Görüş Bildir
Japonya'da Güzellik Anlayışının 100 Yıllık İnanılmaz Değişimi
Cut, dünyanın güzellik anlayışının 16. bölümünde olarak Japonyayı ziyaret etti. Güzellik herkese göre farklı bir kavram olduğu için pek tartışmaya açık bir konu değil. İlk olarak beyaz kadınlarla başlayan '100 yıllık güzellik anlayışı' videolarına cut bu defa Japonya ile devam etti.
Aslı Çakır Alptekin'den Dopingi Saklamak İçin Rüşvet İstendi
Dünya Dopingle Mücadele Ajansı, (WADA) atletizmde doping iddialarına ilişkin ikinci bir rapor yayımladı. Raporda, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metreyi birinci bitirip zafere ulaşan Aslı Çakır Alptekin'den, dopingli çıkmasından sonra bunun gizli tutulması için para istendiği belirtildi. Bu iddiaya ise Aslı Çakır Alptekin'in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin'den yalanlama geldi. Alptekin, 'Biz kimseyle anlaşma yapmadık, 35 bin Euro da vermedik' dedi. Raporda yer alan bir başka çarpıcı olay ise '2020 Olimpiyatları'nın ev sahipliğine aday Türkiye'nin, dönemin Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack'ın desteğini, istenilen sponsorluk ücretini ödemediği için kaybettiği, olimpiyatları düzenleme hakkını kazanan Japonya'nın ise ödemeyi yaptığı' bilgisiydi.
Reklam
Bin 128 Akademisyene Re'sen Soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneydoğu'daki olaylarla ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak 'Bu suça ortak olmayacağız' başlığıyla yayınlayan bildiride imzası bulunan 1128 akademisyen hakkında re'sen soruşturma başlattı.
Tam İstediğimiz Gibi Olmasa da; "Friends" Geri Dönüyor!
etiket
Şimdi size bir iyi, bir de kötü haberimiz var. Önce iyiyle başlayalım. Friends geri dönüyor! Evet yanlış duymadınız, efsane dizi Friends 12 sene sonra, tüm başrol oyuncularıyla ekranda olacak. Kötü habere gelecek olursak; gerçekleşecek olan şey tam olarak şu anda kafanızda kurduğunuz gibi değil. Sadece bir kereye mahsus, 2 saatlik özel bir program olacak. Friends özlemimiz devam edecek olsa da, bu özel program susuzluğumuzu biraz giderecek gibi...
Reklam
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Diyarbakır Valiliği, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin yaralandığını açıkladı.  Patlama nedeniyle emniyet binası ve yakınındaki polis lojmanlarında büyük hasar oluştu. Sabah saatlerinde enkazdan bir kişinin daha cesedi çıkarıldı ve can kaybı 6'ya yükseldi. DHA'nın ve Al Jazeera'nin verdiği bilgiye göre saldırıda can veren kurbanlar arasında 5 aylık bebek ile iki çocuk bulunuyor. İlk gelen bilgiler saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin tamamının sivil olduğu yönündeydi. Davutoğlu öğle saatlerinde yaptığı açıklamada 'Saldırı sonucunda bir emniyet görevlimiz şehit düştü, 5 sivil vatandaşımız vefat etti' dedi.
15 Maddede Sınav Sonuçlarını Çok Geç Açıklayan Öğretim Üyesiyle Başa Çıkamama Rehberi
etiket
Bak hocam! Sana iki çift lafım var!Koskoca profesörsün, makalelerin var, ünvanların var, onlarca asistan çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana öğrencinin duygularıyla oynamak? Yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu karda kışta memleketine göndermemek, bütünlemeye bırakmak? Ama nasıl yakışmasın ki... Sen değil misin öz öğrencisine bile acımayan, bir damlacık notu çok gören, anlamıyor musun hocam, bu çocuklar okullarını seviyor... Ama ben boşuna konuşuyorum, sevgiyi tanımayan hocaya sevgiyi anlatmaya çalışıyorum. Sen büyük profesör, akademisyen, belki ileride dekan olacaksın, belki de rektör. Sen, ilim irfan sahibi Saim Bey... Sen mi büyüksün? Hayır ben büyüğüm, ben! Vizeden 40 alıp, umudunu yitirmeden finale çalışan öğrenci...
Reklam
Bildiriye İmza Atan Doçent İçin Şimdi de Yakalama Kararı
Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ise, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattığı Akyüz için yakalama kararı çıkarttı.
Tarihi Anlar: İlk Başarılı İnişini Yapan Falcon 9 Roketinin Fırlatılma ve Yere İnme Anları
22 Aralık'ta ilk olarak SpaceX'in Falcon 9 roketinin ilk başarılı iniş anlarının kısa bir görüntüsünü sizlerle paylaşmış ve bu durumun tarih açısında ve uzay bilimi açısında çok önemli olduğunu söylemiştir. Uzay maliyetlerinin düşürülebilmesi için yapılan bu çalışma gönderilen roketlerin tekrardan dünyaya sağlam bir şekilde indirilip tekrar kullanılabilmesini kapsıyor.
Reklam
Aramızdan Ayrılışının 18. Yılında Anısına: 11 Unutulmaz Şarkısı ile Safiye Ayla
Safiye Ayla, sanat yaşamı boyunca başta İstanbul Radyosu olmak üzere Türkiye radyolarında sayısız konser verdi, 500'den fazla plak doldurdu. Doldurduğu plaklar satış rekorları kırdı. Büyük beğeni toplayan sesiyle ünü yurt sınırlarını aştı.'Seninle doğan güldür bu gönül' ve 'Aşk yaprağına konarak koza öresim gelir' adlı iki de bestesi bulunan Safiye Ayla 14 Ocak 1998’de, İstanbul 'da yaşamını yitirdi. 1968 yılında hazırladığı vasiyetname üzerine mal varlığının tamamı Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanmıştır.20. yüzyıl, Türk Sanat Müziği açısından oldukça verimli bir dönemdir. Bu dönemde yüzlerce bestekar binlerce unutulmaz esere imza attı. Ancak çok az isim sesi, besteleri ve tavrıyla Safiye Ayla kadar gönüllerde ve hafızalarda yer etmeyi başarabildi. Aramızdan ayrılışının 18. yılında unutulmaz eserlerinden bazılarını derledik..
İnce'nin Ardından Umut Oran da Adaylıktan Çekildi
CHP 35. Olağan Kurultayı'na sayılı günler kala 1 Kasım seçimlerinin ardından genel başkanlık adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ardından İstanbul eski Milletvekili Umut Oran da adaylıktan çekildi.
Reklam
Sefa Kalya'nın Cenazesine Her Renkten Taraftar Katıldı
Hayatını kaybeden Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu lideri Sefa Kalya'nın cenaze namazı İstanbul Fatih Camisi'nde kılındı. Birçok takım taraftarı ve ünlü simanın da bulunduğu cenazede adeta izdiham yaşandı, zaman zaman tartışmalar çıktı. Cenazenin ardından Kalya'nın naaşı Yenibosna Mezarlığı'na defnedildi. 
Bu Neyin Kafası? Trende Direk Dansı Yapan Adam
Çin'de kaydedildiği belirtilen görüntülerde, yaklaşık 30 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir adam yolcuların şaşkın bakışları arasında metro vagonunda bulunan direklere tutunarak dans figürleri sergilemeye başladı.
Reklam