta Testinde
Google Now ve Siri’nin rakibi Cortana, yavaş yavaş iOS’de boy göstermeye hazırlanıyor. Microsoft, beta testi için kayıtları açışından yaklaşık 1 ay sonra uygulamayı test etmek isteyenlere sundu. Apple’ın geliştiricilere yönelik TestFlight servisi üzerinden sunulan programda sesli komutlar ile takvim düzenleme, yapılacaklar listesi hazırlama, alarm kurma ve pek çok bilgiyi takip etme yapılabiliyor.Cortana’nın Android versiyonu geçtiğimiz Ağustos ayında kullanıcıların test etmesi için açılmıştı. Microsoft Kasım aynın başında ise servisi iOS’e getireceğini paylaşmış ve servisin kullanıcılarına bir anket yapmıştı. Şirketin iOS cihazları ve bilgisayarları birbiriyle daha entegre çalıştırmayı hedeflediği düşünülüyor.TestFlight üzerinden sadece 2000 kişiyle test yapılabildiği düşünüldüğünde, dünyada şu an bu uygulamayı deneyebilen çok az kişi bulunduğu söylenebilir. Microsoft’un yaptığı ankette iOS için Cortana’nın ABD ve Çin kulllanıcıları için çıkartılacağı söylenmişti, ancak testlerin sadece ABD kullanıcılarına yönelik olarak planlandığı görülüyor.
Reklam