Görüş Bildir
60 Saniyede Bisikletin 300 Yıllık Evrimi
Günümüzde dahi kullanım alanı çok geniş olan bisikletlerin 300 yıllık bir tarihi olduğunu biliyor muydunuz? Doğa dostu ve bireysel spora katkı sağlayan bisikletlerin tarihi gelişimini izliyoruz.
Kural Koyucu ve Koruyucu: Mısır Tanrısı Osiris'in İlginç Hikayesi
Osiris, Geb ve Nut'un oğlu, ölümsüz yaşam için diriliş tanrısı. Kural koyucu, koruyucu, ölülerin yargıcı.Tüm Mısır tarihi boyunca dualar ve büyüler Osiris’e yöneltilmişti, onu kutsayarak kendisinin kural koyduğu öbür dünyaya girmesi umulmuştu. Özellikle orta krallık döneminde popularitesi arttı. 18. sülale döneminde Mısır’da en çok tapılan tanrı olmuştu. Osiris’in popularitesi, Mısır tarihinin en son evrelerine kadar sürdü.
10 Maddede Kylie Jenner Gibi Yaşamak Bize Aşağı Yukarı Ne Kadara Mal Olur
etiket
Henüz 18 yaşındaki Kylie Jenner görenleri kıskandıran, fazlasıyla hoş bir hayat yaşıyor. Yaşıtları için onun kadar harcama yapmak imkansız. Hatta pek çok kişi için desek daha doğru olur. Kylie'nin hayatta asla vazgeçemeyeği şeylerin fiyatlarına bir dönüp bakalım istedik. Uzun lafın kısası; zenginin malı, züğürdün çenesini yine yordu.
Reklam
Cortana'nın Beta Sürümü iOS İçin Yayında
Microsoft ‘un, Apple ve Google’ın sesli asistan servislerine rakip olarak geliştirdiği Cortana , yavaş yavaş kaleleri içten fethetmeye devam ediyor. Bir süredir Android platformundaki varlığını sürdüren sesli asistan, şimdi de iOS’te beta olarak yer almaya başladı.
Reklam
The Pirate Bay Memleketinde Engellenmeyecek
Pek çok ülke internet servis sağlayıcılarına torrent paylaşım sitesi The Pirate Bay’i engellemeleri için talimat vermiş olsa da, bu durum İsveç için olmayacak gibi gözüküyor. Stockholm’de bir mahkeme İsveç’in servis sağlayıcıları siteyi kapatmaları için zorlayamayacağını, çünkü şirketlerin müşterilerinin ne yaptığından sorumlu olmadığı yönünde karar verdi. Karara göre paylaşım ağları suça destek olmuyor, sadece dağıtım aracı olarak yer alıyorlar.Sitenin yasaklanması yönünde kampanyalarını sürdüren müzik ve film şirketleri ile İsveç polisinin karardan memnun olmadığı belirtiliyor. The Pirate Bay’in sonu henüz gelmedi gibi gözükse de, sitenin hukuki alanlarda çok nadiren zafer kazandığını ve özellikle Avrupa’da pek çok ülkede kara listeye alındığını hatırlatmakta fayda var.
Reklam
Kırmızı Halı Alarmı: Altın Kelebek Ödül Töreni'nin Şık ve Rüküşlerini Seçiyoruz!
etiket
Dün gece Zorlu Center'da 42.'si düzenlenen Altın Kelebek Ödül Töreni ile televizyon ve müzik dünyasının en iyileri, Hürriyet okurlarının oyları ile belirlendi. Sunuculuğunu Halit Ergenç'in yaptığı gecede, katılımcıların bazıları şıklığıyla büyülerken, çoğunluğu sınıfta kaldı.İşte Altın Kelebek Ödül Töreni'nden kırmızı halı görünümleri:
İsrail, Google ve Youtube ile İşbirliği Yaparak Filistin Videolarını Sansürleyecek
İsrail’in Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tzipi Hotovely, Youtube ve Google yetkilileri ile bir araya gelerek ‘şiddet ve terörü teşvik edici unsurlara’ karşı işbirliği yapmanın yollarını görüştü. İsrail’li Maariv gazetesinin haberine göre Hotovely, Filistin’den yayınlanan ‘tahrik edici’ videoların engellenmesi için Google ve Youtube ile işbirliği yapacak. Ekim ayı başında başlayan İsrail-Filistin gerginliklerinde pek çok kullanıcı İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik şiddetini Filistin bakış açısıyla kaydeden videolar paylaşmıştı. Londra merkezli Arap gazetesi Al-Araby Al-Jadeed’e göre görüşmeler İsrail’in Filistin içeriklerini engellemesi yönünde ilerledi.
Reklam
Poyraz Karayel'in Minik Yıldızı Ataberk Mutlu Sahnede Hem Ağladı Hem Ağlattı!
etiket
Gecede, En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü'nü, Poyraz Karayel dizisinin minik yıldızı Ataberk Mutlu aldı. Mutlu, ödülü alırken hem ağladı, hem de tüm izleyenleri ağlattı.‘En İyi Çocuk Oyuncu ‘ ödülünü  Yeşilçam’ın efsane ismi Göksel Arsoy’un elinden alan  Ataberk Mutlu, 'Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ödülümü erkek ve kız çocukları için alıyorum' dedi.
Reklam
Reklam