Görüş Bildir
Haberler
Fransa'da Kiliseye IŞİD Saldırdı, Rahip Öldürüldü

Fransa'da Kiliseye IŞİD Saldırdı, Rahip Öldürüldü

Fransa’nın kuzeyindeki Normandiya bölgesindeki Saint Etienne du Rouvray kasabasında bu öğlen saatlerinde bir kiliseye giren iki bıçaklı saldırgan dehşet saçtı. Aralarında kilisenin rahibinin de bulunduğu beş kişiyi rehin alan saldırganlar, rahibi öldürdü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki rehineyi de ağır şekilde yaralayan saldırganların, rahibin boğazını kestiği de gelen haberler arasında.

Öldürülen rahip Jacques Hamel

Olay yerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırganların IŞİD ile bağlantılı olduklarını iddia ettiklerini belirtti:

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Birçok sınavla karşı karşıyayız, bu da onlardan biri. Tehdit seviyesi oldukça yüksek ve önümüzdeki günler, hatta yıllar içinde öyle de kalacak. Bize savaş ilan eden IŞİD ile mücadele ediyoruz. Yasalara uymak kaydıyla, ne pahasına olursa olsun bu savaşı kazanmalıyız. Bizi bir demokrasi yapan da budur.”

Hollande’ın bu açıklamasının ardından IŞİD’in propaganda sitesi Amaq da saldırıyı ‘iki askerinin’ gerçekleştirdiğini açıklayarak olayı üstlendi.

14 Temmuz'da Nice kentinde 84 kişinin öldürüldüğü kamyonlu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.

EuroNews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eylül Kutlay

Yıl olmuş 2016 hala daha hangimizin tanrısı gerçek davası güdüyorlar. Üç büyük din sağ olsun gezegen boka döndü. Tam bırakırlar artık diye bekliyorsunuz ki y... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bokun dünyası çıktı artık