Görüş Bildir
Şırnak'ta 'Bayrak İndirme' Operasyonu
Cizre yakınlarındaki bir tepeye asılan yeşil-sarı-kırmızı bayrağı indirmek için bölgeye giden özel harekat polislerine ateş açıldı. Çarkendal Tepesi’ne dikilen PKK flamasını indiren güvenlik güçlerine, teröristler tarafından ateş açılınca çatışma çıktı. PKK flamasını indiren güvenlik güçleri, tepeye Türk Bayrağı astı.
UEFA, EURO 2016'nın Fransa'da Düzenleneceğini Duyurdu
UEFA, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Fransa'da yapılmama ihtimaline dönük bir planlarının olmadığını açıkladı.UEFA, bu yaz düzenlenecek olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Cuma günü düzenlenen saldırılara rağmen planlandığı üzere Fransa'da yapılacağını duyurdu.Paris'te meydana gelen saldırılar sonrası EURO 2016'nın Fransa'da düzenlenmesiyle ilgili şüpheler oluşmuş ve gözler UEFA'ya çevrilmişti. UEFA bugün yaptığı açıklama ile EURO 2016'nın Fransa'da düzenleneceğini açıkladı.UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, güvenli bir organizasyon için Fransa hükümeti ile görüşme halinde olunduğu belirtildi. UEFA, EURO 2016'nın planlanan tarihte düzenleneceğini, programda herhangi bir değişiklik olmayacağını bildirdi.Goal
'El Clasico'yu 500-600 Milyon Kişi İzleyecek'
İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Tebas, La Liga'nın 12. haftasında oynanacak Real Madrid ve Barcelona karşılaşmasını, 500 ila 600 milyon kişinin televizyonlardan izleyeceğini bildirdi.
Galatasaray'dan TBF'ye Tepki
Galatasaray Kulübü, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) sarı-kırmızılı takıma yönelik hakem hataları yapıldığını gerekçe göstererek Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) tepki gösterdi.
Hollande: 'Fransa Artık Savaştadır'
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande 'Paris saldırılarından sonra Fransa artık savaştadır' dedi. Başkent Paris'te olağanüstü toplantı düzenleyen Hollande, IŞİD'i yok etmek için operasyonlara nefes almadan devam edeceklerini ifade etti. Cunhurbaşkanı Hollande güvenlik önlemleri kapsamında bazı kişilerin vatandaşlıktan çıkarılabileceğini söyledi.
Reklam
Reklam
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
Paris saldırılarının gölgesinde, G20 Zirvesi için Antalya’da toplanan dünya liderleri, terörle mücadele etmek için kapsamlı bir program ve işbirliği sözü verdi. Kararlarının bağlayıcılığının olmadığı G20 Liderler Zirvesi'nde terörle mücadele konusunda da bir açıklama hazırlandı.
Reklam
'Suriye'de Güvenli Bölge, Amaca Zarar Verebilir'
ABD Başkanı Obama, Suriye'de diplomatik çözüm noktasında Esed'in durumuna ilişkin, 'Bizim görüşümüz hala onun Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığı yönünde' dedi. Suriye'de olası bir güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili olarak da, IŞİD ile mücadelede 'güvenli veya uçuşa yasak bölge'nin 'amaca zarar verici' olduğunu belirterek, böylesi bir alan oluşturmanın saha operasyonu gerektireceğini söyledi. 
Reklam
Reklam
Ortadoğu'da Yaşananları Anlamak İçin Okumamız Gereken 10 Kitap
Din savaşlarının sahnesi ve zengin petrol yataklarına sahip olmasından öte, medeniyetin başladığı ve tam da aynı noktada medeniyeti son bulduran gelişmelerin cereyan ettiği Ortadoğu'nun, politik, dini, askeri, kültürel ve sosyolojik geçmişini irdeleyerek, bugününü değerlendirmemize yardımcı olabilecek 10 önemli  kaynak derledik. Elbette bu listeyi genişletmek mümkün, önerilerinizi yorumlar kısmına yazıp bu listeye katkıda bulunabilirsiniz.
Reklam