Görüş Bildir
Büyükşehir Yasası Değişiyor mu?
Büyükşehir Yasası'nın değiştirileceği ve bazı yetkilerin merkezi yönetime verileceği iddialarıyla ilgili ilk resmi açıklama İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi. Ala, 'Büyükşehir Yasası'yla ilgili bir çalışma yapılıyor. Çalışma var ama yasa çıkması için toplumsal iklim önemli' dedi.
Reklam
Reklam
Türk-İş: Yoksulluk Sınırı 4 Bin 512 Lira
Türk-İş'in araştırmasına göre, Aralık ayında 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 4 bin 512 lira oldu. Bu rakam, zamla birlikte 1300 lira olması beklenen asgari ücretin neredeyse 3 buçuk katı. Ortalama bir memur maaşı da yoksulluk sınırının yaklaşık yarısına denk geliyor.
Reklam
Soma'da Sır Gibi Saklanan Sözleşmenin Ayrıntıları Ortaya Çıktı
Türkiye'nin en önemli kömür havzalarından Soma'da 301 madencinin faciaya kurban gitmesinin ardından, geride kalan işçiler adına Maden İş Sendikası'nın firmalarla imzaladığı toplu sözleşmenin tartışılan, ancak sır gibi saklanan ayrıntıları ortaya çıktı. Facianın yaşandığı Soma Kömür İşletmeleri ile son günlerde işçi çıkarmaya başlayan İmbat A.Ş.'nin sendikayla yaptığı sözleşmeye göre, işçilerin günde 3 TL'ye karınlarını doyurmaları istendi. En önemli ihtiyaçları durumundaki gocuk ve ayakkabı hakları elinden alındı. Fiilen çalışılan gün sayısı şartının da getirilmesiyle, bir işçinin yıllık ortalama 5 ton kömür yardımının yarısının kesildiği ortaya çıktı. Türk İş'e bağlı Maden İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Recep Satır, yaptığı sözleşmeden dolayı vicdanının rahat olduğunu söyledi.
Mahkemeden Akraba Dışı Organ Nakline Onay
İstanbul 5 ve 6. İdare Mahkemeleri, akraba dışı donörden karaciğer nakline, etik ve yasal bakımdan uygun olmadığı için izin vermeyen Etik Komisyonu’nun iki işlemini ‘delil yok’ gerekçesiyle iptal etti.
Reklam
Reklam
Bildiğiniz Fenomenleri Unutun: Twitter'ın Gözden Kaçan 22 Çok Komik Kullanıcısı
etiket
Twitter'da fenomenleri biliyorsunuz, her hafta Onedio'da da paylaşılıyorlar. Ama gözden kaçan, pek kimsenin bilmediği, bilse de klasik fenomen tanımına girmeyen öyle kullanıcılar var ki, nasıl görmemişim bunu diyeceksiniz. İşte onlardan bazılarını twitter'ın derinliklerinden bulup çıkardık ve huzurlarınıza getirdik... E artık gülersiniz doya doya.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Yılbaşından itibaren, 2015'i 'altın yıl' olarak geçiren otomotiv ve akaryakıt başta olmak üzere sigara, içkiye sürpriz vergi artışları, elektrik ve doğalgaza ise zam gelebilir. Vergi artışları yapılırsa tüketiciye zam olarak yansıyacak. 2016 yılı maktu vergileri belli olurken, sıra bütçeyi kurtaracak vergi hamlesi geldi. Yılbaşından itibaren bazı mallarda yüklü vergi artışları beklenirken, bunun da etkileyeceği, birçok mal ve hizmete de yüklü zamlar yolda.Hükümetin 2016 yılı bütçesinin denk yapılacağı açıklaması, verilen taahhütlerin yerine getirilmesinin yanında asgari ücrete verilecek devlet katkısının belli olmasıyla, bu harcamaların kaynağını oluşturacak zamlar da kesinleşmiş olacak. Her şeyden önce, her yıl ocak ayında enflasyonun üzerinde zam gören sigara ve alkollü içkiler sektöründekiler, büyük bir merakla çıkacak yeni faturayı bekliyor. Ancak bu kez sadece sigara ve içkiyle yetinilmeyeceği, otomobil ve akaryakıt gibi yüklü gelir getirecek kalemlere de yeni vergiler gelmesi bekleniyor. Bu yolla 2015’de altın yılını geçiren otomobil sektörünün biraz yavaşlatılması, ithalatın azalmasıyla cari açığın azalmasına katkı yapılması hedeflenebilir. Akaryakıt için vergi zammı eğer tercih edilirse bu da iç talebi kısacaktır.
Reklam