Görüş Bildir
Haberler
Pokemon Go'cular Buraya! Muhtemelen Henüz Bilmediğiniz ve Çok İşinize Yarayacak 28 İpucu

Pokemon Go'cular Buraya! Muhtemelen Henüz Bilmediğiniz ve Çok İşinize Yarayacak 28 İpucu

Beril Oktay
26.07.2016 - 15:11

Pokemon Go çılgınlığı aldı başını gidiyor. Herkes daha iyi olmaya ve daha çok Pokemon yakalamaya çalışıyor. Fakat bazıları oyunun inceliklerini ve küçük ipuçlarını çok fazla bilmiyor. İşte buradaki ipuçları sayesinde çoğu kişiden bir kaç adım önde olabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Poke topunuz hedefi kaçırıp kenara düştüğünde, topun üstüne basarak geri kurtarabilirsiniz.

Böylece bir Pokemon'a onlarca top harcamaktan kurtulabilirsiniz!

2. Oyuna Pikachu ile başlayabilirsiniz.

Oyuna ilk başladığınızda karşınıza çıkan 3 başlangıç Pokemon'unu yakalamayıp beklerseniz Pikachu yakalama fırsatı elde edebilirsiniz.

3. Ekranınızı kilitlediğinizde de oyununuzun çalışmaya devam etmesini sağlayabilirsiniz.

3. Ekranınızı kilitlediğinizde de oyununuzun çalışmaya devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Böylece oyun, ekranınızda açık olmasa bile yürüyerek yumurtalarınızı kırabilirsiniz. Tabii ki eğer Pokemon Go Plus Device'ınız varsa! Bu alet sayesinde ekranınız kapalı olsa bile Pokemon yakalamaya, pokestoplara uğramaya kısacası oyunu kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Satın almak isteyenler için link

4. Battery Saver'ı kullanarak pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Battery Save telefonunuzu baş aşağı çevirdiğinizde ekranınızı karartıyor ancak uygulama hala açık kalıyor, yani telefonu ters şekilde cebinize koyup yürüyerek yumurtalarınızı kırmaya devam edebilirsiniz. Sağ üst köşede settings bölümünden Batter Saver'ı aktif edebilirsiniz.

5. Etrafınızda beğendiğiniz bir Pokemon varsa izini sürüp yakalayabilirsiniz.

Ekranın sağ altında kalan Nearby penceresi, etrafınızda bulunan Pokemonları gösterir. Ayak izlerine bakarak Pokemon'un ne kadar uzaklıkta olduğunu anlayabiliriz. 

Her ayak izi 50 metreyi ifade eder. 1 ayak izinin altında olan bir Pokemon sizden 50-100 metre uzaklıktadır. 3 ayak izi Pokemon'un 200 metreden daha yakın mesafede olduğunu gösterir. 

Gri gölge şeklinde görülen Pokemonlar Pokedex'inize henüz tanımlanmamış olan bir Pokemon'dur. Eğer Nearby'daki bir Pokemon'u seçerseniz, o cins Pokemon'un karşınıza çıkma şansını yükseltmiş olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pokemonları kendinize çağırabilirsiniz.

Nearby penceresinde ayak izleri olmayan bir Pokemon varsa, onu seçerek kendinize çağırabilirsiniz, bir kaç saniye içinde etrafınızda belirecektir.

7. Takımınızı oyununuza göre belirleyebilirsiniz.

Takımlar 3 ana kuş üzerine kurulmuş;

  • Instinct (Zapdos) yumurtaları kuluçkadan çıkarmaya odaklanır.

  • Mystic (Articuno) Pokemonları geliştirmeye odaklanır.

  • Valor (Moltres) savaşlara odaklanır.

8. Takımınız için savaşabilirsiniz.

Eski oyunların aksine savaşlar sırayla ilerlemiyor. Ekranı sağa sola kaydırarak ataklardan kaçabilir, rakibinizin üzerine basarak en kısa sürede en fazla hasarı verebilirsiniz. 

Ataklardan kaçmanın dışında kullanabileceğiniz tek taktik özel güç barını kullanmak, bar veya barlar dolduğunda Pokemon'unuzun özel gücünü kullanarak rakibinize çok daha fazla zarar verebilirsiniz.

9. Pokemonlarınızı Gym'leri korumaları için bırakabilirsiniz.

Gym'lerde sahiplik hakkı tam olarak 'prestij' meselesi. Gym'i koruyan bir Pokemon'a saldırarak Gym'in prestijini düşürebilirsiniz. 

Koruyucu Pokemonlardan birini yenerseniz Gym'den 1000 prestij silmiş olursunuz, bir maç içinde yendiğiniz her Pokemon için ekstra 500 prestij daha silersiniz. 

Yani bir Gym'e girdiğinizde elinizde o Gym'i koruyan tüm Pokemonları yenecek güçte bir Pokemon yoksa bile Gym'e saldırarak korunma gücünü ciddi şekilde azaltabilirsiniz.

10. Pokemonlarınız güçsüz olsa bile savaşabilirsiniz.

Gym'i ele geçirebilmek için 6 Pokemon'unuz var. 6 tane vasat Pokemon 1 tane güçlü Pokemon'u yenebilir. Yani Pokemonlarınız rakibiniz Pokemon'undan daha güçsüz olsa bile Gym'i ele geçirmek için savaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pokemon'unuza istediğiniz ismi verebilirsiniz.

Pokemon'un yanındaki kaleme tıklayıp ismini değiştirebilirsiniz. Bu zamana kadar herhangi bir dil sınırlaması görülmemiş.

12. Pokemonlarınızı evrimleştirerek gereksiz yere Revive ve Potion kullanmaktan kaçınabilirsiniz.

Gym savaşında nakavt olmuş olan Pokemon'unuzu evrimleştirdiğinizde yeniden iyileşiyor. İhtiyacınız olmadıkça Revive ve Potion'larınızı israf etmeyin.

13. Tamamen evrimleşmiş Pokemon'a Power Up yaparak daha fazla CP kazanabilirsiniz.

Pokemon'unuza tamamen evrimleştikten sonra power up yapmak daha iyidir. Bu daha fazla Compat Power (CP) kazanmanızı sağlar.

14. Pokemonlarınızı Gym'de bırakarak günlük XP, stardust ve coin kazanabilirsiniz.

Gym'lerde ne kadar fazla Pokemon bırakırsanız günlük bonus XP'niz o kadar fazla olur. Bu size daha fazla stardust ve coin kazandırır. 

Ödülünüzü toplamak için 'Shop' bölümünde mavi kalkan ikonuna tıklayın. Daha fazlasını toplamak için her 20 küsür saatte bir kontrol edin. (Pokemon'unuz tahttan indirilmediği sürece). 

Ödüllerin miktarı Gym'lerde kaç tane Pokemon'unuz olduğuna göre ya da Pokemonlarınızın Combat Point'lerine göre değişir

15. Pokemonların çıkabileceği olası yerleri belirleyebilirsiniz.

Map'inizde zaman zaman çıkan yaprak animasyonları aslında Pokemonların nerelerde ortaya çıkabileceklerini gösteriyor. Tabii ki oraya kesinlikle Pokemon gelecek demek değil, ama genel olarak oralarda yeterli süre takılınca bir şeyler çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Gerçek keşiflere çıkabilirsiniz.

Oyun gerçekten de dünyamız gibi katmanlı, yani araziler arazi, nehirler nehir vs.. Eğer spesifik bir şey arıyorsanız, gerçek dünyada nerede bulabileceğinizi düşünüyorsanız oraya bakın.

17. Pokestoplara hızlıca uğrayabilirsiniz.

Bir pokestopu ziyaret ettiğinizde kolayca 'X' çıkış butonuna basarak çıkış yapabilirsiniz. Siz pokestoptan çıkan Item'ları toplamasanız bile Item'lar çantanıza eklenecektir.

18. Zamanlamaya dikkat ederek daha güzel Pokemonlar yakalayabilirsiniz.

Bazı Pokemonlar yalnızca gece çıkar.

19. "Gerçekten" gezerek en özel Pokemonları yakalayabilirsiniz.

Bazı Pokemonlar dünyada yalnızca belli yerlerde bulunuyorlar. Hepsini yakalamak istiyorsanız gerçek anlamda dünyayı gezmeniz gerekiyor. 'Gotta catch 'em all!'Doğrulanmamış bir rivayete göre ilerleyen zamanlarda Pokemonlar arasında alış-veriş özelliği gelebilirmiş. Bu özellik gelirse herhangi biriyle Pokemonlarınız arasında alışveriş yaparak istediğiniz Pokemon'u elde edebilirsiniz.

20. Razz Berry kullanarak Pokemonları daha kolay yakalayabilirsiniz.

Güçlü ve nadir bulunan Pokemonları yakalamak daha zordur. Pokemon'un etrafındaki halkanın rengi yakalanma kolaylığı hakkında fikir verir. Yeşil halkalı Pokemonları yakalamak daha kolaydır. Zorlukları sırasıyla yeşil, sarı, turuncu ve kırmızıdır. Zor Pokemonlar sıklıkla poketoplarından çıkarlar ve hatta bazen kaçarlar. Razz Berry kullanarak Pokemonları uysallaştırıp daha kolay yakalanmalarını sağlayabilirsiniz. Razz Berry'leri satın alabilirsiniz ya da pokestoplardan toplayabilirsiniz.

Not: Başlangıçta basit Pokemonlarla başlarsınız. Level atladıkça daha yüksek Combat Power'lı veya daha nadir görülen Pokemonlarla karşılaşma şansınız artar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Yumurtalarınızın çatlamasını hızlandırabilirsiniz.

Kuluçkaya yatırdığınız yumurtalarınızın çatlaması için belirli bir km kadar seyahat etmeniz gerekiyor (Genellikle 2-5 km). Pokemon Go gerçekten de ne kadar yürüdüğümüzü hesaplamak için cihazımızın hem adımsayarını hem de GPS'i kullanıyor. Yani yüksek hızla gittiğimizde bizi yürümüş olarak saymıyor. 

Ama tabii ki bisiklet, kaykay gibi araçlar kullanabiliriz, çok hızlı gitmediğimiz sürece (En fazla 20 km/s) oyun yol aldığımız mesafeyi bu şekilde de hesaplıyor.

22. Hedef halkalarını beklemeden de atışınızı yapabilirsiniz.

Avladığınız Pokemon'un etrafındaki halkanın rengi Pokemon'un yakalanma zorluğuna göre değişiyor demiştik. Eğer etrafında yeşil halka olan bir Pokemon avlıyorsanız, topu atmadan önce halkanın en küçük olduğu anı bekleyin, böylece avınızı kaçırmadan yakalayabilirsiniz. 

Halkanın boyutunu Pokemon'a dokunarak değiştirebilirsiniz, halka belirdiğinde parmağınızla Pokemon'a basılı tutun, halka küçüldüğünde atışınızı yapın.

23. Great veya Master Ball kullanarak şansınızı arttırabilirsiniz.

Turuncu ve kırmızı halka Pokemon'u yakalamadan önce sakinleştirmeniz gerektiği anlamına gelir (Razz Berry vererek sakinleştirebilirsiniz), aksi taktirde Pokemonlar poketoplarından çıkarlar ve poketoplarınızı boşuna ziyan ediyor olursunuz. 

Greatball ya da Masterball bunları yapmadan da yüksek puanlı Pokemon yakalayabilme şansı verir, yine de Berry'leri satın alabilirsiniz ya da pokestoplardan toplayabilirsiniz, bu halkalarının rengini yeşile döndürerek onları daha kolay yakalamanıza yardımcı olur.

24. Riskli Pokemonları yakalayarak daha fazla XP kazanabilirsiniz.

Karşınıza çıkan bir Pokemon'un tepesinde Combat Power'ı yerine ??? varsa bu o Pokemon'un sizi bir eğitmen olarak tanımadığını belirtir, yani bu Pokemon'un kaçma şansı çok yüksektir. Eğer elinizde daha kolay yakalamanız için kullanabileceğiniz eşyalarınız varsa mutlaka kullanın. (Razz Berry, Greatball, Masterball gibi)

25. Güzel atışlar yaparak daha fazla XP kazanabilirsiniz.

Atışların puanlama sistemi 4 aşamalı, blank/good/nice/excellent şeklindedir. Bu atışlar size 0/10/50/100 bonus XP kazandırır. Aynı zamanda topu hedef halkasının tam ortasına atmaya çalışın, bu size ekstra puan kazandıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Hızlı gidiyor olsanız bile Pokemon yakalayabilirsiniz.

Herhangi bir araçta giderken de Pokemon oynamaya devam edebilirsiniz, haritada çıkan Pokemon'u yakalamak için üzerine basmanız yeterli, harekete devam ediyor olsanız bile Pokemon'u yakalamaya devam edebilirsiniz, Pokemonlar sizi bekleyecektir. 

Ancak Pokestoplar için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz, pokestoplarla etkileşimin tamamlanması için pokestop alanını terk etmemeniz gerekiyor.

27. Dönen top atarak daha fazla XP kazanabilirsiniz.

Dönen top atmak için poketopuna basılı tutun ve parıldayana kadar dönme hareketi yapın, daha sonra topu bırakın. Genelde bu şekilde Pokemon'u yakalamak zor çünkü top kaçıyor, ama tutturabilirseniz fazla XP kazanabilirsiniz.

28. Yürüyüşlerinize kısa molalar vererek daha fazla Pokemonla karşılaşma şansı elde edebilirsiniz.

Teknik olarak hareket halindeyken daha fazla Pokemonla karşılaşmanız gerekirdi, ancak yüklenme süresi ve serverların durumu sebebiyle bir alanın tamamen yüklenmesi bazen bir kaç dakikayı bulabilir. En iyi oynama şekli aşağı yukarı 100 metre yürüdükten sonra biraz durup haritanın o alanının yüklenmesini beklemektir. (Sol üst köşede dönen poketopunu fark etmişsinizdir.) Böylece karşınıza rastgele aralıklarla Pokemonlar çıkabilir ve bölgenizde gizlenmiş Pokemonları bulabilirsiniz.

Hadi bakalım! Gotta Catch 'Em All

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
43
18
18
14
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın