Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri'nden ABD İçin Seyahat Uyarısı

etiket Dışişleri'nden ABD İçin Seyahat Uyarısı

ATKN
12.11.2016 - 21:15 Son Güncelleme: 13.11.2016 - 01:08

Dışişleri Bakanlığı, ABD'de yaşayan veya ABD'ye seyahat etmeyi planlayan vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, açıklamasında ABD'deki başkanlık seçimleri sonrası başlayan protesto gösterilerinin halen devam ettiğini ve gösterilerde zaman zaman suç ve şiddet olaylarının yaşandığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı, ABD'de yaşayan ve ABD'ye seyahat etmeyi planlayan vatandaşları yayımladığı açıklama ile uyardı.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Protesto gösterileri ülke genelinde farklı şehirlerde devam etmekte'

'Protesto gösterileri ülke genelinde farklı şehirlerde devam etmekte'

'ABD'de 8 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen Başkanlık seçimlerinin ardından başlayan protesto gösterileri, New York, Şikago, Philadelphia, Miami, Los Angeles, Seattle, Oakland ve Portland gibi merkezler başta olmak üzere, ülke genelinde farklı şehirlerde devam etmektedir. 

Gösterilerde zaman zaman suç ve şiddet olayları yaşanmakta, göstericiler ve güvenlik güçleri karşı karşıya gelmektedir. Bu bağlamda çok sayıda göstericinin güvenlik güçlerince gözaltına alındığı kamuoyuna yansımıştır.

Özellikle Oregon eyaletinin Portland şehrindeki protestolarda suç ve şiddet olaylarının yoğunluk kazandığı görülmektedir. Bu şehirdeki gösteriler güvenlik güçlerince ayaklanma olarak tanımlanmış, son olarak bir kişinin 12 Kasım Cumartesi günü erken saatlerde, protesto yürüyüşü sırasında silahlı saldırı neticesinde yaralandığı duyurulmuştur. Göstericilerin sosyal medyadaki paylaşımlarından protestoların bir süre daha devam etmesinin muhtemel olduğu anlaşılmaktadır. 

Öte yandan, son günlerde ABD genelinde yabancı karşıtı ve ırkçı nitelik taşıyan sözlü ve fiziksel saldırılar ve taciz olaylarında da artış yaşandığı kamuoyuna yansımaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'ABD'de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında...'

'ABD'de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında...'

Yaşanan olayların ve toplumsal gerginliğin ortaya çıkardığı riskler bağlamında, ABD'de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında, gösterilerin yoğunlaştığı bölgelere yaklaşmamalarında, yaşadıkları ve çalıştıkları mekanlarda güvenlik önlemlerini artırmalarında, olabilecek yabancı düşmanı ve ırkçı tacizler ve saldırılar karşında soğukkanlı davranarak yerel güvenlik güçlerine başvurmalarında, ayrıca, yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemelerinde ve ABD güvenlik güçleri ile Bakanlığımız, Vaşington Büyükelçiliğimiz ve ABD'deki Başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerinde fayda görülmektedir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
791
324
107
22
12
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

oley lan biraz da biz yapalım

Pasif Kullanıcı

Olm şu aşağılık psikolojisinden kurtulun artık. Amerika karışık, halk medyanın da etkisiyle sokaklara dökülmüş, gösterilerde bildiğimiz 1 ölü var, belli ki b... Devamını Gör

Kendimizi degil bro hukumeti ikinci sinif bir organizma olarak goruyoruz :) ve bundan da asla vazgecmeyiz sonucta gorunen koy klavuz istemez

John Dee

ABD demokrasisi için endişeliyiz.

John Dee

Newsweek haberini mi diyosun?