Görüş Bildir
Haberler
Rektörlük Seçiminde Aday Olmayan Prof. Dr. Mehmed Özkan, Boğaziçi'nin Yeni Rektörü

etiket Rektörlük Seçiminde Aday Olmayan Prof. Dr. Mehmed Özkan, Boğaziçi'nin Yeni Rektörü

ATKN
12.11.2016 - 19:48 Son Güncelleme: 13.11.2016 - 01:08

Cumhurbaşkanı ErdoğanBoğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmed Özkan'ı atadı. Özkan, 12 Temmuz'da yapılan ve 403 öğretim üyesinin 348'inin oyunu alan Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'nun birinci seçildiği rektörlük seçiminde aday olmamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan oldu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Anayasa'nın 130'uncu ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Mehmed Özkan'ı atadığı bildirildi.

OHAL kapsamında 29 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK ile, üniversitelerde rektörlük seçimleri kaldırılmıştı.

Prof. Dr. Mehmed Özkan, 12 Temmuz'da yapılan rektörlük seçiminde aday olmamıştı.

Prof. Dr. Mehmed Özkan, 12 Temmuz'da yapılan rektörlük seçiminde aday olmamıştı.

Mehmed Özkan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 31 Ekim'den bu yana rektörlük seçiminde oyların yüzde 86’sını alan Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun halen atanmaması ve KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasına karşı 'rektör nöbeti' tutuyordu.

12 Temmuz’da Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçimlerinde 403 öğretim üyesinin 348’nin oyunu alan üniversitenin mevcut rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu sandıktan birinci çıkmış ve üniversite tarihinin rekorunu kırmıştı. 

Diğer adaylardan Prof. Dr. Vedat Akgiray ise 40 oy, diğer dört aday ise birer oy almıştı. 

Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte seçim yapılan 19 üniversiteye rektörleri atanırken, sadece Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmamıştı.

Gülay Barbarosoğlu'ndan veda mesajı

Gülay Barbarosoğlu'ndan veda mesajı

Gülay Barbarosoğlu, yayımladığı veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Çok değerli meslektaşlarım, 

Öncelikle 12 Temmuz 2016 rektörlük seçimlerinde şahsıma sunduğunuz teveccüh ve destek için bir kez daha teşekkür ederim.  Seçim sonrası yaşanan sürecin sonunda, 6 Ağustos 2012 tarihinden itibaren büyük bir gurur, mutluluk ve heyecanla sürdürdüğüm rektörlük görevimin sonuna gelmiş bulunuyorum. 

Kırk yılı aşkın bir süredir öğrenci, öğretim üyesi ve idareci olarak çeşitli düzeylerde katkıda bulunduğum üniversiteme veda ederken, her birinize teker teker en derin sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım.

Yeni rektörümüz sevgili Mehmed Özkan’a ve yeni yönetime başarılar dilerim.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
839
690
111
64
40
35
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

siyasal islamcıların her zamanki iki yüzlülüğü... Dünyada siyasal islamcı bir tane namuslu adam gösteremezsiniz bir tane

Dighlighter

biraz da burama demokrasi şuralarıma da liyakat ohh doblo tuğra ecdadımıısssss

soundlpay

çayı püskürttüm :D

herkeselololo

Bu kadar bakımlı güçlü bir kadını tabi atanmaz bak aile ve sosyal hizmetler bakanına onun gibi olmalı. İnsan bu kadını görünce korkar gözlerinden bilgi fışkı... Devamını Gör