Görüş Bildir
Haberler
Paris'te Bir Restoran Müslüman Müşteriyi Kabul Etmedi

etiket Paris'te Bir Restoran Müslüman Müşteriyi Kabul Etmedi

ATKN
29.08.2016 - 15:46 Son Güncelleme: 29.08.2016 - 17:20

Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki bir restoranda iki başörtülü kadına servis yapılmadı... İşyeri sahibi gerekçesini şöyle açıkladı: 'Teröristler Müslümandır ve bütün Müslümanlar teröristtir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'nın başkenti Paris'in kuzeydoğusunda bulunan Bobigny banliyösünde bir restoran sahibi, iki başörtülü kadına servis yapmayı reddetti.

Video paylaşım sitesi YouTube üzerinden paylaşılan ve ülkede büyük tepki çeken görüntülerde iş yeri sahibinin, 'Teröristler Müslümandır ve bütün Müslümanlar teröristtir. Bunu analiz edin' diyerek başörtülü müşterilere servis yapmayı kabul etmediği görülüyor. 

Müşteriler de 'Bu saçmalıkları analiz etmeye ihtiyacımız yok' diyerek restoran sahibine cevap veriyor. Bunun üzerine laik bir ülkede olduklarını hatırlatan iş yeri sahibi, müşterilerin çıkmasını istiyor.

"Irkçıların bize servis yapmasını istemiyoruz"

"Irkçıların bize servis yapmasını istemiyoruz"

Sosyal paylaşım sitelerinde çok sayıda kullanıcı, Müslümanlara yönelik ayrımcılığı kabul edilemez bulurken bazı kullanıcılar alternatif videolar yayımladı. Bu videolardan birinde restoranda bulunan bir müşteri, 'Irkçıların bize servis yapmasını istemiyoruz' ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pazar günü restoran önünde protestolar düzenlenirken, restorant sahibi de dışarı çıkarak göstericilerden özür diledi

Le Parisien gazetesinin haberine göre, konuya ilişkin tepkilerin artması üzerine restoran sahibi bölgedeki Müslümanlarla bir araya gelerek özür dilemek zorunda kaldı. Olayla ilgili Bobigny Savcılığı da 'ırkçı ayrımcılık' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Restoran sahibi ayrıca bir arkadaşını Kasım 2015'te Paris'te düzenlenen saldırılar sırasında Bataclan konser salonunda kaybettiği için aşırı tepki gösterdiğini de söyledi.

İslamofobi ile Mücadele Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, ayrımcılığa uğrayan müşterilerin konuyu adli makamlara şikâyet ettiği duyuruldu. Açıklamada, restorana yönelik protesto çağrısı yer aldı.

Cuma günü Fransa'da çıkan bir mahkeme kararı, büyük tartışmalara neden olan burkini yasaklarını kaldırmıştı.

Al Jazeera ve BBC

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
697
301
124
45
39
28
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
raheanne

İnsanlar Müslümanlığın gerçekte ne olduğunu bilmeden, Tüm Müslüman insanları genelleme ile yargılamaları ne kadar saçma, Hem de bu denli korkunç bir şey ile.... Devamını Gör

İzmirli İtalyan

Burada müslüman olmayıp ramazan ve kurban bayramlarında içki içenleri dövüyorlar.Bu da bir şey mi?

Şiyma Şiyma

ramazanı anladımda kurban bayramı?

isyankar

Nerede modern batı ? İnsan ayrımcılığına son mesajları ? Dil, dil, ırk ortaklığı ? Kağıt üzerin de müthişsiniz tam bir özgürlükler ülkesisiniz filmler'de. Ge... Devamını Gör