Görüş Bildir
Haberler
14 Yaşındaki Mustafa Kapı Dünya Futbolunun Gündeminde

etiket 14 Yaşındaki Mustafa Kapı Dünya Futbolunun Gündeminde

Enver K.
08.10.2016 - 23:18 Son Güncelleme: 09.10.2016 - 11:16

2002 doğumlu Mustafa Kapı, Levski Sofya ile Galatasaray arasında oynanan hazırlık maçında oyuna girerek Galatasaray A Takımı ile sahaya çıkan en genç oyuncu olarak tarihe geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Levski Sofya ve Galatasaray arasında oynanan hazırlık maçında 89. dakikada oyuna dahil olan Mustafa Kapı kulüp tarihine geçti.

Milli maçlar sebebiyle lige verilen arada Bulgar ekibi Levski Sofya ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, Josue ve Hamit Altıntop'un golleriyle 2-0 kazandı. Teknik direktör Jan Olde Riekerink ligde fazla forma şansı veremediği isimleri denerken, karşılaşmanın 89. dakikasında Sinan Gümüş'ün yerine oyuna giren Mustafa Kapı maçın skorunun önüne geçti.

Riekerink tarafından bir süredir A Takım anternmanlarında denenen 2002 doğumlu Mustafa Kapı bu maçla beraber Galatasaray tarihinde A Takım'la maça çıkan en genç oyuncu olma unvanına da sahip oldu.

11 yaşında keşfedildi

11 yaşında keşfedildi

Galatasaray'da Riekerink'in A takım kadrosuna dahil ettiği Mustafa Kapı adından söz ettirirken 14 yaşındaki futbolcunun Denizlispor'dan transfer edildiği öğrenildi. Henüz 11 yaşındayken Galatasaray'a geçen Mustafa, 3 sezondur akademi takımlarında forma giyiyor. U14 ile başlayan macerasının ardından iki yıl içerisinde A takıma kadar yükselmenin onuruna ulaştı. 14 kez U14 ve U15 milli takımlarında forma giyen ve orta sahada iki yönlü oynayabilen genç oyuncunun, G.Saray'ın geleceğine de kendine yer açması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Riekerink: Bizim görevimizi doğru anda doğru hamleyle onların gelişimini sağlamak

Riekerink: Bizim görevimizi doğru anda doğru hamleyle onların gelişimini sağlamak
Riekerink: Bizim görevimizi doğru anda doğru hamleyle onların gelişimini sağlamak

Geçtiğimiz günlerde Mustafa'ya şans vermesiyle ilgili konuşan Hollandalı teknik adam, ''Ona çok yetenekli olduğunu söyledik. Büyük oyuncularla antrenmana çıkıyor. Hem çok iyi bir tecrübe oluyor hem de ödüllendirmiş oluyoruz. Buradaki zamanının keyfini çıkarması gerekiyor. Yetenekli olduğunuzu bilirsiniz fakat bu yeteneklerinizin en üst seviyesini tahmin etmek çok zor. Bizim görevimizi doğru anda doğru hamleyle onların gelişimini sağlamak. Yetenek gelişimi her zaman onlara doğru miktarda direnç göstererek olur. Eğer yetenekliyseniz bu şekilde büyürsünüz” demişti.

"Bu formanın hakkını vermeye çalışacağım"

Genç futbolcu maç sonu yaptığı açıklamada 'Öncelikle bugün benim için özel bir gün. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bana bu gururu yaşattılar. Aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Bu formanın hakkını vermeye çalışacağım. Sahaya çıkıp takımıma biraz katkı vermişsem ne mutlu bana.' ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya;

Sosyal Medya;
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1029
300
90
22
11
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fatihizm

Riekerink bey.

Ahmet Mehmet

89. dk da ne bekliyorsun ki? Ayağına top mu gelecek?Al 70 de falan bak bakalım.

Pasif Kullanıcı

Yapilabilinecek en dogru seyi yapti. Hem cocugu onere etti ve simdiden o sahanin havasini almasini sagladi, hem de diger takimlara vermek istedigi mesaji ver... Devamını Gör

Gurbağı

Yaşı forma numarasından bile küçük :) helal olsun sana Mustafa takımımla yeniden gurur duymama sebep olduğun için de teşekkürler :)))