Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Liderlerin bugünkü gündemini özetledik.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, '1 Mayıs kutlamalarında uzlaşıldı, kutlamalar Bakırköy pazar yerinde yapılacak' dedi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko da, Taksim'de düzenlemek istedikleri 1 Mayıs kutlamalarına dair taleplerinin İstanbul Valiliği'nce reddedildiğini ifade ederek, 'Bu koşullar altında işçilerin, emekçilerin tüm ezilenlerin taleplerini güçlü bir biçimde haykırdığımız 1 Mayıs kutlamalarını, güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimseyen 4 emek ve meslek örgütü olarak, bu yıla mahsus olmak üzere 1 Mayıs kutlamalarını İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştirmeye karar verdik' dedi.
20. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, dün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine sunuldu. Bu yıl “Haldun Dormen Özel Ödülü'nün de eklenmesiyle 15 dalda ödül verildi. Yılın en başarılı komedi ya da müzikal daldaki oyununa verilen “Haldun Dormen Özel Ödülü”nün ilk sahibi “Yoldan Çıkan Oyun” oldu.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi kararıyla bazı varlıklarına el konulan CHP'nin yaptığı başvuruda Türkiye'yi haksız buldu, CHP'ye 1 milyon 85 bin euro tazminat ödenmesine karar verdi.
Cumartesi günü, TBMM’de, kuruluş yıldönümü kutlandı.Tutanağa göre 66 dakika süren bu oturumda, Meclis Başkanı ve üç parti genel başkanı ile HDP grup başkanvekili konuşmuşlar; Cumhurbaşkanı Erdoğan da balkondaki locadan izlemiş.Toplantıyla ilgili iki gözlemimi ve konuşmalarla ilgili görüşümü okuyucularıma sunmak istiyorum:İlk gözlemim, Başkan İsmail Kahraman’ın toplantıyı açarken kullandığı kelimelerdi.Sayın Kahraman, “Sayın Cumhurbaşkanımız dinleyici locasındaki yerlerini alarak yüce Meclisimizi onurlandırmıştır” diyerek oturumu açtı ve sözlerine “Sayın Cumhurbaşkanım, sayın Milletvekilleri …” diye başladı.Anadolu Ajansı’nın, Meclis görüşmesini, bir partiyi yok sayarak vermesi görevin kötüye kullanılmasıdır.
Geçtiğimiz günlerde gökdelenin tepesinde Hoverboard ile yaptığı hareket ile de yüreğimizi ağzımıza getiren Oleg Cricket'in birbirinden çılgın anlarını sizler için derledik. Hayatı uçlarda yaşamayı tercih eden Oleg, birbirinden çılgınca işler yaparak bugüne kadar hayatta kalmayı başarabilmiş, umarız bundan sonrada başına bir şey gelmez...
Şans martıdan yana. İspanya'nın L'Escala limanında kaydedilen görüntülerde suyun üzerinde gezinen bir martı, ton balığı tarafından afiyetle yeniliyor. Fakat ton balığı, tadını beğenmediği martıyı bir süre ağzında gezdirdikten sonra geri çıkartıyor.
Türkiye’de uzun zamandır süregelen çocuk işçiliği sorunu, 1.420.000 Suriyeli çocuğun savaşın yarattığı krizden kaçıp ülkemize sığınmasıyla giderek büyüyor. Çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerinden biri olan mevsimlik gezici tarımda sayıları 400.000’i bulan çocuk işçilere Suriyeli çocukların da eklenmesiyle sektörde çalışan çocuk sayısının hızla arttığını gözlemleniyor... Sokaklar, atölyeler, sanayi vb. alanlarda çalışan sığınmacı çocukların her türlü şiddet ve ihmale açık olduğu basına sık sık yansıyan haberlerle de görünür hale geldi. Bugün her birey bilinçli ya da bilinçsiz, edindiği tüketim alışkanlıklarıyla bu sorunun devamlılığına katkıda bulunuyor. Çocuk işçilerin sayısı ise mağduriyetlerle perçinlenerek artıyor. Çocuk işçiliği sorununa kalıcı çözümler üretmeli, nesillerin kaybolmasını önlemeliyiz.Çünkü Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil!
Bir ABD'li güvenlik araştırma uzmanı, 87 milyon Meksikalı seçmenin adı, adresi, doğum tarihi ve kimlik numaralarının önbellekte tutulduğunu ortaya çıkardı.
Kickboks maçını yöneten Türk hakem Bahar Önder iki sporcunun dövüşü sırasında suratına sert bir yumruk yedi. O anlarda tecrübesinin yardımıyla ayakta kalmayı başaran hakem hiçbir şey olmamış gibi devam etti.
Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Laikliğin yeni anayasada olmaması’ yönündeki sözlerini Meclis önünde protesto eden gruba, polis ekipleri müdahale etti. Bazı kişilerin gözaltına alındığı, ancak kısa süre sonra serbest bırakıldığı bildirildi.
Meclis Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasa tartışmaları sürerken 'Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır' diyerek, 'Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım' açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu Kahraman'ın sözlerine tepki gösterirken, AK Parti'den ilk açıklama ise Grup Başkanvekili Naci Bostancı'dan geldi. Bostancı, 'Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz yoktur' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezun olduğu okul ve diploması üzerinden yapılan tartışmalara son vermek istediğini belirten Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri Cem Toker, Erdoğan'a 'üniversite hocalarını ve arkadaşlarını Saray'a yemeğe davet et' çağrısı yaptı. Bu çağrısını bir adım öteye taşıyan Toker, Erdoğan'ın üniversite arkadaşları için ödüllü bir yarışma da başlattığını duyurdu.
11 Nisan'da Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan Kaptanoğlu Denizcilik'e ait M/T Puli adlı tankerde bulunan 6 Türk gemici serbest bırakıldı.