İş arayanlar dikkat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Resmi Gazete'de iş ilanı yayımlandı. İlana göre, Bakanlık bünyesinde merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 2 bin 390 sözleşmeli personel alınacak.
Dün akşam gözden kaçırdığınız ya da tüm detayları ile yeniden okuyup 'ne olmuştu ya' diyeceğiniz haberleri sizler için derledik. İşte 14 Ekim Pazartesi akşamının gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikleri...
İzmir AK Parti Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir, belediye meclisinde yaptığı skandal açıklamada, kadın cinayetlerine ilişkin 'Ölen kadınlarda suçlu' demişti! Aydemir, partiden kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi.
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile İstanbul Valisi Davut Gül arasındaki 'okul temizliği' polemiği sosyal medyada gündem oldu. Şahan'ın 'İzin versinler okulları temizleyeceğiz' sözlerine Vali Gül, 'Çok paraları varsa borçlarını ödeyebilirler' dedi. Vali Gül’e Şahan’dan fotoğraflı yanıt geldi.İşte Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Valisi’nin ’temizlik’ tartışması…
Son günlerde artan cinayet haberleri yürekleri yakmaya devam ederken, AK Parti İzmir Bayraklı Meclis Üyesi Latif Aydemir, cinayetler hakkında yaptığı açıklamalarla tepki çekti.
Eskişehir’de tarla ortasına bırakan tabut ve çelenk görenleri tedirgin etti. Tabutun üzerindeki ‘Sıraç, ölümün yaklaştı’ yazısı ise polisi alarma geçirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı: 'Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur İttifakı'nın herhangi bir sorununun olmadığını, ilk 4 madde üzerinden yapılan tartışmaların sürece katkısı olmadığını ifade etmek istiyorum.'
Önce '100 bin TL kredi kartı limitin olup 750 TL vermezsen sonun Suriye ve Filistin gibi olur' daha sonra da “Yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşürenlerin kartlarını iptal edin” diyerek tüm eleştiri oklarını üstüne çeken Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’ye bir tepki de Özgür Demirtaş’tan geldi.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesinde domuz eti kullandığı gerekçesiyle yer alan Köfteci Yusuf, bu krizden sonra adeta altın günlerini yaşıyor. 'Yerli ve milli' ürüne komplo kurulduğunu iddia eden vatandaşlar destek amaçlı Köfteci Yusuf'a akın edip yemek yerken, restoranın raflarında ise etler, kıymalar adeta yok sattı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün ‘müstehcenlik’ suçlaması ile soruşturma başlattığı ve sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevine gönderilen Jahrein rumuzlu kullanıcı Ahmet Sonuç tahliye edildi.
İzmir’in Bayraklı ilçesindeki bir ilkokulda E.Ş. (8) adlı kız çocuğuna 1 hafta önce kurumda işe başlayan temizlik görevlisi D.T.'nin (18) cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Veliler, şikayet üzerine gözaltına alınan D.T.'nin, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, okul önünde toplanıp tepki gösterdi.
Daron Acemoğlu, 2024 Nobel Ekonomi ödülünün sahibi oldu. İktidar kanadından Acemoğlu'nu tebrik eden ilk isim Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Şimşek'in paylaşımına sosyal medya kullanıcıları 'Nobel vergisi gelir mi Bakanım?' diye sordu.
Kabine değişikliği ile ilgili iddialara gazeteci Tahir Kum'dan önemli bir kulis bilgisi geldi. Kum'a göre Gençlik ve Spor Bakanlığı için Alpay Özalan'ın adı geçiyor.
Kredi kartına getirilen 750 TL'lik verginin en sıkı savunucularından biri olan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den yeni açıklama geldi. Destici bu kez hedef aldığı kitleyi 'hayırsız sanatçılar ve dolarla maaş alan medya mensupları' şeklinde sınırladı ancak kredi kartı vergisine desteğini sürdürdü.
2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü alan Daron Acemoğlu, gündemin bir numaralı konusu oldu. Siyasilerden sanatçılara kadar pek çok kişi Acemoğlu’nun bu başarısını kutladı. Ünlü programcı Armağan Çağlayan, paylaştığı bir gönderiyle dikkat çekti.
Aydın’ın Söke ilçesinde Atatürk Mahallesi’de meydana gelen talihsiz olayda bir vatandaş karşıdan karşıya geçtikten sonra telefonunu düşürdüğünü fark edip geri dönmek istedi ancak kazaya sebep oldu.Kaynak: İHA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde TBMM’de DEM Parti sıralarında gidip partililer ile el sıkışması geniş yankı uyandırmıştı. Bu tokalaşma ‘normalleşme’ yorumlarını doğurdu. MHP’den bugün ‘tokalaşma’yla ilgili bir açıklama geldi: “Sayın Genel Başkanımızın hamlesi; bir taviz, yumuşama, normalleşme adımı değil; bilakis normalin maliklerinin, mekanın sahiplerinin hatırlatılmasıdır.'