Görüş Bildir
Oxford Yılın Kelimesini Açıkladı: 'Emoji'
Oxford Sözlükleri yılın kelimesini açıkladı: Emoji! Aslında henüz bir kelime bile sayılmasa da, Emoji 2015 yılının kelimesi ilan edildi.''Dünyanın en çok kullanılan sözlüklerini hazırlayan Oxford Üniversitesi Yayınevi araştırmacıları, her sene o yılın ruhunu en iyi yansıtan bir sözcüğü ya da ifadeyi seçiyor ve yılın sözcüğü ilan ediyor.Yılın sözcükleri, çevrimiçi içeriği takip eden ve her ay 150 milyondan fazla İngilizce sözcüğün kullanımı ile ilgili veri toplayan bir araştırma programı tarafından seçiliyor.''2013 yılında seçilen 'Selfie' ve 2014 yılında seçilen 'Vape' kelimelerini bu yıl 'Emoji' takip ediyor.Evet yanlış duymadınız; emoji!
Reklam
Size 'Keşke Ben de Böyle Âşık Olsam' Dedirtecek Türk ve Dünya Edebiyatından 30 Harika Aşk Romanı
etiket
'Aşk' edebiyatın en önemli temalarından biridir. Bir edebî tür olarak aşk romanları ise kimi okurlar tarafından hafifsenir. Bu tarz aşk romanları genellikle 'romans' niteliğindedir. Ancak biz listemizde, 'büyük çoğunluğu' ilk bakışta aşk romanı olarak nitelendirilemeyecek ya da aşk teması olmakla beraber toplumsal/ruhsal/siyasal açıdan da büyük roman olarak değerlendirilebilecek, klasikleşmiş veya modern klasik olarak görülen yapıtlar arasından seçmeye çalıştık. İyi okumalar diliyorum.Not 1: Yapıtlardaki aşk öğesi, mutluluk/ahlâk/toplumsal normlar açısından değil; tutkunun ve duygunun yoğunluğu açısından değerlendirildi. 
Reklam
Apple Watch'un Şarj Ünitesi Böyle Görünüyor
Apple çok yakında Apple Watch için geliştirdiği dock’u (şarj ünitesi) satışa sunabilir. Alman internet sitesi grobgebloggt.de ve Fransız internet sitesi igen.fr , Apple Watch’un resmi şarj ünitesinin fotoğraflarını paylaştı.
Çipras ile Olcay Arasında İlginç Beşiktaş Diyaloğu
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, dün akşam milli maçı birlikte izledi. İki başbakan karşılaşma sonrası soyunma odalarına gidip futbolcuları tebrik etti.Türk milli takımının soyunma odasında milli futbolcuları Çipras'a kaptan Arda Turan tanıttı. Çipras, Arda'nın Barcelona'da oynadığını öğrenince 'Favori takımım' dedi. Çipras, Arda Turan'ın tek tek tanıştırdığı futbolcularla tokalaştı. Sıra Olcay Şahan'a geldiğinde Davutoğlu ve Arda, Olcay'ın Beşiktaş'ta oynadığını söyledi. Çipras, İngilizce 'Siyah-Beyaz' diyerek Olcay'a başarı diledi.
Reklam
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Riskler ve belirsizlik, geleceğe güvensizlik, sorunları çözememe durumu, lidersizlik, dolayısıyla dünya düzeninde yaşanan çıkmaz ve kriz, önümüzdeki dönemi savaş ve şiddete savuracak gözüküyor.IŞİD saldırıyor.Sivillere saldırıyor; her saldırısında en fazla sivili öldürmek istiyor; ölümcüllük derecesi çok yüksek terör eylemleri yapıyor; saldırdığı ülkelerde korku toplumu ve kutuplaşma yaratarak kendini besleyecek zemini yaratmak niyetinde.Bu yönüyle IŞİD Al Kaida’ya benziyor. 11 Eylül terörüyle başlayıp bugünde devam eden, hedef olarak sivil ve masum insanların seçildiği yeni bir terör türüyle karşı karşıyayız.
Paris Manikürü: Terör Saldırılarının Ardından Fransız Halkını Elleriyle Destekleyenler
Paris'te gerçekleşen korkunç terör saldırılarının ardından Fransız halkı sosyal medyada #prayforParis hashtagiyle dünyanın her yanından destekleniyor.11 Eylül olaylarından sonra Amerika'nın en büyük destekçilerinden olan Fransa'ya yine en büyük destek Amerika'dan geliyor. Facebook profil fotoğraflarındaki Fransa bayrağı, bağışlanan paralar, atılan tweetlerin yanı sıra Paris temalı manikürler de duygularını uzun uzadıya, kelimelerle ifade etmeyenlerin tercih ettiği bir yöntem.
Reklam
Krize Rağmen, Hem de Hızlıca Terfi Alabilmenin 13 Kilit Adımı
Küresel kriz sadece ekonomiyi değil, birçok kişinin kariyerini de olumsuz yönde etkiledi. Daha düne kadar “Gözlerimi kaparım, görevimi yapar terfimi beklerim” mantığında olan çalışanlar, kariyer yollarındaki sıkışıklığın bayram trafiğine dönmesini beklemiyorlardı. Aksi gibi görünse de şirketlerin orta ve üst seviyedeki yönetici ihtiyaçları aslında bitmiyor. Peki bu tek tük gelen pozisyonlara ulaşmanın sırrı ne?
Reklam
Nolan’ın 'Memento' Filmi de Yeniden Çekilenler Kervanına Katılıyor
Inception, The Dark Knight ve Interstellar gibi filmlerin yönetmeni Christopher Nolan’ın, 2000 yılında yayınlanan filmi Memento, yeniden çekiliyor. AMBI Pictures’tan Andrea Iervolino ve Monika Bacardi’nin yapımcılığını üstleneceği yeni Memento‘nun vizyon tarihi henüz bilinmiyor.
Meclis'te Yeni Dönem
etiket
26. Dönem milletvekili yemin töreni 9 saat 15 dakikalık maratonun ardından tamamlandı. Deniz Baykal, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'e geçici başkanlık yaptı. Vekiller sırayla kürsüye gelerek yemin ettiler. Yeminine Kürtçe sözlerle başlayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yemini ise 'Türk Milleti' ifadesini 'Türkiye Milleti' olarak değiştirdiği için kabul edilmedi.  Zana, yemini kabul etmeyen Baykal'ın tekrarlama talebini de yerine getirmedi. Gazetecilere yaptığı açıklamada kesinlikle yeniden yemin etmeyeceğini ifade eden Zana, meclisten ayrıldı. Yemin töreninde bulunamayan 4 vekil ise katıldıkları ilk oturumda yemin edecekler. Meclis'te yemin töreni devam ederken Başbakan Davutoğlu, Beştepe'de görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 64. Hükümet'i kurma görevini aldı. İşte yemin töreninden detaylar...
Reklam