Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Bebeğinin Gelişimi Duran Vegan Anneye Dava

etiket ABD'de Bebeğinin Gelişimi Duran Vegan Anneye Dava

ATKN
08.10.2016 - 22:37 Son Güncelleme: 08.10.2016 - 23:59

ABD’de vegan bir annenin yalnızca meyve ve fındıkla beslediği on bir aylık bebeğinin gelişmediği tespit edilince, anne hakkında çocuğun hayatını tehlikeye atmak suçlamasıyla dava açıldı.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan vegan bir annenin son zamanlarda yalnızca meyve ve fındıkla beslediği bebeğinin vücudunda lekeler çıkmaya ve motorik hareketlerinde yavaşlama gözlemlenmeye başlandı. 

Bunun üzerine bebeğin babası çocuğunu ayrıldığı eşinden alarak Çocuk ve Gençlik Hizmetleri'ne götürdü.

DW Türkçe'nin aktardığı, Washington Post'un haberine göre bebeğin durumunu gören yetkililer çocuğu derhal hastaneye sevk etti.

Batı Virginia'daki bir hastanede tedavi altına alınan bebeğin yetersiz beslenme nedeniyle gelişiminin durduğu ve cilt problemlerinin gözardı edilmesi halinde septik şoka girebileceği tespit edildi.

Batı Virginia'daki bir hastanede tedavi altına alınan bebeğin yetersiz beslenme nedeniyle gelişiminin durduğu ve cilt problemlerinin gözardı edilmesi halinde septik şoka girebileceği tespit edildi.

33 yaşındaki anne hakkında 'çocuğun hayatını tehlikeye atmak' suçlamasıyla dava açıldığı bildirildi. 

Bebeğin artık babasıyla yaşadığı ve durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Çocuklar vegan yetiştirilebilir mi?

Çocuklar vegan yetiştirilebilir mi?

Veganizm ya da veganlık çeşitli nedenlerden dolayı hayvansal ürünlerin yenilmesini reddeden bir beslenme türü. Vejetaryanlar hayvan etini tüketmeyi reddederken veganlar hayvanlardan elde edilen süt, yumurta, bal gibi hiçbir ürünü tüketmiyor.

Uzmanlar vegan bir beslenme tarzının normalde bebek ve çocukların hastalanmasına ya da açlık çekmesine neden olmayacağıını, ancak veganlığın sağlıklı bir çocuk yetiştirmeyi zorlaştırabileceğini belirtiyor. Zira, ebeveynlerin çocuğun yeterli kalori aldığından ve besleyici gıdaları da dengeli tükettiğinden emin olmaları gerekiyor.

İtalya’da vegan bir çiftin bebeği yetersiz beslenme ve kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılınca, mahkeme çocuğun velayetini anne-babasının elinden almıştı...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
768
178
77
61
36
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cat Burglar

veganlık gerizekalılıktır. Milyon yıllık evrime ters düşmektir. Bilimden bi sikim anlamamaktır. Anladığını sanmaktır. Marjinal görüneceğim diye minicik bebeğ... Devamını Gör

Türk Kızı

veganlık salaklıktır başka bişey değil

mls

bu kadar gerizakalılık olur ya. ulan bari memenden gelen sütü verseydin beyinsiz. keşke seni de anan vegan olarak büyütmeye çalışsaymış da büyüyüp çocuk yapa... Devamını Gör