Görüş Bildir
Microsoft’un Hızlı Chakra JavaScript Motoru Artık Açık Kaynaklı
Geçen yılın sonlarında Microsoft tarafından yapılan Chakra JavaScript motorunun açık kaynaklı olacağına yönelik açıklamayı takiben firma tam olarak dediğini yerine getirdi. Microsoft Chakra JavaScript motorunu GitHub’a yükledi.Chakra Core bağımsız bir JavaScript sanal makinesi. Bu motor aynı zamanda Microsoft Edge’de de kullanılıyor. Yazılım geliştiriciler böylece eklentiler geliştirerek Edge’in içine yerleştirebilecek. Microsoft, yazılım geliştiricileri Chakra çekirdeğini projelerine dâhil etmeleri ve bu konuda kurulan topluluğa katılmaları için teşvik ediyor. Şu anda MIT lisansı altında hizmete sunulmakta. Bu da yazılım geliştiricilere programlama dili ile yapabilecekleri şeyler konusunda sınırsız esneklik sağlıyor. Belki de daha da etkileyici olan; Microsoft kodları gelecekte Windows olmayan işletim sistemlerinde çalışır duruma getirmek için çoktan harekete geçti. Bu konuda Linux ile iş birliği yapılıyor. Proje, Microsoft’un JavaScript motorlarının her platformda çalışmasını güvence altına almak için yeni bir sayfa açtığı 2008 yılından bu yana geliştirilmekte.
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı
Yöneticilerimiz, çeşitli terör cinsleri olduğunu bilmez görünüyor, farklı terör olmazmış gibi konuşuyorlar.Yıllardır her yanımızda, terör diye tanıtacağımız çeşitli olaylar oluyor, biz bunları aynı sanıyoruz.Sultanahmet'teki IŞİD terörü ile, kimin yaptığını anlayamadığımız Suruç olayı aynı mı?Yine canlı bombaları gönderen aynı çete bile olsa, iki farklı yerde, farklı ortamda, muhatabı farklı terör olayı aynı sayılabilir mi?  Sultanahmet ile Ankara olayı farklı olduğu gibi, Cizre, Nusaybin ve Sur'ada aynı değildir!Otuz yıl önceki olay ile dünkü olay aynı kalıpta konuşulması doğru mudur?  İnsanlar değişiyor, yaşlanıyor; fikri, görgüsü değişiyor; eğitimle değişiyor, yeri değişiyor; yeni insanlar geliyor, silahlar değişiyor.
Trabzonspor N'Doye'yi Sunderland'e Kiraladı
Trabzonspor'da beklenen performansı sergileyemeyen N'Doye İngiltere Premier Lig takımlarından Sunderland'e kiralandı. Trabzonspor, Sunderland'in Dame N'Doye için kiralama bedeli olarak 1.400.000 Euro ödeyeceğini açıkladı.
5 Başlık ile Sultanahmet Saldırganı ile İlgili Yeni Bilgiler
Elde edilen son bilgilere göre Sultanahmet’te kendini patlatan canlı bomba Nabil Fadli, dikkat çekmemek için 'Suriyelim' diyerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulunmuş, bir süre Şanlıurfa’da kalıp Ankara’ya gitmiş ve saldırı talimatını Ankara’da almış...
Reklam
Fransa'nın Oscar Adayı Türk Filmi Mustang'ı İzlemeniz İçin 12 Neden
etiket
Türkiye seyircisiyle ilk olarak Filmekimi’nde buluşan ve vizyona 23 Ekim'de girecek olan Mustang, hem Fransa’nın Oscar adayı olmasıyla, hem uluslararası festivallerde aldığı övgülerle hem de genç oyuncularının başarısıyla çok konuşuldu. Sevilen bir spor arabaya da adını vermiş bir at cinsi olan Mustang, evcil atlardan üremiş olsa da aslında yabani bir at ve sahipsiz geziyorlar doğada. Adını bu attan alan filmi sizlere birazcık tanıtmak ve neden izlemeniz  gerektiğinin sebeplerini anlatmak isteriz. Yönetmen Deniz Gamze Ergüven’in  ilk ve düşük bütçeli bu filmiyle dünya çapında kopardığı fırtınaya şapka  çıkarıyoruz! İlk defa bir Türk yönetmen o kırmızı halıda aday olarak yürüyecek. Buna inanıyoruz. Oscar’da kırmızı halıdan bize el sallayın!
Reklam
Mustafa Denizli: "2 Transfer Daha Yapılacak"
Basın toplantısı düzenleyen Galatasaray teknik direktörü Mustafa Denizli önemli açıklamalar yaptı. Transfer ile ilgili takıma iki takviye daha yapmayı planladıklarını ifade eden Denizli, bu oyuncuların 25 yaşının altında olmasını istediğini tekrar vurguladı.
Reklam
Çocukların Ölüm Haberlerinin Gölgesinde 13 Maddeyle Savaşın Tanımı
'Savaş veya harp; ülkeler, bloklar ya da bir ülke içerisindeki büyük gruplar arasında gerçekleşen topyekün silahlı mücadele. Savaşlar genellikle dini, milli, siyasi ve ekonomik amaçlara ulaşmak için gerçekleştirilir. Kullanılan silahlara, amaçlara, taraflara ve gerçekleştiği yerlere göre farklı şekillerde adlandırılır: nükleer savaş, soğuk savaş, iç savaş, dini savaş (cihad, haçlı seferi), dünya savaşı vb. Karşı tarafı yıldırmak, maddi ve manevi zarar vermek için gerçekleştirilen silahsız faaliyetler de genellikle savaş tanımına dahil edilir. ' Savaşın bilinen en kabul edilir tanımı soğuk bir kaç cümleyle böyle geçiyor. Başına gelmeyenler için sınav sorusunda geçecek bir kaç cümle. Başına gelenler için ise savaş bambaşka bir şey.
Dans Eden Işıklar: Lucea Spinelli'den 15 Hayranlık Uyandıran Resim
Lucea Spinelli New York'da yaşayan bir fotoğrafçıdır. 'Phōtosgraphé' adlı çalışmasında ışıkları kullanarak çok güzel resimler yapmayı başarmıştır. O, sandalyeler, salıncak setleri ve park banklarını kullanarak üzerinde sıçrayan ışıklar yaratmış, bununla da ateşböcekleri ve insan figürlerinin yansımalarını göstermeye çalışmıştır.
Reklam
Reklam
Nest Termostatları Yazılım Hatası Nedeniyle Devredışı Kaldı
Akıllı ev aletleri çok kullanışlı olsa da hayatımızda yeni problemler çıkarmaktan geri durmayacak gibi gözüküyor. Aralık ayında Nest termostatlarına gelen yazılım güncellemesi ile birlikte beklenmeyen bir sürpriz yaşandı. Bu güncellemeden sonra termostatların pili boşalarak cihazlar kendini devre dışı bıraktı. Kullanıcılar ve New York Times yazarı Nick Bilton, gece yarısı kapanan termostat ile birlikte üşüyerek uyandığını belirten cümlelerle bu durumu anlattılar. Buna ek olarak Twitter üzerinden ve Nest’in forum adresi üzerinden birçok kullanıcı şikâyeti ulaştı.
Reklam