Görüş Bildir
Android Studio’daki Emülatör Yeni Sürümle 50 Kat Daha Hızlandı
Hak ettiği adı alan 'Instant Run' özelliği Android Studio 2.0'da opsiyonel bir seçenek ancak sadece oynat tuşuna basar gibi kodlarda yaptığınız değişikliklerin nasıl işlediğini görmek için oldukça kullanışlı oluyor.Android Studio'nun emülatörü ara yüzünü de yenilemiş durumda. Kullanıcılar artık emülatöre sürükle-bırak yoluyla yeni APKlar ekleyebilir ve pencerelerin köşelerinden tutup çekerek onları yeniden boyutlandırabilir. Beta sürümünde, yeni bir 'GPU Profiler' aracı bütün OpenGL oturumları kaydetmenize ve bütün değişiklikleri parça parça görmenize olanak sağlıyor. Her parça için olan kodları görebilir ve GL Durumu ve Komutları üzerinden bilgi alabilirsiniz.Google'ın bu projenin arkasındaki amacı hız. Şimdi Android Marshmallow için kod yazılması 5 kat daha hızlı ve Instant Run özelliği ile 50 kata kadar daha hızlı bir şekilde oynatma yapılıyor.Yeni Android Stuido uygulamasını aşağıdaki linkte Android Geliştiricileri internet sayfasından indirilebiliyor.
Reklam
Avusturalya Sahillerini Köpek Balıklarından Korumak İçin Drone Kullanıyor
Avusturalya'da köpek balığı saldırıları nadir olmasına rağmen her yıl bir çok insan deniz kıyısında yüzerken hayatlarını kaybediyor. Devlet bu riski azaltmanın kolay bir yolu olmadığını biliyor ancak yeni bir köpek balığı stratejisi üzerine 16 milyon dolar yatırım yaptı ve bu strateji de GPS teknolojisini de barındıran drone devriyelerini içeriyor.
Reklam
Türkiye Kupası’nda Hakemler Belli Oldu
Türkiye Kupası 3. Eleme Turu maçları 1 - 2 ve 3 Aralık günlerinde oynanacak ve gruplara kalacak takımlar belli olacağı maçlarda düdük çalacak hakemler de açıklandı.
Davutoğlu'ndan Dündar ve Gül Yorumu: 'Esas Olan Tutuksuz Yargılanmadır'
Başbakan Davutoğlu, Avrupa Birliği-Türkiye Zirvesi'ne gidişinde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. MİT TIR’larına ilişkin soruşturmada o dönemde hedefin kendisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğunu söyleyen Davutoğlu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili, 'Devlet sırrı diye bir gerçeklik var. Bu kadar kriz yaşanırken, devlet birçok tedbiri almak zorunda. Aldığınız bu tedbirler saptırılarak ve kurallar da aşılarak yalan yanlış yorumlarla devleti zora sokacak şekilde devlet sırları yayınlanırsa bu suçtur. Yargının her adımında hükümeti suçlamak da doğru değil. Ama esas olan tutuksuz yargılanmadır. Zorunlu haller dışında tutuksuz yargılama gibi bir yol belirlenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Ama biz böyle bir yönlendirme içine girmeyiz' dedi.
Reklam
Tahir Elçi’nin Öldürüldüğü Sokakta Saldırgana Ateş Açan Polis: Dikkatim Dağıldı, Vuramadım'
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümünden kısa süre önce polis memurları Ahmet Çiftaslan ile Cengiz Erdur’u şehit eden ve Elçi’nin basın açıklamasında bulunduğu sokağa kaçan saldırganlarla çatışan 4 polisin ifadeleri alındı. Teröristlerle çatışan polis memuru, 'Hareket halinde olduğu için ve üzerime silahı fırlatınca dikkatim dağıldı, vuramadım' dedi.
Amazon'dan 5 Dolara 1 Senelik Cloud Drive
Dosyalarını saklayacak bulut tabanlı bir hizmet arıyorsanız, Amazon 'un sunmaya başladığı çekici bir fırsat var: Kısa bir süre için 5 dolar karşılığında bir yıllık sınırsız depolama alanına sahip olabilirsiniz.
Reklam
Lüks Restoranlarda Görüp İç Geçirdiğiniz Et Yemeklerini Eve Taşıyan 13 Fantastik Tarif
Baştan şu konuda anlaşalım, et pahalı hepimiz farkındayız ama en azından ayda bir falan yiyebiliyoruz. Sonra yorum yaparken duygu sömürüsü yapıp 'yok kilosu ne kadar haberin var mı?' demeyin. Evet ben de biliyorum maalesef pahalı ama arada bir yediğimiz eti dümdüz tavaya/fırına atmak yerine biraz farklılaştırıp o akşam kendimizi lüks bir restoranda hissetmemiz için hiç bir neden yok dimi?Gelin bu seferlik kendinizi minnacık şımartın, eve et geldiği zaman şu tarifleri deneyin. Emin olun pişman olmayacaksınız!
Reklam
42. Altın Kelebek Ödülleri Sahiplerini Buldu
etiket
Hürriyet okurlarının oylarıyla belirlenen Pantene Altın Kelebek Ödülleri, Zorlu Center’da düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.Televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği gece bu yıl “Pantene Altın Kelebek Ödülleri” adıyla yapıldı. Halit Ergenç'in sunuculuğunu üstlendiği törende, 32 dalda ödüller sahiplerini buldu. 
İşte Türkiye- AB Zirvesinden Çıkan Kararlar
etiket
Türkiye'nin üyelik sürecinin yeniden canlandırılması, Türk vatandaşlarına vize serbestisi ve sığınmacı krizi gündemli AB-Türkiye Zirvesi sona erdi. Avrupa Birliği, Türkiye'nin geri kabul anlaşmasından doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde Ekim 2016'dan itibaren vize serbestisine başlayabileceğini karara bağladı. Avrupa Birliği, sığınmacı akınıyla ilgili Türkiye'ye 3 milyar Euro'luk maddi destek sağlayacak. Ayrıca AB ile Türkiye arasında her sene iki zirve yapılmasına karar verildi.
Reklam