Görüş Bildir
Haberler
Meclis 15 Temmuz'u Araştıracak

Meclis 15 Temmuz'u Araştıracak

Meclis Genel Kurulu'nda, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge görüşüldü. Görüşmeler sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ için, 'Geçmişte dostlarımız bu Fethullahçı yapı için çok şey söylediler, biz onlara inanmadık. 17 Aralık'tan sonra biz çok şey söyledik, siz de bize inanmadınız. Artık biz birbirimize inanarak devam edersek böylesi yapılar tehdit ve tehlike oluşturmazlar' dedi.  

Yapılan oylama sonrasında Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına oybirliği ile karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Genel Kurulu'nda bugün, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile örgüt faaliyetlerinin araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılması ve araştırması komisyonu kurulması önergesi görüşüldü.

Önerge oy birliği ile kabul edildi

"Geçmişte bu yapı için çok şey söylediler, inanmadık. 17 Aralık'tan sonra biz söyledik, siz inanmadınız"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önerge kapsamında Genel Kurul'a hitap eden Bakan Bozdağ yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Geçmişte dostlarımız bu Fethullahçı yapı için çok şey söylediler, biz onlara inanmadık. 17 Aralık'tan sonra biz çok şey söyledik. Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim, siz bize inanmadınız. Artık biz birbirimize inanarak, söylediklerimizi check ederek devam edersek böylesi yapılar tehdit ve tehlike oluşturmazlar.'

Ahmet Aydın: Bu dayanışma tarih önünde takdirle karşılanacak

Ahmet Aydın: Bu dayanışma tarih önünde takdirle karşılanacak

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın konuşmasında 'Parlamentomuzda yer alan tüm grupların, milletimizle ortak hareket ederek, bu darbe girişimine karşı tam bir mutabakatla dayanışmayı sergilemeleri, tarih önünde takdirle karşılanacak.' ifadelerini kullandı.

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 Temmuz terör saldırısı ve darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin kritik bir eşikten geçtiğini söyledi. Akçay, 'Devletin en temel kurumlarına yıllarca, sinsice, yasa dışı yollarla sızan, Fethullahçı Terör Örgütü'nün kamu kurumlarından tamamen temizlenmesini beklediğimiz bir dönemden geçiyoruz.' dedi.

Baluken: İktidarın doğru dersler çıkarmadığına dair endişelerimiz var

Baluken: İktidarın doğru dersler çıkarmadığına dair endişelerimiz var

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise darbe girişimini bütün siyasi parti grupları olarak lanetlediklerini anımsatarak, darbe zemininden çıkmanın en temel yolunun demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve toplumsal barış temelinde ortaya konulacak olan politikalar ve uygulamalarla mümkün olacağını ifade etti. 

Baluken, aradan geçen zamanda siyasi iktidarın yaşanan süreçten doğru dersler çıkarmadığına dair bazı endişelerini belirtmek zorunda durumunda olduklarını kaydetti.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda